Як ви знаєте, 2 січня свій 60-річний ювілей відзначив срібний призер Олімпійських ігор, володар 7-ми медалей чемпіонату світу Сергій КІРСАНОВ. До вашої уваги давнє, але, тим не менш, дуже цікаве інтерв’ю Сергія Федоровича онлайн-газеті «Вгору», в якій він розповідає про свою спортивну кар’єру, сім’ю, роботу, одним словом, про життя (На фото: Сергій КІРСАНОВ - на 2-му номері - у складі олімпійської четвірки, яка стала срібним призером Ігор-1988 - з Олександром МОТУЗЕНКОМ, Ігорем НАГАЄВИМ, Віктором Денісовим).

Чемпіон світу-2021, бронзовий призер чемпіонату світу-2022 у «байдарці-четвірці» на дистанції 500 м Ігор ТРУНОВ в інтерв'ю проєкту «Веслування України» підбив підсумки воєнно-спортивного 2022-го року. Поговорили і на гострі теми, а їх було чимало…

Одна з провідних байдарочниць збірної України, чемпіонка Європейських ігор 2019 року Людмила КУКЛІНОВСЬКА дала розгорнуте інтерв’ю «Веслуванню України». Насправді, серце кров’ю обливалося в процесі підготовки інтерв’ю – бачимо, що байдарочниці важко працюють, але, можно сказати, власноруч, вигрібають зі своїх проблем – начебто головного тренера збірної і не існує.

Дворазовий олімпійський чемпіон, екс-головний тренер збірної України з веслування на байдарках і каное Юрій ЧЕБАН розповів про емоції перших місяців повномасштабної війни, волонтерську роботу, міжнародну підтримку та роботу НОК України та Міністерства молоді та спорту України (На фото: Квітень 2022 року. Сегед. Юрій ЧЕБАН з групою юних українських веслувальників).

«Веслування України» продовжує підбивати підсумки чемпіонату світу. Сьогодні до вашої уваги Андрій РИБАЧОК, з яким спілкувалися на найрізноманітніші теми – про веслування, про любов і війну. Спілкувалися ми наступного дня після завершення змагань в Галфаксі, де він у складі каное-четвірки став бронзовим призером чемпіонату світу.

Срібна призерка чемпіонату світу-2022 Анастасія ЧЕТВЕРІКОВА («в каное-двійці, 500», з Людмилою Лузан) в інтерв’ю проєкту «Веслування України» підбила підсумки змагань. Бесіда пройшла за кілька годин після завоювання медалі.

Президент федерації веслового слалому України Дмитро ПРОКОПЕНКО дав велике інтерв’ю проєкту «Веслування України» напередодні чемпіонату світу (27-31 липня, Аугсбург), в якому поговорили також про розвиток виду спорту в Україні. А розпочали ми з підсумків чемпіонату світу серед юніорів і молоді (на фото: Дмитро ПРОКОПЕНКО - в центрі - з провідними українськими майстрами веслувального слалому - Вікторією УС і Ігорем ЦВЄТОМ).

Незадовго до чемпіонату світу зі слалому (26-31 липня, Аугсбург) розпочинаємо серію матеріалів, присвячених цьому виду спорту. Розпочинаємо з інтерв’ю з бронзовим призером чемпіонату світу серед юніорів Сергієм СОВКОМ (Івреа, 5-10 липня), з яким поспілкувалися невдовзі після змагань.

Старший тренер збірної України Роман БУНДЗ, який опікується підготовкою каноїстів, в інтерв’ю проєкту «Веслування України», підбив підсумки підготовки до чемпіонату світу, який відбудеться в канадському Галіфаксі з 3 по 7 серпня (на фото: Копенгаген. На дистанції "каное-четвірка, 500" Віталій ВЕРГЕЛЕС, Андрій РИБАЧОК, Юрій ВАНДЮК, Тарас МІЩУК, які в Галіфаксі захищатимуть титул чемпіонів світу

Як відомо, чемпіонат світу з веслування-2022 відбудеться в Канаді, а саме в Галіфаксі, що висуває вимоги до спортсменів щодо адаптації. Про це ми поспілкувалися з одним з провідних спортивних науковців країни – керівником комплексної наукової групи збірної України, завідувачем кафедри кіберспорту та інформаційних технологій НУФВСУ Оксаною ШИНКАРУК.

Проєкт «Веслування України» продовжує знайомити вас з героями чемпіонату Європи серед юніорів і молоді. Сьогодні – з Віталієм ПРИСТАЄМ, який з Ярославом ВЕРБЛЮДОМ став бронзовим призером у змаганнях серед юніорів, причому в олімпійському виді (С2-500).

Сьогодні герой нашого матеріалу, присвяченого чемпіонату Європи серед юніорів і молоді, володар золотої медаль каноїст Павло БОРСУК – уродженець Волині, який з Артемом ЧЕТВЕРТАКОМ став першим на дистанції 1000 м.

Проєкт «Веслування України» продовжує знайомити свої читачів з українськими героями чемпіонату Європи серед юніорів і молоді. Однією з них стала уродженка Шацька Валерія ТЕРЕТА, яка зараз представляє Львівську області.

Через три дні після закінчення Євро одна його з героїнь чемпіонату каноїстка із Івано-Франківська Ірина ФЕДОРІВ дала інтерв'ю проєкту «Веслування України» (фото: Коллаж за підсумками відеоінтерв'ю)

Тренер з резерву збірної України Микола ПЕРІГ розповів проєкту «Веслування України» про підготовку каноїсток до чемпіонату Європи серед молоді і юніорів, який відбудеться в Белграді з 23 по 26 червня:

Срібна призерка Олімпійських ігор Анастасія ЧЕТВЕРІКОВА дала інтерв’ю проєкту «Веслування України», в якому розповіла про ситуацію в збірній України і підготовку до чемпіонату світу (фото canoeicf.com:Познань. Кубок світу. Анастасія ЧЕТВЕРІКОВА на дистанції фінальної гонки на дистанції 500 м ).

Заслужений майстер спорту України, чемпіон світу Іван СЕМИКІН, який днями виступив з критикою головного тренера збірної України Ігоря НАГАЄВА, в інтерв’ю проєкту «Веслування України» розповів, що стало поштовхом для цього.

Заслужений майстер спорту України, чемпіон світу Олег КУХАРИК відповів на питання проєкту «Веслування України».

Заслужений тренер України Микола КРЕМЕР, який упродовж п’яти років в якості старшого тренера збірної України займався підготовкою байдарочників, підбив підсумки роботу за цей період, зокрема в олімпійському році.

Срібна призерка Олімпійських ігор Анастасія ЧЕТВЕРІКОВА дала велике інтерв’ю пресслужбі ФКУ за підсумками року. Головна тема – звісно ж, Олімпіада-2020.