На Полтавщині від удару блискавки загинув 16-річний каноїст Богдан Салівон. Подробиці трагедії повідомив сайт 24tv.ua

В Хмельницькому відбувся всеукраїнський захід НОК України #OlympicLab, в якому взяли участь топові українські веслувальники

За підсумками чемпіонату світу в Дуйсбургу збірна України завоювала 2 олімпійські ліцензії і 2 бронзові медалі. Проаналізуємо результати збірної в олімпійських видах.

Збірна України виступить в 29-ти видах програми ліцензійного чемпіонату світу з веслування, який розпочався сьогодні в Дуйсбургу. До вашої уваги детальний розклад заїздів за участю наших веслувальників.

До вашої уваги цікавий матеріал про відомого українського веслувальника Олександра ГОЛУБОВА, який зараз служить в рядах Національній гвардії. Автор статті на сайті "НОВИНИ. LIVE" одеський спортивний журналіст Дмитро БОГОМОЛОВ, який служить разом з ним в одній частині (Фото: Під час служби в НГУ Олександр ГОЛУБОВ став чемпіоном України з веслування).

Рівно п’ять років тому пішов з життя заслужений тренер СРСР, Молдови і України з веслування, тренер дворазового олімпійського чемпіона Юрія ЧЕБАНА Вячеслав СОРОКІН. Сьогодні ми згадаємо вехі життя легендарного наставника і опублікуємо фото, які ще ніколи не публікувалися.

Сьогодні своє 60-річчя відзначає срібний призер Олімпійських, триразовий чемпіон світу Сергій КІРСАНОВ, який з 2008-го року працює тренером Херсонської СДЮШОР з веслування, зокрема не залишав він роботу і під час минулорічної окупації.

Каноїстка з Полтавщини Людмила ЛУЗАН увійшла в трійку кращих спортсменів країни в 2022-му році за версією Асоціації спортивних журналістів України.

109452 долари виручив знаменитий український веслувальник Юрій ЧЕБАН за свої олімпійські медалі за підсумками онлайн-аукціону «SCP Auctions», який проходив з 23 листопада по 10 грудня.

Сьогодні 85-річний день народження відзначає перший український олімпійський чемпіон з веслування на байдарках і каное Андрій ХІМІЧ!

Як відомо, дворазовий олімпійський чемпіон Юрій ЧЕБАН виставив на благодійний аукціон всі свої олімпійські медалі. Про це в своїх новинах розповіла програма «ТСН» (канал «1+1»)

Дворазовий олімпійський чемпіон з веслування Юрій ЧЕБАН виставив всі свої три олімпійські медалі (золото Лондона-2012 і Ріо-2016, а також бронзу Пекіну-2008) на благодійний аукціон. Кошти від продажу спортсмен направить на допомогу тим людям, які постраждали під час війни, яка триває зараз в Україні.

Представники веслувальної спільноти (всього 71 особа) звернулися з листом до Міністерства молоді і спорту України в підтримку Едема МУРАДАСІЛОВА на посту старшого тренера збірної України з резерву.

Каноїстам із Ковеля Андрію РИБАЧКУ і Юрія ВАНДЮКУ присвоєно найвище спортивне звання «Заслужений майстер спорту України» з веслування на байдарках і каное (26 червня 2019 року. Мінськ. Юрій ВАНДЮК і Андрій РИБАЧОК - срібні призери ІІ Європейських ігор)

Сьогодні на XXXVII звітно-виборній Генеральній асамблеї НОК України, яка пройшла в режимі онлайн, був обраний новий президент цієї організації.

Чемпіони світу з веслування 2021 року підтримали кандидатуру Жана БЕЛЕНЮКА на пост президента НОК України. Вибори, нагадаємо, відбудуться на Генеральній асамблеї НОК України 17 листопада.

Дворазовий олімпійський чемпіон Юрій ЧЕБАН підтримав кандидатуру Жана БЕЛЕНЮКА на виборах президента НОК України, які відбудуться 17 листопада. Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбук.

В розділі «Результати» розміщені файли з результатами українських веслувальників на міжнародних змаганнях 2022 року, а також результати чемпіонатів України (на фото: 11 вересня. Умань. П'єдестал чемпіонату України в "каное-двійці, 500 м". Зліва направо - Андрій РИБАЧОК, Артем ЧЕТВЕРТАК, Тарас МІЩУК, Дмитро ЯНЧУК, Юрій ВАНДЮК, Павло БОРСУК)

33 українських веслувальники підіймалися на п’єдестал міжнародних змагань, які відбулися в 2022-му році (ми брали в розрахунок всі міжнародні змагання, за виключенням юнацьких «Olympic Hopes»).