Завершуємо серію матеріалів на тему «Каноїсти без Олімпіади». Ситуацію вже проаналізували досвідчений тренер-олімпієць Олександр КОЛИБЕЛЬНИКОВ, екстренер збірної України, «міжнародник» Сергій БЕЗУГЛИЙ. Зараз слово заслуженому майстру спорту України Олександру МАКСИМЧУКУ (портретне фото:visti.rovno.ua)

ОЛІМПІЙСЬКИЙ ВІДБІР

Maksymchuk - Якщо казати, про підсумки саме європейського відбору, то більшою мірою, як на мене, була надія на Павла Алтухова. Але останній відрізок програв майже всім, хоча Паша завжди, особливо в свої ранні роки, показував потужний фініш. Зараз ми такого не бачимо. Можливо, були якісь фізичні причини, але мені про це невідомо.

Можливо, не пішло, якщо казати про змагання в Сегеді. Таке буває. А якщо казати, в цілому про причини того, що Україна пропустить Олімпіаду, маємо почути глибокий аналіз всього олімпійського циклу, адже, зрозуміло, що десь були помилки: можливо, тактичні, можливо, методичні.

ВЕСНЯНА ПІДГОТОВКА

- Судячи по Кубку України, хлопці були добре підготовлені. Вважаю, що була гарна конкуренція в цих видах, особливо в двійці – я вам скажу, що тільки заради того, щоб побачити фінал в цьому виді, хочеться їхати на всеукраїнські змагання.

Втім, тієї готовності, як ми бачимо, було недостатньо для того, щоб завоювати. Значить, не вистачило часу для підготовки.

«Сиділи» в теплих краях, мали б вже добре підготуватися. Може, треба було раніше повернутися додому. Хоча, з іншого боку, Марія Повх показала, що можна відбиратися, готуючись на холодній воді, як кажуть. Яскравий приклад для всіх. Тихенько працювали в Добротворі, і напрацьовували на ліцензію.

ПСИХОЛОГІЯ

- Вважаю, що тут все гаразд мало бути, особливо у двійки, оскільки і Андрій Рибачок, і Віталій Вергелес ще не виступали на Олімпійських іграх. А у Віталіка це був, напевно, останній шанс. Цей мав бути, як останній в житті. Сподіваюсь, що так і було.

СТРАТЕГІЯ

- Треба було завойовувати ліцензію на чемпіонаті світу-2023 – у серпні українські веслувальники завжди гарно готові, а в травні складно набрати високу швидкість, щоб вирішувати такі серйозні задачі. Хоча, знов таки, приклад Маші Повх свідчить про зворотне.

ВИСНОВКИ

- Взагалі, вважаю, що веслувальники збірної України мають готуватися разом, в одних умовах, щоб гуртом були. Як командою готуєшся, то завжди воно є жива конкуренція, а тут починають ховатися один до одного. Коли команда гуртом їде, то один одного підтримує.

Влад ЄФІМОВ, проєкт «Веслування України»

Canoe of Ukraine support

Вперше за пострадянський період українські каноїсти не виступатимуть на Олімпійських іграх. Проект «Веслування України» спробував розібратися, в чому причини такого результату.

Старший тренер збірної України Юрій ЛИСЯНИЙ відповів на питання «Веслування України» за підсумками Кубку України, де його підопічні Данііл ПЛАТАШ і Владислав ЛИСЯНИЙ завоювали путівку на олімпійський відбір (Сегед, 8-9 травня).

Старший тренер збірної України Роман БУНДЗ в інтерв’ю «Веслування України» поділився враженнями від Кубку України, а також розповів про підготовку до олімпійської кваліфікації.

Луцька байдарочниця Марія ПОВХ, яка завоювала право взяти участь в олімпійській кваліфікації, поділилася своїми враженнями від Кубка України і розповіла про подальші плани.

Головний тренер збірної України Ігор НАГАЄВ в інтерв’ю «Веслуванню України» підбив підсумки Кубку України і поділився думкою щодо шансів українських спортсменів на олімпійській кваліфікації (фото: Федерація каное України).

За підсумками Кубку України, який відбувся в Умані, визначилися учасники європейської олімпійської кваліфікації з веслування (Сегед, 8-9 травня).

За підсумками ранкової сесії першого дня Кубка України визначилися перші учасники європейської олімпійської кваліфікації. Денна сесія були зупинена через сильний вітер. Огляд головних подій дня – в нашому матеріалі.

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».

Старший збірної України з веслування Микола МАЦАПУРА, який відповідає за підготовку жіночого каное, відповів на питання проєкту «Веслування України» перед стартом Кубку України.

Як ми повідомляли, відомі українські веслувальники нарівні з іншими зірками українського спорту долучилися до активності «100 днів до відкриття Олімпійських ігор у Парижі». До вашої уваги фоторепортаж про цей яскравий захід (фото noc-ukr.org/)

Відомі українські веслувальники нарівні з іншими зірками українського спорту долучилися до активності «100 днів до відкриття Олімпійських ігор у Парижі», яку організував НОК України у співпраці з радіостанцією «Перець FM».

22 квітня, о 18:30, у кінотеатрі «Фільмакс» в Умані відбудеться благодійний показ кінострічки «Гірська мить». Виручені кошти підуть будуть перераховані на рахунок благодійного фонду «Олімпійське коло» для забезпечення потреб ЗСУ.

Старший збірної України з веслування Станіслав БОРЕЙКО, який відповідає за підготовку чоловічої байдарки, дав інтерв'ю проєкту «Веслування України» перед стартом Кубку України.

З 21 по 25 квітня в Умані відбудеться Кубок України, який, по суті, стане головним стартом року, тому що саме на ньому визначиться коло кандидатів для участі в Олімпійських іграх, а також учасники Євро-2024. Нагадаємо, яка у нас ситуація з ліцензіями.

На Полтавщині від удару блискавки загинув 16-річний каноїст Богдан Салівон. Подробиці трагедії повідомив сайт 24tv.ua

В Хмельницькому відбувся всеукраїнський захід НОК України #OlympicLab, в якому взяли участь топові українські веслувальники

За підсумками чемпіонату світу в Дуйсбургу збірна України завоювала 2 олімпійські ліцензії і 2 бронзові медалі. Проаналізуємо результати збірної в олімпійських видах.

Збірна України виступить в 29-ти видах програми ліцензійного чемпіонату світу з веслування, який розпочався сьогодні в Дуйсбургу. До вашої уваги детальний розклад заїздів за участю наших веслувальників.