Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели під час цих змагань масштабну акцію проти допуску спортсменів росії і білорусії до міжнародних змагань (на фото: Дуйсбург. Представники веслувальної спільноти України з президентом  Міжнародної федерації каное Томасом КОНЄЦКО під час акції).

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and Ivan SEMYKIN held a large-scale action during these competitions against the admission of athletes from russia and belarus to international competitions (photo: Duisburg. Representatives of the rowing community of Ukraine with President International Canoe Federation Thomas KONIETZKO during the action).

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го року, буде представлена на Олімпійських іграх буде в чоловічій байдарці.

Сім українських спортсменів візьмуть участь у змаганнях з веслувального слалому на Європейських іграх, які відбудуться в Кракові. Про це проєкту «Веслування України» повідомив президент федерації веслового слалому України Дмитро ПРОКОПЕНКО (на фото: Лідерка українського слалому Вікторія УС)

Збірна України завоювала 11 медалей (3 золоті, 3 срібні, 5 бронзових) на етапі Кубку світу в Познані, який був відбірковим на ІІІ Європейські ігри, які відбудуться у Кракові-Малопольска з 21 червня по 2 липня.

Збірна України завоювала дві золоті медалі в перший день фіналів на етапі Кубку світу, який проходить в Познані (Фото canoeicf.com).

Збірна України розпочала виступ своєму першому міжнародному старті року - етапі Кубку світу, який проходить в Познані. Про перший день змагань – в нашому репортажі (На фото energy_circle: Українська байдарка-четвірка - Ігор ТРУНОВ, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Олег КУХАРИК і Іван СЕМИКІН).

В цьому році для зручності прихильників веслування на сапах створена міжнародна платформа unionpaddlers.online.

Міжнародний олімпійський комітет схвалив фінальний шлях кваліфікації з веслувального слалому на Ігри в Парижі-2024, де дебютує новий вид – екстрім-слалом (на фото: Найсильніша українська слаломістка, учасниця 2-х Олімпіад Вікторія УС).

Українські байдарочники Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН, а також каноїстка Людмила ЛУЗАН посіли перші місця в світовому рейтингу 2022 року. Рейтинги в окремих видах опублікував сайт Міжнародної федерації каное.

За останні два роки заслуженими майстрами спорту України стали 10 веслувальників. Як ми днями повідомляли, в цьому році (посвідчення датовані 26-м жовтня) найвище спортивне звання отримали Юрій ВАНДЮК і Андрій РИБАЧОК.

Міжнародна федерація каное оприлюднила календар змагань 2023 року. Головними стартами, як відомо, стануть ліцензійні чемпіонати світу з каноеспринту (в т.ч. параканое) і каноеслалому.

Міжнародне антідопінгове агентство опублікувало список заборонених препаратів на 2023-й рік. Також опублікований список основних змін в цьому списку і програма моніторінгу-2023.

17 грудня відбудеться перший в історії Кубок світу з веслування на байдарках і каное. Про це повідомив сайт Міжнародної федерації каное (МФК).

Збірна України з веслування на байдарках і каное завоювала 43 медалі на 9-ти великих міжнародних змаганнях 2022-го року, який, нагадаємо, відкрив олімпійський цикл (Фото: На дистанції олімпійська каное-двійка у складі Людмила ЛУЗАН і Анастасії ЧЕТВЕРІКОВОЇ, яка завоювала медалі на обох головних стартах року - золото на чемпіонаті Європи і срібло на чемпіонаті світу).

Збірна України завоювала 2 медалі (1 золоту, 1 срібну) на чемпіонаті світу з марафону. Змагання в португальському Понте-де-Ліма (29 вересня - 2 жовтня) завершили сезон для українських веслувальників (на фотоколажі: Чемпіонка світу-2022 Людмила БАБАК з своїм тренером Сергієм СНЕЖКОМ).

Українські веслувальники стартують в 11-ти видах на чемпіонаті світу з марафону, який відбудеться в португальському Понте-де-Ліма з 29 вересня по 2 жовтня.

В четвер, в португальському містечку Понте-де-Ліма стартує чемпіонат світу з марафону за участю збірної України. До вашої уваги історичний матеріал, присвячений веслувального марафону.

9 українських веслувальників візьмуть участь в чемпіонаті світу з марафону, який відбудеться в португальському Понте-де-Ліма 29 вересня по 2 жовтня. Цю інформацію проєкту «Веслування України» повідомив заслужений тренер України Сергій СНЕЖКО, який очолює команду на цих змаганнях (на фото: Чемпіонат світу-2021. Людмила БАБАК тріумфує після чергової перемоги).