Суддівська колегія особистого чемпіонату України пам’яті Вячеслава СОРОКІНА, який відбудеться в Дніпрі з 30 липня по 2 серпня, визначилася з розкладом змагань.

В перший день стануть відомі чемпіони України в чотирьох олімпійських видах програми: «байдарка-четвірка, 500 м» (чоловіки та жінки) та в одиночках серед каноїстів та байдарочників. Планується, що відкриють чемпіонат фінальний заїзд жіночих екіпажів-байдарок. Крім того, в цей день визначаться чемпіони в неолімпійських видах на дистанції 1000 м, зокрема, вперше, і серед жінок-каноїсток. Однією з родзинок першого дня стануть заїзди змішаних екіпажів четвірок на дистанції 500 м в обох видах веслування

Другий день розпочнеться з фінальних заїздів двійок на дистанції 1000 м, зокрема, також вперше, серед жіночих каное-двійок. Далі в програмі – змагання на дистанції 500 м. В денній сесії визначаться чемпіони на цій дистанції.

В ранковій програмі третього дня закриють «500-метрову» програму фінали каное-двійок та змішаних екіпажів-двійок. Далі в програмі – 200 м, і в цей же день ми дізнаємося імена кращих спринтерів країни, зокрема в трьох олімпійських видах. Якщо, серед жінок «С2-500» будуть заявлені дев’ять екіпажів, то фінал в цьому виді відбудеться в ранковій сесії першого дня. Також в цей день відбудуться фінальні заїзди чемпіонату України з параканое.

Заключний день змагань розпочнеться фінальними заїзди двійок та четвірок на дистанції 200 м, а закриють програму чемпіонату, традиційно, заїзди на дистанції 5000 м в обох видах каноеспринту серед жінок та чоловіків.

Відзначимо, що програма чемпіонату є попередньою, і може зазнати незначних змін в залежності від кількості учасників. Втім, дні проведення фіналів на всіх дистанціях залишаться незмінними. Остаточний розклад змагань суддівська колегія (головний суддя змагань – Сергій ЛЕСЬ, головний секретар – Тетяна БОЛЬШАКОВА) повідомить після мандатної комісії, яка відбудеться 29 липня.

Попередня програма чемпіонату. СКАЧАТИ

Пресслужба ФКУ



Новини Україна

25 квітня 2024

Визначилися всі учасники олімпійської кваліфікації з веслування

За підсумками Кубку України, який відбувся в Умані, визначилися учасники європейської олімпійської кваліфікації з веслування…
21 квітня 2024

В перший день Кубка України визначилися три екіпажі-учасники олімпійської кваліфікації

За підсумками ранкової сесії першого дня Кубка України визначилися перші учасники європейської олімпійської кваліфікації. Денна…
20 квітня 2024

Дмитро ЯНЧУК: «Перша ціль сезону – перемога в Кубку України»

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…