Старший тренер збірної України Микола КРЕМЕР підбив підсумки 2020-го року та розповів про підготовку до олімпійського сезону.

ПІДСУМКИ РОКУ

- Змагань було небагато, але все ж таки провели Кубок світу, що було дуже важливо як для збірної України, так і для інших збірних світу, - відзначив Микола Вікторович. - Як відомо, українська четвірка в достойній боротьбі посіла друге місце в олімпійському виді програми. Ми конкурували з французами за перше місце і за сто метрів до фінішу ще лідирували. Слід врахувати, що Олег Кухарик і Олександр Сиромятников майже за дві години до цього брали участь у фіналі змагань байдарок-двійок на дистанції 1000 м, тож фізична втома дещо позначилася на проходженні у четвірці. Більше свіжості, більше віри в себе – і хлопці могли б переламати французів.

K4 500 02 final

K4 500 medals 12

Вважаю, що у двійки Кухарик/ Сиромятников є передумови для завоювання олімпійської ліцензії, але для цього треба зробити великий обсяг роботи.

В цілому, вважаю, що чоловіча байдарка достойно виглядала в 2020-му році і, якщо говорити про наступний олімпійський цикл, то у нас є всі передумови, щоб увійти у число лідерів світового веслування. У нас є чудова перспективна молодь, яка може це зробити. Звісно, постараємося пробитися і на Олімпійські ігри в Токіо.

- Що скажете про виступ спринтерів на етапі Кубку світу в Сегеді, де вони у фінал не потрапили?

- Як відомо, Кубок світу проходив пізньої осені, а одиночка це все ж таки індивідуальний вид, і хлопці були вже не на таких ходах, як на чемпіонаті України. Крім того, велику ложку дьогтю вніс зустрічний вітер. Попередні заїзди проходили саме при сильному зустрічному вітрі, а наші спринтери невеликої ваги, тож їх здувало. Якщо на ліцензійному чемпіонаті світу вітер був попутним, і ми виступили достойно, то у гонках проти вітру нам ще набирати і набирати. Хлопцям треба зміцнити, змужніти, набрати м'язову масу, щоб конкурувати зі світовими лідерами в будь-яку погоду. Цей важливий момент ми вже внесли в нашу підготовку і, впевнений, це принесе результат на міжнародній арені.

ОЛІМПІЙСЬКА ПІДГОТОВКА

- Розкажіть, як пройде підготовка байдарочників до олімпійського сезону?

- З «тисячною» двійкою Олег Кухарик/ Олександр Сиромятников працює заслужений тренер України Сергій Дубінін, і він зробить все можливе, щоб хлопці завоювали право участі на Олімпійських іграх.

Що стосується спринтерської групи, то після зборів в Туреччині, ми працювали в Южному. У нас немає часу їхати в гори на лижну підготовку, нам треба постійно «сидіти» на воді. Тут ми підняли наші фізичні кондиції, швидкісно-силові якості: працювали в басейні, в тренажерці, що в ФСК «Олімп» та на водно-веслувальній базі Одеського припортового заводу. Добре потренувалися, всі здорові.

Залишилося приблизно чотири місяці до старту нового сезону, тож найближчі збори також відбудуться на воді, вже в Туреччині, принаймні, в січні місяці. Як відомо, перший етап відбору відбудеться на Кубку України, звідки двоє кращих продовжать боротьбу за ліцензії. Європейський відбір, як відомо, відбудеться в Сегеді на початку травня.

- Підготовка спринтерів, у порівнянні з минулим роком, змінилася?

- Так, були внесені певні корективи – це треба постійно робити висновки з роботи, яка була зроблена. Аналізуємо, як спортсмен реагує на ту, чи іншу роботу: щось виключаємо з підготовки, щось додаємо.

Головне: всі спортсмени здорові та націлені на завоювання олімпійських ліцензій (байдарочники збірної України візьмуть участь у відборі в «одиночці, 200 м» і «двійці, 1000 м». – пресслужба).

Пресслужба ФКУ



Новини Україна

25 квітня 2024

Визначилися всі учасники олімпійської кваліфікації з веслування

За підсумками Кубку України, який відбувся в Умані, визначилися учасники європейської олімпійської кваліфікації з веслування…
21 квітня 2024

В перший день Кубка України визначилися три екіпажі-учасники олімпійської кваліфікації

За підсумками ранкової сесії першого дня Кубка України визначилися перші учасники європейської олімпійської кваліфікації. Денна…
20 квітня 2024

Дмитро ЯНЧУК: «Перша ціль сезону – перемога в Кубку України»

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…