Старший тренер збірної України Микола КРЕМЕР підбив підсумки 2020-го року та розповів про підготовку до олімпійського сезону.

ПІДСУМКИ РОКУ

- Змагань було небагато, але все ж таки провели Кубок світу, що було дуже важливо як для збірної України, так і для інших збірних світу, - відзначив Микола Вікторович. - Як відомо, українська четвірка в достойній боротьбі посіла друге місце в олімпійському виді програми. Ми конкурували з французами за перше місце і за сто метрів до фінішу ще лідирували. Слід врахувати, що Олег Кухарик і Олександр Сиромятников майже за дві години до цього брали участь у фіналі змагань байдарок-двійок на дистанції 1000 м, тож фізична втома дещо позначилася на проходженні у четвірці. Більше свіжості, більше віри в себе – і хлопці могли б переламати французів.

K4 500 02 final

K4 500 medals 12

Вважаю, що у двійки Кухарик/ Сиромятников є передумови для завоювання олімпійської ліцензії, але для цього треба зробити великий обсяг роботи.

В цілому, вважаю, що чоловіча байдарка достойно виглядала в 2020-му році і, якщо говорити про наступний олімпійський цикл, то у нас є всі передумови, щоб увійти у число лідерів світового веслування. У нас є чудова перспективна молодь, яка може це зробити. Звісно, постараємося пробитися і на Олімпійські ігри в Токіо.

- Що скажете про виступ спринтерів на етапі Кубку світу в Сегеді, де вони у фінал не потрапили?

- Як відомо, Кубок світу проходив пізньої осені, а одиночка це все ж таки індивідуальний вид, і хлопці були вже не на таких ходах, як на чемпіонаті України. Крім того, велику ложку дьогтю вніс зустрічний вітер. Попередні заїзди проходили саме при сильному зустрічному вітрі, а наші спринтери невеликої ваги, тож їх здувало. Якщо на ліцензійному чемпіонаті світу вітер був попутним, і ми виступили достойно, то у гонках проти вітру нам ще набирати і набирати. Хлопцям треба зміцнити, змужніти, набрати м'язову масу, щоб конкурувати зі світовими лідерами в будь-яку погоду. Цей важливий момент ми вже внесли в нашу підготовку і, впевнений, це принесе результат на міжнародній арені.

ОЛІМПІЙСЬКА ПІДГОТОВКА

- Розкажіть, як пройде підготовка байдарочників до олімпійського сезону?

- З «тисячною» двійкою Олег Кухарик/ Олександр Сиромятников працює заслужений тренер України Сергій Дубінін, і він зробить все можливе, щоб хлопці завоювали право участі на Олімпійських іграх.

Що стосується спринтерської групи, то після зборів в Туреччині, ми працювали в Южному. У нас немає часу їхати в гори на лижну підготовку, нам треба постійно «сидіти» на воді. Тут ми підняли наші фізичні кондиції, швидкісно-силові якості: працювали в басейні, в тренажерці, що в ФСК «Олімп» та на водно-веслувальній базі Одеського припортового заводу. Добре потренувалися, всі здорові.

Залишилося приблизно чотири місяці до старту нового сезону, тож найближчі збори також відбудуться на воді, вже в Туреччині, принаймні, в січні місяці. Як відомо, перший етап відбору відбудеться на Кубку України, звідки двоє кращих продовжать боротьбу за ліцензії. Європейський відбір, як відомо, відбудеться в Сегеді на початку травня.

- Підготовка спринтерів, у порівнянні з минулим роком, змінилася?

- Так, були внесені певні корективи – це треба постійно робити висновки з роботи, яка була зроблена. Аналізуємо, як спортсмен реагує на ту, чи іншу роботу: щось виключаємо з підготовки, щось додаємо.

Головне: всі спортсмени здорові та націлені на завоювання олімпійських ліцензій (байдарочники збірної України візьмуть участь у відборі в «одиночці, 200 м» і «двійці, 1000 м». – пресслужба).

Пресслужба ФКУ



Новини Україна

01 вересня 2024

Збірна України з веслування завоювала 4 медалі чемпіонату світу

Збірна України з веслування завоювала 4 медалі (2 золоті) на чемпіонаті світу в неолімпійських видах…
15 серпня 2024

Веслувальники жорстко розкритикували роботу Федерації каное України перед Олімпіадою (ВІДЕО)

Українські байдарочники, які посіли 4-е місце на Олімпійських іграх, жорстко розкритикували національної федерації перед Олімпійськими…
10 серпня 2024

Париж-2024. Українські веслувальники завоювали на Олімпійських іграх одну медаль

Збірна України завоювала одну медаль за підсумками змагань з веслування на Олімпійських іграх, які проходили…

Міжнародні новини

23 серпня 2024

Чемпіонат світу-2024. Чи зможе Олег КУХАРИК кинути виклик олімпійському чемпіону Парижа Йозефу Досталю?

18 веслувальників збірної України візьмуть участь в чемпіонаті світу в неолімпійських видах програми, який вперше…
09 серпня 2024

Париж-2024. Марія ПОВХ: «Головне – до кінця вірити в свою перемогу»

Луцька байдарочниця Марія ПОВХ, яка в заключний день веслувальних змагань на Олімпіаді виступить у фінальній…
09 серпня 2024

Париж-2024. Українські каноїстки вдруге поспіль завоювали олімпійське срібло

Українські веслувальниці Людмила ЛУЗАН і Анастасія РИБАЧОК завоювали срібні медалі Олімпійських ігор, які проходять в…