Збірна України виступить на етапі Кубку світу в Познані, який відбудеться з 26 по 28 травня.

ЗБІРНА УКРАЇНИ

Для українських веслувальників ці змагання є відбором в команду для участі в ІІІ Європейських іграх, які, до речі, також відбудуться в Польщі, але на іншому каналі – «Kryspinоw Waterway», неподалік від Кракова. У всіх видах, де збірна України відібралася на Європейські ігри, кращий з двох учасників/ екіпажів отримує путівку на Європейські ігри.

У змаганнях з каноеспринту українські веслувальники завоювали ліцензії на Євроігри-2023 в 12-ти видах програми, причому 10 з них однакові серед чоловіків і жінок: каное - С1-200, С1-500, С2-500, байдарка - К1-200, К4-500,  а крім них ще К1-500 (тільки жінки) і К2-500 (тільки чоловіки).

Цікаво, що в чоловічій «С1-200» змагання на Кубку світу не проводяться, тож на Європейські ігри має відправитися переможець Кубку України – Тарас МІЩУК.

ПОЗНАНЬ-2023

В перший день змагань відбудуться попередні змагання у всіх видах програми, а в двох з них ще й 2 попередніх раунди (С1-1000 і К1-1000), в другий день – 10 фіналів , в третій – 14 (4 – 5000 м).

БАЙДАРКА-ЧЕТВІРКА

Чемпіони світу 2021 року, бронзові призери чемпіонату світу 2022 року в «байдарці-четвірці, 500 м», який, нагадаємо, є олімпійським видом – Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН (тренер – Олександр СІМОНОВ), справжні лідери нинішньої збірної України, тому до них прикута головна увага вболівальників.

На початку року вони, чи не першими в нашій країни започаткували свій спортивний бренд під назвою «Energy circle» (укр. - енергетичне коло), який дуже активно і професіонально (респект грамотній роботі СММ-групи) розкручують в соціальний мережах (хто не підписався, вам шлях сюди: інстаграм, фейсбук) – кількість класного контенту зашкалює.

K4 500 2023

Фото - instagram.com/energy_circle_/

В минулому хлопці не раз виступали в різних ЗМІ щодо ситуації в збірній України під керівництвом Ігоря Нагаєва – сподіваємось, що щось змінилося в цьому відношенні (але не факт, що так і є). Продовжується боротьба і в цьому році. Не дивно, що саме один з чемпіонів світу Іван СЕМИКІН став головою комісії атлетів ФКУ, хоча сама ФКУ, схоже цьому не дуже радіє, і ми впевнені, і стане тим голосом, завдяки якому виконком стане приймати рішення керуючись інтересами лише спортсменів.

Що стосується підготовки «К4-500», то ії рівень ми побачили вже на Кубку України, і хоча Ігор ТРУНОВ трохи заставив трохи всіх понервувати, поступившись южненцю Владиславу ВОЛОШИНУ в боротьбі за вихід у фінал на 500-метрівці, він впевнено відібрався «через» «байдарку-двійку, 500» з Олегом КУХАРИКОМ. І цей вид теж має стати претендентом на медалі ліцензійного чемпіонату світу (тут вже все залежить від акцентів, які розставить Олександр СІМОНОВ).

Дуже цікаво буде подивитися на готовність наших спортсменів, які націлені на завоювання олімпійської ліцензії – першої для байдарки з 2000-го року.

Головних конкурентів нашої четвірці – іспанців, угорців, німців – в Познані не буде, але головний показник – це час проходження. Із 1.20 – те, що треба. Саме українці, згідно, підсумків чемпіонату світу-2022, мають бути фаворитами змагань в Польщі. Що скажуть на це литовці (брати Мальдоніси, Новакаускас і Сейя), які несподівано перемогли на етапі Кубку світу в Сегеді, залишивши позаду тих самих фаворитів, про яких ми сказали трохи вище.

Втім, не забуваємо, що хлопцям необхідно буде ще випередити інший український екіпаж - його готував Андрій ФЕДИНА (тут два чемпіони світу серед молоді – Віталій БИСТРЕВСЬКИЙ і Олександр ЗАЙЦЕВ, плюс Віталій БРЕЗИЦЬКИЙ з Олександром СИРОМЯТНИКОВИМ), щоб відібратися на Європейські ігри і гарантувати собі участь в чемпіонаті світу.

ПОВЕРНЕННЯ ПОВХ

Дуже чекаємо виступу луцької байдарочниці Марії ПОВХ, яка повернулася у великий спорт після народження дитини, і знову підтвердила свій клас, в котрий вже раз поспіль (збилися вже з рахунку) вигравши національний старт на 500-метрівці (на Кубку України). З поверненням Марії відновлений ії потужний екіпаж з Людмилою КУКЛІНОВСЬКОЮ, який, нагадаємо, тричі поспіль був у фіналах чемпіонату світу в олімпійському класі (К2-500, 2017-2019, 4-6-і місця), а в 2019-му році став чемпіоном Європейських ігор на 200-метрівці.

K2 500 Szeged 2019

ДЕБЮТАНТИ

Дуже цікаво, як покажуть себе на Кубку світу вчорашні юніори, які дебютують на змаганнях такого рангу – 18-річні байдарочники Ганна ПАВЛОВА (Хмельницька, тренери – Сергій ЗАРУДЕНСЬКИЙ, Тетяна ЗАРУДЕНСЬКА), Сніжана СТАЛІНОВА (Житомирська, тренер – Геннадій БІДЕНКО, перші тренери – Олексій і Марія ГОЛУБОВИ) і Владислав ВОЛОШИН (Одеська, Южне, тренери – Сергій МАЛЬКОВ, Сергій ЧЕРНИШОВ), який, до речі, виступатиме в дуже конурентних видах, зокрема К1-1000 і К1-500.

Euro U23 02

Pavlova Stalin 2020

Сегед-2020. Ганна ПАВЛОВА (зліва) і Сніжана СТАЛІНОВА - на п'єдесталі "Olympic Hopes". Сьогодні - вони дебютують на "дорослому" Кубку світу.

Euro U23 02

Звертає на себе увагу, що в списках збірної у Сніжани, яка є вихованкою Вілковської ДЮСШ (вона виступала за Вілкове, принаймні, до 2019-го року), не вказаний ії перший тренер, обидва наставники представляють Житомирську область (батько і син Біденки), а в технічному протоколі за підсумком Кубку України, вказаний і третій житомирський наставник (Борис Шевчик). Це так, для інформації.

Бажаємо і вчорашнім юніорам, і більш досвідченим спортсменам легкої води в Познані

ПРЯМІ ТРАНСЛЯЦІЇ

Змагання Кубку світу в повному обсязі будуть показані на платформі Recast

Онлайн-результати: wc23.domtel-sport.pl/

Влад ЄФІМОВ, проєкт «Веслування України»



Новини Україна

02 листопада 2023

На Полтавщині трагічно загинув веслувальник

На Полтавщині від удару блискавки загинув 16-річний каноїст Богдан Салівон. Подробиці трагедії повідомив сайт 24tv.ua
01 листопада 2023

Топові веслувальники взяли участь в масштабному заході НОК України

В Хмельницькому відбувся всеукраїнський захід НОК України #OlympicLab, в якому взяли участь топові українські веслувальники
30 серпня 2023

Збірна України з веслування завоювали 2 медалі і 2 олімпійські ліцензії. Як оцінити цей результат?

За підсумками чемпіонату світу в Дуйсбургу збірна України завоювала 2 олімпійські ліцензії і 2 бронзові…

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…