Бронзовий призер Олімпійських ігор Тарас МІЩУК підбив підсумки 2020-го року та розповів про цілі на наступний рік, який, нагадаємо, є олімпійським.

ПІДСУМКИ-2020

- Не можу сказати, що 2020-й рік вийшов успішним, але, разом з цим, доволі плодотворним, - відзначив Тарас. – Основне досягнення – бронзова медаль на Кубку світу, де ми з Дмитром Янчуком стали третіми. Чемпіонат України, звісно, залишив гірчинку, адже перемогти нам не вдалося.

ТРЕНУВАЛЬНИЙ ПРОЦЕС

- Микола Мацапура, з яким працювали багато років, зараз переключився на роботу з дівчатами, зокрема з Людмилою Лузан. І вже перед Кубком світу ми розпочали працювати під керівництвом Сергія Безуглого в збірній України. Робота подобається, подобається сам підхід до тренувального процесу. Я продовжую працювати і зараз в групі Сергія Олександровича, а Дмитро підключиться вже у січні.

В Туреччині перший збір був більшою мірою відновлювальним – тренування були, але не було високих навантажень. Під час були вже об’ємні тренування на воді, а також робота в «тренажерці». В Южному працювали більшою мірою на суші – в тренажерному залі, а також в басейні. Після Нового року знову розпочнеться серйозна робота на воді.

Так, наступний сезон олімпійський, але не можу сказати, що готуюся до Олімпіади, я просто готуюся, щоб показати свій максимальний результат. Чи дозволить моя готовність відібратися на Олімпійські ігри, побачимо навесні.

ПРО ВІДБІР НА ОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ

- Раніше ми з Дімою працювали окремо від збірної, тож не було можливості спробувати інші варіанти екіпажів. Вже на зборі в Обухові, перед Кубком світу, така можливість була. Вважаю, що це позитивний момент, адже в українському каное є чимало сильних хлопців, які могли б створити сильні екіпажі.

Але основна підготовка буде все ж таки в одиночці (основний відбір буде через одиночці. – пресслужба ФКУ). І вже потім будуть формуватися двійки.

Повторюся, в Україні чимало сильних каноїстів: Паша Алтухов, Діма Янчук, Вітя Свиридюк, Андрій Рибачок, Юра Вандюк. Націлююся, звісно, показати свій максимум в одиночці. Вважаю, що у того, хто виграє Кубок України, у того буде відмінний шанс завоювати олімпійську ліцензію. Будемо до цього прагнути. Які мої шанси? Складно відповісти. Побачимо навесні. На Кубку України.

Неважливо, хто поїде на олімпійський відбір, важливо, щоб у нашої країни була ліцензія. Якщо вона буде, впевнений, наш найсильніший каноїст достойно представить Україну на Олімпіаді.

Пресслужба ФКУ



Новини Україна

20 квітня 2024

Дмитро ЯНЧУК: «Перша ціль сезону – перемога в Кубку України»

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».
18 квітня 2024

Микола МАЦАПУРА: «Підготовка Людмили Лузан до олімпійського сезону відрізнялася від попереднього»

Старший збірної України з веслування Микола МАЦАПУРА, який відповідає за підготовку жіночого каное, відповів на…
18 квітня 2024

«100 днів до відкриття Олімпійських ігор у Парижі». ФОТОРЕПОРТАЖ

Як ми повідомляли, відомі українські веслувальники нарівні з іншими зірками українського спорту долучилися до активності…

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…