Минулого тижня відбулася зустріч за участю спортсменів збірної України (чоловіча і жіноча байдарка), представників Мінмолодьспорту України на чолі із заступником Міністру Людмилою ПАНЧЕНКО, і тренерського штабу збірної України на чолі з Ігорем НАГАЄВИМ. Ії підсумки прокоментував чемпіон світу-2021 Іван СЕМИКІН (на фото: На дистанції байдарка-четвірка у складі Олега КУХАРИКА, Дмитра ДАНИЛЕНКА і Івана СЕМИКІНА).

- Іване, хто конкретно брав участь у зустрічі?

- Представники Мінмолодьспорту України – заступник Міністру спорту Людмила Панченко, директор департаменту олімпійського спорту Нельсон Гайріян, начальник відділу циклічних та швидкісно-силових літніх олімпійських видів спорту Леонід Мирський, жіноча «байдарка-четвірка» нинішнього року (Людмила Кукліновська, Анастасія Горлова, Діана Танько, Наталія Докієнко. – проєкт «ВУ»), наша четвірка (Олег Кухарик, Дмитро Даниленко, Ігор Трунов, Іван Семикін. – проєкт «ВУ»), Олексій Семикін, який був старшим тренером збірної України (жіноча байдарка) останні два олімпійські цикли, мій адвокат, а також тренерський штаб збірної України в повному складі на чолі з Ігорем Нагаєвим.

- Про що говорили?

- Про навчально-тренувальні збори перед чемпіонатом світу для чоловічої і жіночої байдарки, а також про подальшу головного тренера збірної Ігоря Нагаєва. Ми розповіли представникам Мінмолодьспорту і тренерам про наші проблемні місця, ситуації, які виникали упродовж цього року. Після цього зібрання була окрема зустріч представників Міністерства і тренерського штабу.

Які рішення прийняті? І «жіночі», і «чоловічі» збори відбудуться на базі в Обухові, на якій збірна України працювала останні два олімпійських цикли. Керувати процесом в жіночій збірній залишається Володимир Соловйов, а Олексій Іванович йому допомагатиме (до етапів Кубку світу жіночу байдарку готував головний тренер збірної України Ігор Нагаєв. – проєкт «ВУ»). Харчування забезпечує Мінмолодьспорт.

Obuhov 19

WC Racice day3 05

- Коли виїжджаєте в Канаду?

- Це питання в стадії вирішення. Ми чекаємо офіційного листа від федерації каное Канади стосовно забезпечення перебування збірної України на певний період перед чемпіонатом світу. Цим питанням займається федерація каное України.

В цілому, діалог вийшов достатньо конструктивним, а підсумком стало прийняття рішенням про проведення зборів в Обухові. Крім того, ми подали на ім’я Міністра спорту Вадима Гутцайта скаргу стосовно дій та бездіяльності головного тренера збірної України Ігоря Нагаєва. Чекаємо відповіді.

- Що говорив головний тренер збірної України під час зустрічі?

- Він намагався відстояти свою позицію, наполягав на тому, що жіночу байдарку-четвірку не треба везти на чемпіонат світу і намагався пояснити, чому український квартет так виступив на етапах Кубку світу (українки обидва рази не потрапили у головний фінал. – проєкт «ВУ»). Він сказав, що на контролі четвірка показала результат 1.32,8, що було достатньо, щоб потрапити у фінал, але на етапах Кубку світу, по невідомій для нього причині, провалилася. Веслувальниці зі свого боку заявили, що їм давалася не та робота, яку вони вважали за потрібне, виходячи зі свого досвіду. Плюс постійно мінялися човни та й, до того ж, вони виходили на воду у своєму змагальному складі лише два рази.

- В які терміни відбудуться збори в Обухові?

- Планується, що збори триватимуть три тижні. Додам, що днями був отриманий дозвіл від районної військової адміністрації на вихід спортивних суден в Стугну та Дніпро. І ми вже кілька разів виходили на тренування – ніяких проблем не виникало. Такий же дозвіл ми отримаємо від управління фізкультури і спорту Київської ОДА.

- До речі, як йдуть справи з вакцинацією від COVID-19?

- Днями ми – і байдарочники, і байдарочниці – зробили бустерну дозу вакцини. Тобто в цьому відношенні ми до чемпіонату світу готові

У неділю офіційний сайт Федерації каное України повідомив, що жіноча четвірка виступить на чемпіонаті світу.

Влад ЄФІМОВ, проєкт «Веслування України»



Новини Україна

17 квітня 2024

Сюрприз для учасників Кубку України в Умані!

22 квітня, о 18:30, у кінотеатрі «Фільмакс» в Умані відбудеться благодійний показ кінострічки «Гірська мить».…
16 квітня 2024

Cтаніслав БОРЕЙКО: «Перед байдарочниками стоїть задача поборотися за олімпійські ліцензії»

Старший збірної України з веслування Станіслав БОРЕЙКО, який відповідає за підготовку чоловічої байдарки, дав інтерв'ю…
14 квітня 2024

Кубок України. Хто побореться за олімпійські ліцензії?

З 21 по 25 квітня в Умані відбудеться Кубок України, який, по суті, стане головним…

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…