Місто Тернопіль стане ареною чемпіонату світу з веслування на байдарках та каное серед ветеранів, який відбудеться 14-16 серпня 2020. Змагання відбудуться в центрі веслування та водних видів спорту «Водна арена Тернопіль» (на фото: макет центру).
 
В жовтні місяці в місто приїжджала інспекція Міжнародної Федерації каное (ICF) на чолі технічним директором Мартіном МАРІНОВИМ, після чого було прийняте рішення, що столицею 2020 ICF MASTERS CANOE SPRINT WORLD CHAMPIONSHIPS стане саме Тернопіль, якому було віддано перевагу перед Литвою та Угорщиною.
 
Сергій ЧЕРНИШОВ, президент ФКУ:

- Проведення змагання такого рівня стало можливим завдяки спільним зусиллям Федерації каное України, федерації каное Тернопільщини в особі ії президента Віктора КУЗЯКА за допомоги місцевої влади. Також чималу організаційну роботу провів в цьому відношенні головний тренер збірної України Юрій ЧЕБАН.

Це перші змагання такого рівня з олімпійських видів веслування в Україні. Сподіваємося, що нам вдасться провести чемпіонат світу серед ветеранів на високому рівні та зарекомендувати себе з найкращого боку, щоб в майбутньому отримати право проведення інших великих міжнародних змагань.

Як ми повідомляли, в минулому році в Україні побувала делегація Міжнародної Федерації каное (ICF) на чолі з віце-президентом Томас КОНЕЦКО, яка ознайомилися з проектами веслувальних каналів в Дніпрі та Тернополі. Тоді під час зустрічі були зазначені приблизні терміни проведення в Дніпрі великих міжнародних змагань, а саме чемпіонату Європи серед юніорів та молоді у 2023 році та чемпіонату світу серед юніорів та молоді у 2024-му.

Пресслужба ФКУ



Новини Україна

24 травня 2024

Каноїсти вперше без Олімпіади. Олександр МАКСИМЧУК: «Зрозуміло, що без помилок в підготовці не обійшлося»

Завершуємо серію матеріалів на тему «Каноїсти без Олімпіади». Ситуацію вже проаналізували досвідчений тренер-олімпієць Олександр КОЛИБЕЛЬНИКОВ,…
23 травня 2024

Каноїсти вперше без Олімпіади. Олександр КОЛИБЕЛЬНІКОВ: «Тренерам необхідно планувати роботу з урахуванням результатів світових лідерів»

Вперше за пострадянський період українські каноїсти не виступатимуть на Олімпійських іграх. Проект «Веслування України» спробував…

Міжнародні новини

03 липня 2024

Веслувальники збірної України завоювали 11 медалей на чемпіонаті Європи

Веслувальники збірної України завоювали 11 медалей на чемпіонаті Європи серед юніорів і молоді, який проходив…
18 червня 2024

Українські веслувальники завоювали 2 медалі на чемпіонаті Європи. Це не найгірший результат в історії

Українські веслувальники завоювали 2 медалі (1 золоту, 1 срібну) на чемпіонаті Європи з каноеспринту, який…
12 червня 2024

Став відомий склад збірної України з веслування на чемпіонаті Європи

22 українських веслувальники візьмуть участь в чемпіонаті Європи, який триває в Сегеді. Змагання з каноеспринту…