Місто Тернопіль стане ареною чемпіонату світу з веслування на байдарках та каное серед ветеранів, який відбудеться 14-16 серпня 2020. Змагання відбудуться в центрі веслування та водних видів спорту «Водна арена Тернопіль» (на фото: макет центру).
 
В жовтні місяці в місто приїжджала інспекція Міжнародної Федерації каное (ICF) на чолі технічним директором Мартіном МАРІНОВИМ, після чого було прийняте рішення, що столицею 2020 ICF MASTERS CANOE SPRINT WORLD CHAMPIONSHIPS стане саме Тернопіль, якому було віддано перевагу перед Литвою та Угорщиною.
 
Сергій ЧЕРНИШОВ, президент ФКУ:

- Проведення змагання такого рівня стало можливим завдяки спільним зусиллям Федерації каное України, федерації каное Тернопільщини в особі ії президента Віктора КУЗЯКА за допомоги місцевої влади. Також чималу організаційну роботу провів в цьому відношенні головний тренер збірної України Юрій ЧЕБАН.

Це перші змагання такого рівня з олімпійських видів веслування в Україні. Сподіваємося, що нам вдасться провести чемпіонат світу серед ветеранів на високому рівні та зарекомендувати себе з найкращого боку, щоб в майбутньому отримати право проведення інших великих міжнародних змагань.

Як ми повідомляли, в минулому році в Україні побувала делегація Міжнародної Федерації каное (ICF) на чолі з віце-президентом Томас КОНЕЦКО, яка ознайомилися з проектами веслувальних каналів в Дніпрі та Тернополі. Тоді під час зустрічі були зазначені приблизні терміни проведення в Дніпрі великих міжнародних змагань, а саме чемпіонату Європи серед юніорів та молоді у 2023 році та чемпіонату світу серед юніорів та молоді у 2024-му.

Пресслужба ФКУ



Новини Україна

21 квітня 2024

В перший день Кубка України визначилися три екіпажі-учасники олімпійської кваліфікації

За підсумками ранкової сесії першого дня Кубка України визначилися перші учасники європейської олімпійської кваліфікації. Денна…
20 квітня 2024

Дмитро ЯНЧУК: «Перша ціль сезону – перемога в Кубку України»

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».
18 квітня 2024

Микола МАЦАПУРА: «Підготовка Людмили Лузан до олімпійського сезону відрізнялася від попереднього»

Старший збірної України з веслування Микола МАЦАПУРА, який відповідає за підготовку жіночого каное, відповів на…

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…