Головний тренер збірної України з веслування на байдарках та каное Юрій ЧЕБАН прокоментував виступ збірної України на чемпіонаті світу серед молоді та юніорів в Пітешті (на фото: Із срібним призером чемпіонату Іваном СЕМИКІНИМ)Нагадаємо, що українські веслувальники завоювали 6 медалей (по 3 срібні та бронзові).

- По-перше, вітаю всіх призерів із здобуттям нагород. Вітаю також і спортсменів, які не досягли бажаної мети на цих змаганнях - ви боролися, як леви, до останнього сантиметра дистанції! Країні є ким пишатися. На жаль, жодного разу не довелось почути наш чудовий гімн на цих змаганнях, хоча декілька разів наші спортсмени були за крок до перемоги, але його так ніхто не зробив. Поки що!

Також відзначу, що у нас багато четвертих, п’ятих та шостих місць в олімпійських та неолімпійських дисциплінах - це свідчить про сильну, конкурентоспроможну та перспективну підростаючу молодь, а це є позитивним моментом.

Ще хочу відзначити роботу тренерського складу національної збірної команди України, які залишили свої сім`ї та справи, і з головою поринули у процес підготовки спортсменів, віддавши свої знання, вміння та час: це Дмитро Саблін, Микола Періг, Роман Повх, Андрій Федина, Юлія Мельник, Юрій Чичкан, Борис Данилов, Олексій Семикін, Дмитро Гринько та Дмитро Чуйко.

Прес-служба ФКУ



Новини Україна

24 травня 2024

Каноїсти вперше без Олімпіади. Олександр МАКСИМЧУК: «Зрозуміло, що без помилок в підготовці не обійшлося»

Завершуємо серію матеріалів на тему «Каноїсти без Олімпіади». Ситуацію вже проаналізували досвідчений тренер-олімпієць Олександр КОЛИБЕЛЬНИКОВ,…
23 травня 2024

Каноїсти вперше без Олімпіади. Олександр КОЛИБЕЛЬНІКОВ: «Тренерам необхідно планувати роботу з урахуванням результатів світових лідерів»

Вперше за пострадянський період українські каноїсти не виступатимуть на Олімпійських іграх. Проект «Веслування України» спробував…

Міжнародні новини

03 липня 2024

Веслувальники збірної України завоювали 11 медалей на чемпіонаті Європи

Веслувальники збірної України завоювали 11 медалей на чемпіонаті Європи серед юніорів і молоді, який проходив…
18 червня 2024

Українські веслувальники завоювали 2 медалі на чемпіонаті Європи. Це не найгірший результат в історії

Українські веслувальники завоювали 2 медалі (1 золоту, 1 срібну) на чемпіонаті Європи з каноеспринту, який…
12 червня 2024

Став відомий склад збірної України з веслування на чемпіонаті Європи

22 українських веслувальники візьмуть участь в чемпіонаті Європи, який триває в Сегеді. Змагання з каноеспринту…