Головний тренер національної збірної України з веслування на байдарках та каное Юрій ЧЕБАН на своїй сторінці у фейсбук  підбив підсумки виступу спортсменів на чемпіонаті світу-2019, який проходив в Сегеді з 21 по 25 серпня.

ОЛІМПІЙСЬКІ ЛІЦЕНЗІЇ

- Національна збірна України достойно завершила передолімпійський сезон. На чемпіонаті світу в Сегеді було дуже спекотно - і в прямому, і в переносному сенсі. Упродовж змагань температура сягала 35 градусів, а долю боротьби часто-густо визначали сантиметри та соті частки секунди. І не завжди удача була на нашому боці. Але стратегічна задача виконана: веслувальники завоювали ліцензії в трьох видах програми. Честь вам і хвала!

В жіночій байдарці-четвірці як відомо, це зробили наші досвідчені майстрині Марія Кічасова-Скорик, Марія Повх, Анастасія Тодорова та Інна Грищун. У чоловічому каное ліцензію вибороли Юрій Вандюк та Едуард Шеметило, показавши характер та високий рівень майстерності на дистанції 1000 метрів.

В цих видах Україна буде представлена на Олімпійських іграх вдруге поспіль. Але тут можна в потрібно додавати у всіх відношеннях.

Szeged 2019 09

 

Szeged 2019 04

Дві історичні події відбулося в жіночому каное. Наші неперевершені красуні Анастасія Четверікова та Людмила Лузан другий рік поспіль потрапили в світовий топ, більше того, в запеклій боротьбі завоювали для України ліцензію на Ігри в Токіо-2020, де жіноче каное буде представлене вперше. Також на дистанції 500 метрів Анастасія посіла третю сходинку п’єдесталу - це перша нагорода чемпіонату світу для нашої країни в цьому виді веслування серед жінок.

 

Szeged 2019 07

Дуже близько до виходу у фінал та безпосередньої боротьби за ліцензію були близька чоловіча байдарка, причому відразу в трьох видах. 

ВЕСНЯНА КВАЛІФІКАЦІЯ

Поки участь українських байдарочників остається мрією. Але вона може стати реальністю вже навесні, коли відбудуться додаткові олімпійські кваліфікації. У нас гарні шанси на ліцензію. Вірю в вас, хлопці!

Також поборемося за ліцензію в каное-одиночці.

K1 200 Danilenko 1

Втім слід відзначити, що не всі спортсмени були готові викластися на чемпіонаті світу на 110 відсотків, тож старшим тренерам є над чим замислитися. І, звісно, є над чим працювати.

ПОДЯКА ЗА РОБОТУ ТА ПІДТРИМКУ

Хочу подякувати за роботу всьому тренерському складу, лікарю Ганні Грищенко, яка вдень і вночі тримала під контролем здоров‘я спортсменів, нашій науці - Людмилі Тайболіній та Оксані Шинкарук - за постійний контроль стану спортсменів, нашим диво-масажистам Михайлу Дощенку та Дмитру Гриньку, прес-аташе ФКУ Владу Єфімову за якісне висвітлення подій в Сегеді.

Дякую за підтримку президенту ФКУ Сергію Чернишову, який був з командою на місці подій.

Міністерству молоді та спорту України особлива подяка за можливість якісної підготовки спортсменів.

Отже, сезон завершено. Робимо висновки і рухаємося далі до олімпійського золота. У нас немає часу розкочуватися на шляху до головної спортивної вершини.

Всім гарного відпочинку! 

Прес-служба ФКУ



Новини Україна

01 вересня 2024

Збірна України з веслування завоювала 4 медалі чемпіонату світу

Збірна України з веслування завоювала 4 медалі (2 золоті) на чемпіонаті світу в неолімпійських видах…
15 серпня 2024

Веслувальники жорстко розкритикували роботу Федерації каное України перед Олімпіадою (ВІДЕО)

Українські байдарочники, які посіли 4-е місце на Олімпійських іграх, жорстко розкритикували національної федерації перед Олімпійськими…
10 серпня 2024

Париж-2024. Українські веслувальники завоювали на Олімпійських іграх одну медаль

Збірна України завоювала одну медаль за підсумками змагань з веслування на Олімпійських іграх, які проходили…

Міжнародні новини

23 серпня 2024

Чемпіонат світу-2024. Чи зможе Олег КУХАРИК кинути виклик олімпійському чемпіону Парижа Йозефу Досталю?

18 веслувальників збірної України візьмуть участь в чемпіонаті світу в неолімпійських видах програми, який вперше…
09 серпня 2024

Париж-2024. Марія ПОВХ: «Головне – до кінця вірити в свою перемогу»

Луцька байдарочниця Марія ПОВХ, яка в заключний день веслувальних змагань на Олімпіаді виступить у фінальній…
09 серпня 2024

Париж-2024. Українські каноїстки вдруге поспіль завоювали олімпійське срібло

Українські веслувальниці Людмила ЛУЗАН і Анастасія РИБАЧОК завоювали срібні медалі Олімпійських ігор, які проходять в…