9 українських веслувальників візьмуть участь в чемпіонаті світу з марафону, який відбудеться в португальському Понте-де-Ліма 29 вересня по 2 жовтня. Цю інформацію проєкту «Веслування України» повідомив заслужений тренер України Сергій СНЕЖКО, який очолює команду на цих змаганнях (на фото: Чемпіонат світу-2021. Людмила БАБАК тріумфує після чергової перемоги).

ЗБІРНА УКРАЇНИ

Головна «зірка» збірної України на чемпіонаті Європи з марафону каноїстка із Енергодару Запорізької області Людмила БАБАК, яка є шестиразовою чемпіонкою світу і шестиразовою чемпіонкою Європи. Вихованка Сергія СНЕЖКА не знає поразок з 2017-го року, здобувши перемоги на всіх великих змаганнях з марафону, в яких брала участь, а на чемпіонатах світу-2019, 2021 стала дворазовою чемпіонкою.

Ще один титулований спортсмен, якого треба відзначити у складі збірної – ще один вихованець Сергія СНЕЖКА і представник Енергодару Денис ДАВИДОВ. В минулому році він став бронзовим призером чемпіонату світу на дистанції 26,2 км, завоювавши першу медаль для українських веслувальників на таких змаганнях. В 2019-му році Денис став чемпіоном світу з марафону серед молоді.

world marathons 09

Також у складі цьогорічна чемпіонка Європи серед юніорів з марафону, каноїстка Анастасія ДЕЖИЦЬКА із Хмельницького, яка виграла на дистанції 11,8 км.

Euro marathon 08

Крім цих спортсменів, у складі збірної на чемпіонаті світу: каное (всього – 4) – Олена ЦИГАНКОВА (1999, Рівненська), байдарка (5) – Валерій РЯБОВ (1999, Кіровоградська), Олександр ЧЕХМІСТРЕНКО (2002, Запорізька), Матвій БАКЛАН (2005, Київ), Віталій ЦУРКАН (1984, Миколаївська), Катерина ГОНЧАР (2005, Миколаївська).

ВИДИ ПРОГРАМИ

Українські спортсмени візьмуть участь у змаганнях в трьох вікових категоріях – «дорослі», «молодь» і «юніори». Відбудуться гонки на коротких (3,4 км) та довгих дистанціях (від 11,8 до 30 км).

Розклад заїздів за участю українських спортсменів ми опублікуємо безпосередньо напередодні старту змагань.

ЧЕМПІОНАТ СВІТУ-2021

На минулорічному чемпіонаті світу збірна України показала найкращий результат в історії виступу на цих змаганнях, завоювавши 4 медалі (2 золоті, 2 бронзові) на змаганнях, які проходили в румунському Пітешті.

Збірна України посіла 3-е місце в командному заліку, пропустивши вперед збірні Угорщини – 18 медалей (11-10-2) і Данії – 6 (3-2-1).

Каноїстка із Енергодару Людмила БАБАК завоювала дві золоті медалі - на короткій (3,4 км) і довгій (15,4 км) дистанціях. Бронзова медаль, крім Дениса ДАВИДОВА, в активі рівненської каноїстки Катерини БЕЗНЮК (тренер – Олександр МАКСИМЧУК), яка стала медалісткою на дистанції 11,8 км серед юніорів.

Влад ЄФІМОВ, проєкт «Веслування України»



Новини Україна

01 вересня 2024

Збірна України з веслування завоювала 4 медалі чемпіонату світу

Збірна України з веслування завоювала 4 медалі (2 золоті) на чемпіонаті світу в неолімпійських видах…
15 серпня 2024

Веслувальники жорстко розкритикували роботу Федерації каное України перед Олімпіадою (ВІДЕО)

Українські байдарочники, які посіли 4-е місце на Олімпійських іграх, жорстко розкритикували національної федерації перед Олімпійськими…
10 серпня 2024

Париж-2024. Українські веслувальники завоювали на Олімпійських іграх одну медаль

Збірна України завоювала одну медаль за підсумками змагань з веслування на Олімпійських іграх, які проходили…

Міжнародні новини

23 серпня 2024

Чемпіонат світу-2024. Чи зможе Олег КУХАРИК кинути виклик олімпійському чемпіону Парижа Йозефу Досталю?

18 веслувальників збірної України візьмуть участь в чемпіонаті світу в неолімпійських видах програми, який вперше…
09 серпня 2024

Париж-2024. Марія ПОВХ: «Головне – до кінця вірити в свою перемогу»

Луцька байдарочниця Марія ПОВХ, яка в заключний день веслувальних змагань на Олімпіаді виступить у фінальній…
09 серпня 2024

Париж-2024. Українські каноїстки вдруге поспіль завоювали олімпійське срібло

Українські веслувальниці Людмила ЛУЗАН і Анастасія РИБАЧОК завоювали срібні медалі Олімпійських ігор, які проходять в…