9 українських веслувальників візьмуть участь в чемпіонаті світу з марафону, який відбудеться в португальському Понте-де-Ліма 29 вересня по 2 жовтня. Цю інформацію проєкту «Веслування України» повідомив заслужений тренер України Сергій СНЕЖКО, який очолює команду на цих змаганнях (на фото: Чемпіонат світу-2021. Людмила БАБАК тріумфує після чергової перемоги).

ЗБІРНА УКРАЇНИ

Головна «зірка» збірної України на чемпіонаті Європи з марафону каноїстка із Енергодару Запорізької області Людмила БАБАК, яка є шестиразовою чемпіонкою світу і шестиразовою чемпіонкою Європи. Вихованка Сергія СНЕЖКА не знає поразок з 2017-го року, здобувши перемоги на всіх великих змаганнях з марафону, в яких брала участь, а на чемпіонатах світу-2019, 2021 стала дворазовою чемпіонкою.

Ще один титулований спортсмен, якого треба відзначити у складі збірної – ще один вихованець Сергія СНЕЖКА і представник Енергодару Денис ДАВИДОВ. В минулому році він став бронзовим призером чемпіонату світу на дистанції 26,2 км, завоювавши першу медаль для українських веслувальників на таких змаганнях. В 2019-му році Денис став чемпіоном світу з марафону серед молоді.

world marathons 09

Також у складі цьогорічна чемпіонка Європи серед юніорів з марафону, каноїстка Анастасія ДЕЖИЦЬКА із Хмельницького, яка виграла на дистанції 11,8 км.

Euro marathon 08

Крім цих спортсменів, у складі збірної на чемпіонаті світу: каное (всього – 4) – Олена ЦИГАНКОВА (1999, Рівненська), байдарка (5) – Валерій РЯБОВ (1999, Кіровоградська), Олександр ЧЕХМІСТРЕНКО (2002, Запорізька), Матвій БАКЛАН (2005, Київ), Віталій ЦУРКАН (1984, Миколаївська), Катерина ГОНЧАР (2005, Миколаївська).

ВИДИ ПРОГРАМИ

Українські спортсмени візьмуть участь у змаганнях в трьох вікових категоріях – «дорослі», «молодь» і «юніори». Відбудуться гонки на коротких (3,4 км) та довгих дистанціях (від 11,8 до 30 км).

Розклад заїздів за участю українських спортсменів ми опублікуємо безпосередньо напередодні старту змагань.

ЧЕМПІОНАТ СВІТУ-2021

На минулорічному чемпіонаті світу збірна України показала найкращий результат в історії виступу на цих змаганнях, завоювавши 4 медалі (2 золоті, 2 бронзові) на змаганнях, які проходили в румунському Пітешті.

Збірна України посіла 3-е місце в командному заліку, пропустивши вперед збірні Угорщини – 18 медалей (11-10-2) і Данії – 6 (3-2-1).

Каноїстка із Енергодару Людмила БАБАК завоювала дві золоті медалі - на короткій (3,4 км) і довгій (15,4 км) дистанціях. Бронзова медаль, крім Дениса ДАВИДОВА, в активі рівненської каноїстки Катерини БЕЗНЮК (тренер – Олександр МАКСИМЧУК), яка стала медалісткою на дистанції 11,8 км серед юніорів.

Влад ЄФІМОВ, проєкт «Веслування України»



Новини Україна

18 квітня 2024

Микола МАЦАПУРА: «Підготовка Людмили Лузан до олімпійського сезону відрізнялася від попереднього»

Старший збірної України з веслування Микола МАЦАПУРА, який відповідає за підготовку жіночого каное, відповів на…
18 квітня 2024

«100 днів до відкриття Олімпійських ігор у Парижі». ФОТОРЕПОРТАЖ

Як ми повідомляли, відомі українські веслувальники нарівні з іншими зірками українського спорту долучилися до активності…
18 квітня 2024

Відомі українські веслувальники взяли участь у зірковому заході, присвяченому Олімпійським іграм в Парижі

Відомі українські веслувальники нарівні з іншими зірками українського спорту долучилися до активності «100 днів до…

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…