Одним з героїв особистого чемпіонату України пам’яті Вячеслава СОРОКІНА став байдарочник Олег КУХАРИК, який завоював три золоті медалі. Поспілкувалися з Олегом і про олімпійську кваліфікацію, де він був дуже близьким до завоювання ліцензії.

ПІДСУМКИ

- Головною задачею, які відомо, був відбір на чемпіонат Європи, - зазначив спортсмен на початку бесіди. - Дуже задоволений, що мені перемогти в трьох видах програми, зокрема в спринті, де я в був першим і на Кубку України. На даному етапі, враховуючи достатньо щільний графік виступів у травні, готовий досить непогано.

- В Дніпрі ви виступали після світової кваліфікації в Барнаулі. Наскільки важко було адаптуватися після повернення в інший часовий пояс?

- Можливо, очікувався спад, але, коли повертаєшся додому, швидше входиш у форму і звикаєш до часового поясу. І цього разу достатньо швидко адаптувався і підходив до чемпіонату України в повній бойовій готовності.

- Після деякої перерви ви знову в екіпажі-четвірці. Відбулося дві гонки, показаний непоганий час 1.20. Що скаже про роботу в екіпажі?

- Так, була домовленість, що поки я готуюсь до олімпійської кваліфікації, в четвірці не виступаю. Шо стосується чемпіонату України, то всім членам екіпажу гонки сподобалися. Вважаю, що у нас є потенціал боротися за найвищі місця на чемпіонаті Європи.

НЕВИКОРИСТАНИЙ ШАНС

- Повернемося до світової кваліфікації у спринті, де до ліцензії в Токіо-2020 не вистачило 0,16 секунди. Розкажіть про фінальну гонку…

- В спринті, як ви знаєте, часто-густо вирішують соті частки секунди. Тому не можу сказати, що добитися результату мені завадила погода. Якщо в Сегеді для завоювання ліцензії мені не вистачило досвіду міжнародних змагань в спринті, то в Барнаулі просто не вистачило сил, адже це були треті змагання за короткий термін. У фіналі у мене не вийшов старт, прийшлося відразу наздоганяти. І цього мені, як ви розумієте, зробити не вдалося.

- Які були відчуття були відразу після фінішу? Які відчуття зараз – десять днів потому?

- Я відразу зрозумів, що не виграв. Після невдалого старту побачив, що я їду на півкорпуси позаду. Думка була лише одна: «Треба виграти! Я маю виграти!». Працював по максимуму і підняв голову лише після фінішу. Побачив, що другий. Звісно, було образливо: це був останній шанс, і я його впустив. Але нічого. Пару днів подумав про це, зробив висновки.

Олімпійська кваліфікація вже історія, попереду нові цілі, нові плани. Працюватиму далі. Працюватиму, щоб відібратися на Олімпійські ігри-2024.

НОВИЙ ЕТАП

- Чи можна сказати, що зараз у вас починається новий етап кар’єри, який буде заточений тільки на короткі дистанції, вже з прицілом Олімпійські ігри-2020, планується два види на дистанції 500 м?

- Поки не можу сказати, що це новий етап, скоріш, це кінець попереднього. Але зараз вектор роботи, дійсно, змінився: я буду націлений на короткі дистанції, а дистанція 1000 метрів залишиться в минулому. Зараз у мене є чітке розуміння того, що маю бути частиною командою: працювати і в четвірці, і в двійці. Тим більше, як показали останні результати, у нас може дуже добре вийти в цих видах, і, головне, що для цього у нас є гарна команда.

UkrChamp 27 05 17

- Яка налаштованість на чемпіонат Європи, де ви виступатиме в трьох видах програми: спринті, а також на дистанції 500 м - двійці і четвірці?

- Я налаштований на битву, зокрема в четвірці, адже бачу, як горять очі у хлопців працювати і добиватися результату в цьому складі. Також є непогана двійка з Дімою Даниленком. За одиночку поки не можу нічого сказати, акцент буде зроблений на командні човни: хлопці налаштовані битися за найвищі позиції.

UkrChamp 27 05 17

Пресслужба ФКУ



Новини Україна

20 квітня 2024

Дмитро ЯНЧУК: «Перша ціль сезону – перемога в Кубку України»

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».
18 квітня 2024

Микола МАЦАПУРА: «Підготовка Людмили Лузан до олімпійського сезону відрізнялася від попереднього»

Старший збірної України з веслування Микола МАЦАПУРА, який відповідає за підготовку жіночого каное, відповів на…
18 квітня 2024

«100 днів до відкриття Олімпійських ігор у Парижі». ФОТОРЕПОРТАЖ

Як ми повідомляли, відомі українські веслувальники нарівні з іншими зірками українського спорту долучилися до активності…

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…