Збірна України з веслування взяла участь в урочистих проводах на Олімпійські ігри-2020, які відбулися в столичному телецентрі «Олівець».

УНІКАЛЬНА ПОДІЯ

Веслувальникам олімпійської збірної України, особливо для дебютантів Ігор-2020, день 11 липня запам’ятається надовго. Ще б пак: побувати в компанії таких зірок українського спорту як Сергій Бубка, Вадим Гутцайт, Лілія Подкопаєва, Григорій Крісс, Анна Різатдінова, зарядитися позитивною переможною енергетикою – дорогого коштує. Та й сам по собі олімпійський телемарафон, а саме такий формат прийняли урочисті проводи збірної України – подія унікальна.

Ті, хто прийшов трохи раніше, відразу потрапили під приціл телекамер. Уникнув своєрідного артобстрілу напевно лише Юрій Вандюк, але, сподіваємося, він візьме своє після Олімпійських ігор.

provody site 003

provody site 003

provody site 003

ТРАДИЦІЙНІ ПОДІЇ

Традиційними для проводів стала церемонія погашення поштової марки, участь в якій разом із Сергієм Бубкою та Вадимом Гутцайтом взяв і генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський та презентація олімпійської форми, в якій наші атлети вийдуть на спортивні арени Токіо. В новій екіпіровці красувалися і веслувальники-олімпійці.

З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ

Як і інші учасники цього яскравого заходу, вони залишили свої побажання на прапорі України, який відправиться в Токіо і буде надихати спортсменів перед змаганнями.

provody site 003

provody site 003

А перед найвідповідальнішим для них моментом вечора – прямим включенням в рамках телемарафону – для них була організована мініекскурсія музеєм телецентру. В цей час головний тренер збірної України Юрій Чебан з Павлом Алтуховим і Анастасією Четверіковою вже були на головній локації – в студії, відповідаючи на питання Дмитра Лазуткіна та Дар’ї Кузнецової. Після цього слово передали Юлії Пазенко-Столярчук, яка в антуражі знаменитого олімпійського каное Юрія Чебана часів Ріо-2016, поставила по одному питанню решті веслувальникам олімпійської збірної, відзначивши бойовий дух збірної України з веслування.

provody site 003

provody site 003

provody site 003

provody site 003

Коротка фотосесія завершила участь збірної України в телемарафоні, втім, інший марафон, як можна охрестити шлях на олімпійський п’єдестал, продовжиться – на тренувальній базі в Обухові, де спортсмени проведуть два заключних тижні перед відправленням в Токіо.

provody site 003

Пресслужба ФКУ,



Новини Україна

21 квітня 2024

В перший день Кубка України визначилися три екіпажі-учасники олімпійської кваліфікації

За підсумками ранкової сесії першого дня Кубка України визначилися перші учасники європейської олімпійської кваліфікації. Денна…
20 квітня 2024

Дмитро ЯНЧУК: «Перша ціль сезону – перемога в Кубку України»

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».
18 квітня 2024

Микола МАЦАПУРА: «Підготовка Людмили Лузан до олімпійського сезону відрізнялася від попереднього»

Старший збірної України з веслування Микола МАЦАПУРА, який відповідає за підготовку жіночого каное, відповів на…

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…