Житомирська ОШВСМ націлена взяти на баланс майновий комплекс готелю «Зарічани», територію якого можна використовувати як веслувальну базу для підготовки збірної України.

Це питання обговорювалося на засіданні Житомирської облради, в якому взяв участь головний тренер збірної України Юрій ЧЕБАН. У підсумку бюджетна комісія відправила питання на доопрацювання, бо членам комісії не вистачило «цифр». Про це повідомив сайт «Спортивний Житомир».

Cheban Italy 01В інтерв’ю Інтернет-виданню керманич збірної розповів про своє бачення цього питання та про веслувальну базу, на якій, до речі, збірна України готувалася до чемпіонату Європи-2018 серед молоді та юніорів, де показала чи не найкращий результат за останні роки - 9 медалей (4 золоті, 1 срібна та 4 бронзові).

- Так, на базі в Зарічанах ми вже проводили збори два роки тому і в підсумку показали гарний результат, - підтвердив Юрій Володимирович.- Я з впевненістю можу сказати, що ця база під Житомиром - просто ідеальна для підготовки як професійних веслувальників на всеукраїнські та міжнародні старти, так і для занять іншими водними видами спорту для професіоналів і аматорів. Це дуже зручна локація, центр України. Сюди легко добиратися, зручно для міжнародних стартів, якщо потрібно їхати за кордон.

Плюс тут клімат, котрий якнайкраще підходить веслувальникам. Якщо порівнювати нашу нинішню основну локацію – Дніпро, де влітку «+40», в Житомирі - більш прийнятна температура.

Плюс водна гладь там ідеально підходить. І вже є мірна дистанція, яка теж влаштовує. І я думаю, не лише нас, а іншим водним видам спорту.

БЮДЖЕТНА КОМІСІЯ

- Ви успішно пройшли гуманітарну комісію, але виникли складнощі на бюджетній. Що сталося?

- На бюджетній комісії проголосували відправити проект на доопрацювання. Бо є люди, які проти такого рішення. В першу чергу це керівник комунального підприємства, якому зараз належить база. Були питання і до самоокупності - депутати хотіли бачити більше цифр. Я не можу сказати детальніше, бо цим займається місцева федерація і ОШВСМ.

- А як щодо самоокупності? Це реально в наших умовах?

- Ми говоримо про те, що ця база може приносити дохід. Це цілком реально. База не буде збитковою, як це намагається зробити нинішнє керівництво комплексу.

СПОРТИВНИЙ ФОРМАТ

- Ми говоримо про те, що на цій базі можна будувати і розвивати спортивну інфраструктуру, яка буде не лише самоокупатися, а й приносити дохід для області. І цей об’єкт ми збережемо на балансі комунального закладу, яким є ОШВСМ.

До того ж, будь хто зможе прийти і спробувати себе у водних видах спорту, займатися на каяках, САПах, драгонботах.

Ми пропонуємо формат спортивного напряму, як професійного, так і любительського.

Ми розуміємо, що потрібно думати не про власні кишені, а про розвиток спорту. І в масштабах країни цей проект матиме велике значення. Бо в нас зараз немає жодного місця, де можна комплексно проводити всі необхідні заходи з підготовки спортсменів в одному місці. У нас зараз є унікальна можливість вирішити проблему підготовки збірних команд і вивести її на новий рівень. Тим паче, що зараз всі шукають гарні місця для підготовки. Спорт зараз розвивається шаленими темпами. Тому будемо працювати над цим питанням далі.

Kavunovi 1kavunovi 3

Пресслужба ФКУ за матеріалами сайту «Спортивний Житомир»



Новини Україна

18 квітня 2024

Микола МАЦАПУРА: «Підготовка Людмили Лузан до олімпійського сезону відрізнялася від попереднього»

Старший збірної України з веслування Микола МАЦАПУРА, який відповідає за підготовку жіночого каное, відповів на…
18 квітня 2024

«100 днів до відкриття Олімпійських ігор у Парижі». ФОТОРЕПОРТАЖ

Як ми повідомляли, відомі українські веслувальники нарівні з іншими зірками українського спорту долучилися до активності…
18 квітня 2024

Відомі українські веслувальники взяли участь у зірковому заході, присвяченому Олімпійським іграм в Парижі

Відомі українські веслувальники нарівні з іншими зірками українського спорту долучилися до активності «100 днів до…

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…