Заслужений майстер України Ігор ТРУНОВ - уродженець Кам'янського, який виступає за Одеську область (Южне), отримав повідомлення від національного реєстру рекордів (український аналог всесвітньовідомої Книги рекордів Гіннеса), в якому говориться о відкритті рекордної справи щодо веслувальної династії Трунових.

resstr recordsДИНАСТІЯ ДЛЯ КНИГИ РЕКОРДІВ

Повідомлення було отримано того, як Ігор ТРУНОВ опублікував у соцмережі «Фейсбук» посвідчення про присвоєння спортивних звань представникам веслувальної династії Трунових (дідусь, батько, онук). В 1959 році Миколі Семеновичу Трунову було присвоєно звання «Майстер спорту СРСР», в 1979 році – Сергію Миколайовичу Трунову – наступне за рангом спортивне звання – «Майстер спорту СРСР міжнародного класу», а в 2021-му році – Ігорю Сергійовичу Трунову – найвище спортивне звання – «Заслужений майстер спорту України».

ДИНАСТІЯ ТРУНОВИХ

Засновником веслувальної династії став Микола ТРУНОВ, котрий, як і всі Трунови, народився в Кам'янскому Дніпропетровської області (раніше – Дніпродзержинську)

Після перемоги на ІІ Спартакіаді народів СРСР (результати також йшли в залік 17-го особисто-командного чемпіонату СРСР), який проходив 9-12 серпня в Москві Миколі Семеновичу було присвоєно звання «Майстер спорту СРСР». Тоді він у складі екіпажу збірної Української радянської соціалістичної республіки (УРСР) переміг в байдарці-четвірці переміг на дистанції 1000 м (з М. Оніщенком, В. Дудником, В. Завадським) з результатом 3.26,6.

Про це повідомила газета «Дзержинець» 15 серпня 1959 року (цитуємо):

«Телеграф приніс із столиці нашої Батьківщини Москви радісну звістку. Робітник копрового цеху заводу імені Дзержинського Микола Трунов, який виступає у складі збірної команди України з байдарочного веслування, на четвірці завоював звання чемпіона другої Спартакіади народів СРСР і нагороджений золотою медаллю» (disk-sport.com).

Trunov Nik 2

Сергій ТРУНОВ також був відомим майстром байдарочником, неодноразовим переможцем і призером всесоюзних змагань. За перемогу на особистому чемпіонаті СРСР (Москва, 7-10 червня) в байдарці-одиночці на дистанції 500 м (1.52,2) йому було присвоєно звання «Майстер спорту СРСР міжнародного класу».

Trunov 01

Ігор ТРУНОВ – продовжувач династії Трунових, вихованець ДЮСШ №1 міста Кам’янського (перший тренер – Григорій Коломоєць). В 2013-му році після того, як він з разом із своїм земляком Сергієм Токарницьким завоював дві медалі молодіжного чемпіонату Європи (срібло – К2-500, бронза – К2-200), йому було присвоєно звання «Майстер спорту України міжнародного класу». З 2014-го року Ігор виступає за Одеську область (Южне, ФСК "Хімік", тренер – Микола Кремер). В тому ж році разом з Євгеном Карабутою завоював бронзову медаль молодіжного чемпіонату світу (К-2, 200). В 2016-му Ігор разом з Кирилом Черноморовим боровся за олімпійську ліцензію в цьому ж виді програми – в боротьбі за єдину путівку вони посіли 4-е місце.

В 2017-му році був дискваліфікований на 4 роки за вживання допінгу, але в 2021-му році продовжив кар’єру і, відібравшись на командному чемпіонаті України у склад «байдарки-четвірки, 500 м», став чемпіоном світу в цьому олімпійському виді (разом – з Олегом Кухариком, Дмитром Даниленком і Іваном Семикіним). Українська четвірка стала чемпіоном світу 18 вересня в Копенгагені, а 29 листопада Ігорю було присвоєно звання «Заслужений майстер спорту України».

K4 500 024 1

18 вересня 2021 року. Копенгаген. Ігор ТРУНОВ (на 3-му номері) лікує: тільки що він став чемпіоном світу в олімпійському виді, успішно продовживши досягнення веслувальної династії.

ЦІКАВИЙ ФАКТ

За словами Ігоря, за зростом, як і за спортивними звання, династія вибудувалася також за зростанням – від дідуся до внука: Микола ТРУНОВ – 180 см, Сергій ТРУНОВ – 188 см, Ігор ТРУНОВ – 198 см.

Влад ЄФІМОВ



Новини Україна

21 квітня 2024

В перший день Кубка України визначилися три екіпажі-учасники олімпійської кваліфікації

За підсумками ранкової сесії першого дня Кубка України визначилися перші учасники європейської олімпійської кваліфікації. Денна…
20 квітня 2024

Дмитро ЯНЧУК: «Перша ціль сезону – перемога в Кубку України»

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».
18 квітня 2024

Микола МАЦАПУРА: «Підготовка Людмили Лузан до олімпійського сезону відрізнялася від попереднього»

Старший збірної України з веслування Микола МАЦАПУРА, який відповідає за підготовку жіночого каное, відповів на…

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…