Веслувальники і тренери, які увійдуть в олімпійську збірну України на Ігри-2020, будуть вакцинуватися. Про це пресслужбі ФКУ повідомив головний тренер збірної України Юрій ЧЕБАН.

ВЕСЛУВАЛЬНИКИ

«Ця процедура буде обов’язковою для веслувальників-олімпійців і тренерів олімпійської збірної. Якщо представник збірної безпосередньо перед Іграми захворіє коронавірусною інфекцією, він підведе свою команду, а на результат, як ви знаєте, працює чимала команда тренерів, медиків та й держава вкладає в олімпійську підготовку чималі кошти», - відзначив наставник, для якого, нагадаємо, це буде перша Олімпіада в цій якості.

ВАКЦИНА ДЛЯ ОЛІМПІЙЦІВ

Як повідомив «Укрінформ», Міжнародний олімпійський комітет надав Україні 1,5 тис. доз китайської вакцини CoronaVac для спортсменів, які представлятимуть нашу державу на Олімпійських та Паралімпійських іграх у Токіо.

Про це заявив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань молоді та спорту, член збірної України з греко-римської боротьби Жан Беленюк, який нагадаємо завоював олімпійську ліцензії на чемпіонаті світу-2019

Водночас депутат розповів, що у деяких спортсменів виникають сумніви щодо вакцинації, тому наразі триває роз’яснювальна робота з тренерами, керівниками профільних шкіл щодо потреби вакцинації.

«Що раніше спортсмен вакцинується, то більше в нього буде часу, щоб простежити за своїм станом, тренуваннями. Також можна встигнути отримати дві дози вакцини», – акцентував Беленюк.

При цьому він зауважив: якщо спортсмен відмовиться вакцинуватися препаратом CoronaVac, то зможе отримати вакцину Pfizer – за умови, що в Міністерства охорони здоров’я буде така можливість,

Як повідомлялось, літні Олімпійські ігри в Токіо мають пройти з 23 липня по 8 серпня 2021 року. Ігри мали відбутися 2020 року, але їх перенесли на рік через пандемію коронавірусу.

Пресслужба ФКУ за матеріалами «Укрінформ»



Новини Україна

25 квітня 2024

Визначилися всі учасники олімпійської кваліфікації з веслування

За підсумками Кубку України, який відбувся в Умані, визначилися учасники європейської олімпійської кваліфікації з веслування…
21 квітня 2024

В перший день Кубка України визначилися три екіпажі-учасники олімпійської кваліфікації

За підсумками ранкової сесії першого дня Кубка України визначилися перші учасники європейської олімпійської кваліфікації. Денна…
20 квітня 2024

Дмитро ЯНЧУК: «Перша ціль сезону – перемога в Кубку України»

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…