Веслувальники і тренери, які увійдуть в олімпійську збірну України на Ігри-2020, будуть вакцинуватися. Про це пресслужбі ФКУ повідомив головний тренер збірної України Юрій ЧЕБАН.

ВЕСЛУВАЛЬНИКИ

«Ця процедура буде обов’язковою для веслувальників-олімпійців і тренерів олімпійської збірної. Якщо представник збірної безпосередньо перед Іграми захворіє коронавірусною інфекцією, він підведе свою команду, а на результат, як ви знаєте, працює чимала команда тренерів, медиків та й держава вкладає в олімпійську підготовку чималі кошти», - відзначив наставник, для якого, нагадаємо, це буде перша Олімпіада в цій якості.

ВАКЦИНА ДЛЯ ОЛІМПІЙЦІВ

Як повідомив «Укрінформ», Міжнародний олімпійський комітет надав Україні 1,5 тис. доз китайської вакцини CoronaVac для спортсменів, які представлятимуть нашу державу на Олімпійських та Паралімпійських іграх у Токіо.

Про це заявив перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань молоді та спорту, член збірної України з греко-римської боротьби Жан Беленюк, який нагадаємо завоював олімпійську ліцензії на чемпіонаті світу-2019

Водночас депутат розповів, що у деяких спортсменів виникають сумніви щодо вакцинації, тому наразі триває роз’яснювальна робота з тренерами, керівниками профільних шкіл щодо потреби вакцинації.

«Що раніше спортсмен вакцинується, то більше в нього буде часу, щоб простежити за своїм станом, тренуваннями. Також можна встигнути отримати дві дози вакцини», – акцентував Беленюк.

При цьому він зауважив: якщо спортсмен відмовиться вакцинуватися препаратом CoronaVac, то зможе отримати вакцину Pfizer – за умови, що в Міністерства охорони здоров’я буде така можливість,

Як повідомлялось, літні Олімпійські ігри в Токіо мають пройти з 23 липня по 8 серпня 2021 року. Ігри мали відбутися 2020 року, але їх перенесли на рік через пандемію коронавірусу.

Пресслужба ФКУ за матеріалами «Укрінформ»



Новини Україна

24 травня 2024

Каноїсти вперше без Олімпіади. Олександр МАКСИМЧУК: «Зрозуміло, що без помилок в підготовці не обійшлося»

Завершуємо серію матеріалів на тему «Каноїсти без Олімпіади». Ситуацію вже проаналізували досвідчений тренер-олімпієць Олександр КОЛИБЕЛЬНИКОВ,…
23 травня 2024

Каноїсти вперше без Олімпіади. Олександр КОЛИБЕЛЬНІКОВ: «Тренерам необхідно планувати роботу з урахуванням результатів світових лідерів»

Вперше за пострадянський період українські каноїсти не виступатимуть на Олімпійських іграх. Проект «Веслування України» спробував…

Міжнародні новини

03 липня 2024

Веслувальники збірної України завоювали 11 медалей на чемпіонаті Європи

Веслувальники збірної України завоювали 11 медалей на чемпіонаті Європи серед юніорів і молоді, який проходив…
18 червня 2024

Українські веслувальники завоювали 2 медалі на чемпіонаті Європи. Це не найгірший результат в історії

Українські веслувальники завоювали 2 медалі (1 золоту, 1 срібну) на чемпіонаті Європи з каноеспринту, який…
12 червня 2024

Став відомий склад збірної України з веслування на чемпіонаті Європи

22 українських веслувальники візьмуть участь в чемпіонаті Європи, який триває в Сегеді. Змагання з каноеспринту…