Дворазовий олімпійський чемпіон Юрій ЧЕБАН підтримав кандидатуру Жана БЕЛЕНЮКА на виборах президента НОК України, які відбудуться 17 листопада. Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбук.

ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА НОК

2 листопада сайт НОК України повідомив, що кандидатами на пост президента Національного олімпійського комітету України зареєструвалися народний депутат України Жан БЕЛЕНЮК, Міністр спорту України Вадим ГУТЦАЙТ, голова місцевого осередку ГО «НОК України» в Тернопільській області Олена БІЛОСЮК і директор ННІ спеціальної фізичної і бойової підготовки та реабілітації Ігор МАЛИНСЬКИЙ. Відзначимо, що перші троє є олімпійськими чемпіонами.

11 листопада на своїй сторінці у фейсбук Олена БІЛОСЮК повідомила про зняття своєї кандидатури.

«Я прийняла зважене рішення об’єднатись з командою Жана Беленюка та відмовитись від участі у звітно-виборній Генеральній асамблеї НОК України у якості кандидата в президенти НОК України. Разом ми сильніші! Цим рішенням я хочу підтримати кандидатуру Жана на виборах 17 листопада», - йдеться в заяві олімпійської чемпіонки з біатлону.

Вибори президента НОК України відбудуться під час XXXVII звітно-виборної Генеральної асамблеї НОК України. Асамблея відбудеться в режимі онлайн.

ДУМКА ЮРІЯ ЧЕБАНА

Cheban trener 11

- Як відомо, наступного тижня відбудуться вибори президента НОК України і, відчуваю, що нас чекають серйозні зміни у спорті.

Основні фаворити в президентській гонці нам добре відомі. Одного з них Вадим Гутцайт - спортивна громада України знає як олімпійського чемпіона та діючого Міністра спорту, в минулому начальника департаменту молоді і спорту КМДА, головного тренера збірної України з фехтування і директора олімпійської бази в Конча-Заспі. Його досвід наповнений великим обсягом вирішення проблемних кейсів, накопиченням професійних зав’язків та системних напрацювань. Ті, хто працював та особисто знає підхід у вирішенні проблемних питань, ті хто зміг детально оцінити діяльність Вадима Марковича як спортивного функціонера за доволі великий проміжок часу, поважає його саме за конкретні справи. Але останнім часом чуємо й критику збоку деяких федерацій та спортивних функціонерів. Зокрема, й олімпійського чемпіона Жана Беленюка

В особі Жана, кандидатура якого мені ближче, адже наші спортивні кар’єри йшли майже паралельно, спортивна спільнота бачить зухвалого хлопця, амбітного олімпійського чемпіона та дипломатичного народного депутата України, такого собі доброго нахабу, який користується довірою та попитом серед олімпійської молоді. В особі Жана спортивна спільнота об’єднується заради змін, щоб підсвітити та спробувати вирішити проблеми сучасного спорту України. Судячи з передвиборчої компанії Жана, його команда налаштована дуже рішуче, максимально мотивована і заряджена показати якісний результат в найкоротший термін, адже Олімпійські ігри 2024 вже не за горами!

Кожен з нас добре розуміє, що конкурентне середовище це основна умова для покращення результату, і це було б ідеальне поєднання адже тільки тоді ми зможемо побачити на що дійсно здатна команда Жана. Так, можливо досвіду у вирішенні великих питань на національному рівні у нього і недостатньо, але є велике бажання змінити систему роботи НОК, є потужна молода команда, яка хоче змінити український спорт – для того, щоб результати на Олімпійських іграх, з кожним разом тільки покращувалися, а не падали.

Генеральна асамблея НОК не допускає можливості вести Дебати між опонентами, адже там все відбувається в офіційно формальних умовах, які унеможливлюють вести конструктивний діалог та визначення свого рішення делегатами під час самої події, а не заздалегідь як все і відбувається насправді.

Щодо дебатів.

Дуже хотілось би їх побачити. Цей цивілізований демократичний формат у президентській гонці, якщо не помиляюся, в спорті не використовувався. Це гарна можливість побачити обговорювання гострих питань між опонентами, за підсумками яких українська спортивна спільнота може побачити конструктивний діалог та зробити висновки.

ПЕРЕДВИБОРЧІ ПРОГРАМИ ФАВОРИТІВ

Станом на 13 листопада свою передвиборчу програму представив лише Жан БЕЛЕНЮК

Інтерв’ю Вадима ГУТЦАЙТА

Презентація передвиборчої програми Жана БЕЛЕНЮКА

Влад ЄФІМОВ, проєкт «Веслування України»



Новини Україна

02 листопада 2023

На Полтавщині трагічно загинув веслувальник

На Полтавщині від удару блискавки загинув 16-річний каноїст Богдан Салівон. Подробиці трагедії повідомив сайт 24tv.ua
01 листопада 2023

Топові веслувальники взяли участь в масштабному заході НОК України

В Хмельницькому відбувся всеукраїнський захід НОК України #OlympicLab, в якому взяли участь топові українські веслувальники
30 серпня 2023

Збірна України з веслування завоювали 2 медалі і 2 олімпійські ліцензії. Як оцінити цей результат?

За підсумками чемпіонату світу в Дуйсбургу збірна України завоювала 2 олімпійські ліцензії і 2 бронзові…

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…