118 спортсменів збірної України (основний склад, молодь, юніори) з веслування на байдарках і каное візьмуть участь в тренувальних зборах, які відбудуться у лютому.

Крім тренувального збору в Туреччині і Конча-Заспі, де працюють 39 провідних спортсменів збірної України, відбудеться ще три збори – в період 7-27 лютого, в Португалії і в України (всього 79 спортсменів).

portugal 02

ПОРТУГАЛІЯ

В португальському містечку Віла-Нова-де-Мілфонтеш, де в січні працювали провідні веслувальники збірної України, тренуватимуться 24 спортсмени збірної України - основний склад, а також молодь і юніори. Керують зборами тренери з резерву Микола ПЕРІГ (каное) і Андрій ФЕДИНА (байдарка).

Серед учасників зборів: бронзовий призер чемпіонату світу серед юніорів Олександр ЗАРУБІН, а також ряд спортсменів-медалістів міжнародних юнацьких змагань «Олімпійські надії», які відбулися у вересні 2020-го в Сегеді: Даніїл ЖИРОВ, Микита БРУХАНСЬКИЙ, Василина КАЛИТЮК, Христина ОСІПЧУК, Тетяна СМИЛОВЕНКО, Даніїл ПЛАТАШ, Ксенія РОМАНЧУК, Ірина ФЕДОРІВ і Даніл КУЦЕНКО.

portugal 02

ДОБРОТВОР

­Найбільш численний збір відбувається в Добротворі, де працюють 36 спортсменів. В тренерському штабі – тренери збірної України Ганна БАЛАБАНОВА, Борис ДАНИЛОВ, Юрій ЧИЧКАНА, Василь ЦЕХОВЛІС, а також місцевий спеціаліст Ігор МАКАР.

БУРШТИН

В Бурштині тренуються 19 веслувальників, серед яких призери молодіжного чемпіонату світу Андрій ШКАРНЕГА і Сергій НАГОРНИЙ, чемпіон Європи серед юніорів Павло БОРСУК, а також медалісти «Олімпійських надій-2020»: Тарас КУЗИК, Артем ЧЕТВЕРТАК, Михайло НАЗАРЕНКО, Тарас СЕМЕНЮК, Володимир КУРІННИЙ і Юрій ШУТЯК.

Спортсмени працюють перед керівництвом Дмитра САБЛІНА і Юлії МЕЛЬНИК.

ЗА РАХУНОК МІНМОЛОДЬСПОРТУ

Всі ці збори, як і збори провідних веслувальників збірної України (в Туреччині і Конча-Заспі), відбуваються за рахунок Мінмолодьспорту

Пресслужба ФКУ



Новини Україна

24 травня 2024

Каноїсти вперше без Олімпіади. Олександр МАКСИМЧУК: «Зрозуміло, що без помилок в підготовці не обійшлося»

Завершуємо серію матеріалів на тему «Каноїсти без Олімпіади». Ситуацію вже проаналізували досвідчений тренер-олімпієць Олександр КОЛИБЕЛЬНИКОВ,…
23 травня 2024

Каноїсти вперше без Олімпіади. Олександр КОЛИБЕЛЬНІКОВ: «Тренерам необхідно планувати роботу з урахуванням результатів світових лідерів»

Вперше за пострадянський період українські каноїсти не виступатимуть на Олімпійських іграх. Проект «Веслування України» спробував…

Міжнародні новини

03 липня 2024

Веслувальники збірної України завоювали 11 медалей на чемпіонаті Європи

Веслувальники збірної України завоювали 11 медалей на чемпіонаті Європи серед юніорів і молоді, який проходив…
18 червня 2024

Українські веслувальники завоювали 2 медалі на чемпіонаті Європи. Це не найгірший результат в історії

Українські веслувальники завоювали 2 медалі (1 золоту, 1 срібну) на чемпіонаті Європи з каноеспринту, який…
12 червня 2024

Став відомий склад збірної України з веслування на чемпіонаті Європи

22 українських веслувальники візьмуть участь в чемпіонаті Європи, який триває в Сегеді. Змагання з каноеспринту…