109 українських веслувальників (від юнаків до «молоді») взяли участь в тренувальних зборах, які відбулися в листопаді в п’яти містах України.

 

ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ

На зборах тренувалися і відомі вже відомі спортсмени груп «юніори» та «молодь», і юні веслувальники, які відзначилися на міжнародних змаганнях «Олімпійські надії», які відбулися в Сегеді у вересні. Нагадаємо, українці завоювали тоді в Угорщині 32 медалі (11 золотих, 10 срібних та 11 бронзових), що принесло збірній друге місце в медальному заліку і 3-е місце в Кубку націй.

ВІД ЮЖНОГО ДО ДОБРОТВОРУ

Два збори відбулися в Южному, де на спортивних об’єктах працювали: під керівництвом Дмитра САБЛІНА – каноїсти групи «молодь» (16 спортсменів), під керівництвом Юлії МЕЛЬНИК – каноїсти-юніори (14).

Також два збори одночасно пройшли в Добротворі Львівської області (ДЮСШ «Добротвір»): зборами байдарочників молодіжної групи керував Борис ДАНИЛОВ (13 спортсменів), а з байдарочниками-юніорами працював Андрій ФЕДИНА (15).

Два збори загальної тривалістю два тижні відбулися у Вільшанці Кіровоградської області, де тренувалися 17 спортсменів (тренери – Сергій СНЕЖКО, Сергій БУТЕНКО і Максим ПРОКОПЕНКО).

В Обухові – традиційній тренувальній локації збірної України – також пройшли два збори. На одному з них, під орудою Миколи ПЕРІГА і Василя ЦЕХОВЛІСА, працювали перспективні каноїстки у складі 12-ти спортсменок, на іншому – байдарочниці (7), які дихають в спину основній збірній, під керівництвом Юрія ЧИЧКАНА.

У Вінниці (МДЮСШ №2) під пильним наглядом Романа ПОВХА і Ганни БАЛАБАНОВОЇ тренувалися байдарочниці-юніорки (14 спортсменок).

Збори відбулися за рахунок Мінмолодьспорту України.

Пресслужба ФКУ



Новини Україна

25 квітня 2024

Визначилися всі учасники олімпійської кваліфікації з веслування

За підсумками Кубку України, який відбувся в Умані, визначилися учасники європейської олімпійської кваліфікації з веслування…
21 квітня 2024

В перший день Кубка України визначилися три екіпажі-учасники олімпійської кваліфікації

За підсумками ранкової сесії першого дня Кубка України визначилися перші учасники європейської олімпійської кваліфікації. Денна…
20 квітня 2024

Дмитро ЯНЧУК: «Перша ціль сезону – перемога в Кубку України»

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…