Байдарочниця олімпійської збірної України Анастасія ТОДОРОВА, яка перемогла на чемпіонаті України в двох видах програми, прокоментувала підсумки змагань та розповіла про подальші плани підготовки до Олімпійських ігор.

- Чемпіонат України показав, що нам є над чим працювати, в тому числі і мені особисто, - зазначила спортсменка на початку бесіди. – Знаємо, що робити надалі і, звісно, будемо виправляти помилки під час тренувальної роботи. На чемпіонаті Європи націлюємося на максимальний результат.

- В двійці з Марією Повх ви доволі успішно виступали в 2015-му році – на дистанції 500 м були 5-ми на чемпіонаті Європи, а на 200-метровій дистанції завоювали бронзу на Європейських іграх. Наскільки задоволені роботою, тим, як скаталися?

- На чемпіонаті України були наші перші гонки в такому варіанті, відновили, скажемо так, відчуття. Чемпіонат Європи покаже, чи буде цей варіант олімпійським.

UKrchamp Khimik 06

- Вже пройдений великий етап олімпійської підготовки. Чи не втомилися психологічно?

- Ні. Я дуже серйозно налаштована на Олімпійські ігри. Підготовка та змагання – це лише етапи на шляху до головної мети – олімпійської медалі. Немає часу розслаблятися, треба продовжувати працювати, ще більш старанно, щоб показати високий результат на Олімпійських іграх. Настрій бойовий, розуміємо, що головна наша мета попереду. Маємо бути єдиним цілим, щоб досягти цілі.

- Потенційно наша четвірка може завоювати олімпійську медаль?

- Звісно, ми можемо це зробити. У нас дуже сильний човен. Головне, щоб всі дівчата підійшли до Олімпійських ігор в найкращих кондиціях, і тоді ми покажемо максимальний результат.

UkrChamp 27 05 18

Пресслужба ФКУ з Дніпра



Новини Україна

24 травня 2024

Каноїсти вперше без Олімпіади. Олександр МАКСИМЧУК: «Зрозуміло, що без помилок в підготовці не обійшлося»

Завершуємо серію матеріалів на тему «Каноїсти без Олімпіади». Ситуацію вже проаналізували досвідчений тренер-олімпієць Олександр КОЛИБЕЛЬНИКОВ,…
23 травня 2024

Каноїсти вперше без Олімпіади. Олександр КОЛИБЕЛЬНІКОВ: «Тренерам необхідно планувати роботу з урахуванням результатів світових лідерів»

Вперше за пострадянський період українські каноїсти не виступатимуть на Олімпійських іграх. Проект «Веслування України» спробував…

Міжнародні новини

03 липня 2024

Веслувальники збірної України завоювали 11 медалей на чемпіонаті Європи

Веслувальники збірної України завоювали 11 медалей на чемпіонаті Європи серед юніорів і молоді, який проходив…
18 червня 2024

Українські веслувальники завоювали 2 медалі на чемпіонаті Європи. Це не найгірший результат в історії

Українські веслувальники завоювали 2 медалі (1 золоту, 1 срібну) на чемпіонаті Європи з каноеспринту, який…
12 червня 2024

Став відомий склад збірної України з веслування на чемпіонаті Європи

22 українських веслувальники візьмуть участь в чемпіонаті Європи, який триває в Сегеді. Змагання з каноеспринту…