Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели під час цих змагань масштабну акцію проти допуску спортсменів росії і білорусії до міжнародних змагань (на фото: Дуйсбург. Представники веслувальної спільноти України з президентом  Міжнародної федерації каное Томасом КОНЄЦКО під час акції).

ENGLISH VERSION

ПРО ВІЙНУ - ВСЬОМУ СВІТУ

Топові українські спортсмени завдяки своїм перемогам мають можливість нагадати всьому світу, що в Україні йде війна, гинуть мірні люди і цьому якнайшвидше треба покласти край

Байдарочники Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН не залишилися осторонь і при кожному зручному випадку нагадували про неї на міжнародній арені, зокрема під час етапів Кубку світу.

АКЦІЯ В ДУЙСБУРГУ

На чемпіонаті світу з веслування в Дуйсбургу вони завоювали бронзову нагороду та ліцензію на Олімпійські ігри-2024,і провели мирну акцію проти допуску спортсменів з росії та білорусії на міжнародні змагання.

action Dusburg 02

action Dusburg 02

action Dusburg 02

Під час акції хлопці розклали великий інформаційний банер, розповсюдили листівки серед більше ніж 1000 спортсменів, які представляли 91 країну світу, і власноруч передали президенту Міжнародної федерації каное (ICF) Томас Конєцко квазі-медаль. Це особлива медаль, адже вона вирізана з броні спаленого російського танку. А викарбувано на ній: «PARIS 2024» та серійний номер техніки окупантів (на фото нижче). Ця частинка війна, судячи по виразу обличчя, справило на президента ICF неабияке враження.

action Dusburg 02

action Dusburg 02

На листівках та банері містилась інформація про «Янголів Спорту» - спортсменів, які загинули, захищаючи Батьківщину, про зруйновану спортивну інфраструктуру по всій Україні та російських спортсменів, які підтримують війну в Україні.

Напевно, акція могла б бути більш масштабною, якщо б до неї долучилась Федерація каное України, до якої зверталися щодо підтримки цієї акції - на жаль, ця організація залишилася осторонь.

Акція наших топ-веслувальників - це поклик серця направлений на те, щоб показати людям масштаби шкоди, яку вже заподіяла Україні російська федерація, продовжуючи кожного дня вбивати людей і руйнувати українські міста! Ці військові злочини мають зупинитись негайно!

Спортсмени привезли з собою купу доказів, і це – тільки верхівка айсбергу!

РЕАКЦІЯ НА АКЦІЮ ПРОТЕСТУ

Томас Конєцко завірив українських атлетів в тому, що підтримує Україну та українців всім серцем, і зробить все, що в його силах, щоб не допустити спортсменів з росіі та білорусіі.

Також слова підтримки висловили керівники світових веслувальних брендів, зокрема представник фірми «NELO» Андре САНТУШ та Арунас ТОМКЕВІЧУС, який очолює «Braca Sport» - фірму-виробника сучасних весел.

action Dusburg 07

Дуйсбург. Байдарочники збірної України і керівник «Braca Sport» -Арунас ТОМКЕВІЧУС (в центрі)

Олег КУХАРИК, заслужений майстер спорту України з веслування, чемпіон світу:

- Ми хочемо донести до міжнародного суспільства та особисто до президента Міжнародної федерації каное Томаса Конецко, якою ціною та важкою долею дістаються українському народу мир та спокій на своїй землі.

Іван СЕМИКИН, заслужений майстер спорту України з веслування, чемпіон світу:

- Це наша боротьба і наш спортивний фронт, ми засуджуємо будь-які спроби допустити до міжнародних змагань спортсменів з росії та білорусії, навіть в нейтральному статусі. Це просто відмовки та маніпуляція!

Спортсмени, які будуть допущені в нейтральному статусі, мають публічно засудити війну в Україні.

Дмитро ДАНИЛЕНКО,заслужений майстер спорту України з веслування, чемпіон світу:

- Ми закликаємо світове суспільство серйозно поставитись до важкої ситуації в Україні: війна триває, і кожного дня гинуть наші українськи брати та сестри

Ігор ТРУНОВ, заслужений майстер спорту України з веслування, чемпіон світу:

- Нам висловили слова підтримки багато спортсменів, але ми все ж таки хочемо, щоб ми стали одним цілим у боротьбі з агресором, а Томас Конецко переглянув рішення про допуск спортсменів з росії та білорусії до міжнародних змагань під нейтральним статусом і все ж таки заборонив їм брати у змаганнях, допоки не зупиниться війна в Україні!

Георгій ЗАНТАРАЯ, голова комісії атлетів НОК України:

- Замість того, щоб спокійно готуватись до Олімпійських ігор, чемпіонатів світу та Європи українцям треба доводити всьому світу, що еможна допускати представників країн-терористів до змагань тому, що вони можуть це використовувати в цілях пропаганди та відбілювання країн агресорів!

Юрій ЧЕБАН, дворазовий олімпійський чемпіон, президент Федерації веслування Миколаївської області:

- Під час війни Україна втратила тисячі життів, території, інфраструктуру, а разом із тим і спортивний потенціал. Маємо відновлювати втрачений потенціал, використовуватимемо будь-які платформи за для донесення об’єктивної інформації всьому світу та боротимемося за незалежність України всіма доступними методами.

action Dusburg 07

Зліва направо: дворазовий оліміпйський чемпіон Юрій ЧЕБАН, голова комісії атлетів НОК України Георгій ЗАНТАРАЯ і заслужений майстер спорту України з веслування Іван СЕМИКІН

Акція, яка відбулася в Дуйсбургу під час чемпіонату світу з веслування, стала можлива завдяки підтримці голови комісії атлетів Національного олімпійського комітету України Георгія ЗАНТАРАЇ, президенту Спортивного комітету України Іллі ШЕВЛЯКУ, який зараз на фронті, благодійних фондів «Гуркіт» і «Олімпійське Коло», проєкту «Шипшина Шоу» та президенту Федерації веслування Миколаївської області Юрію ЧЕБАНУ.

athletes NOC SCU logo 1 OC2 logo 1 Union1 1
energy circle 1 FVMO 1 shipshina 1


Новини Україна

25 квітня 2024

Визначилися всі учасники олімпійської кваліфікації з веслування

За підсумками Кубку України, який відбувся в Умані, визначилися учасники європейської олімпійської кваліфікації з веслування…
21 квітня 2024

В перший день Кубка України визначилися три екіпажі-учасники олімпійської кваліфікації

За підсумками ранкової сесії першого дня Кубка України визначилися перші учасники європейської олімпійської кваліфікації. Денна…
20 квітня 2024

Дмитро ЯНЧУК: «Перша ціль сезону – перемога в Кубку України»

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…