У суботу, 20 березня, на п’ятисторонній зустрічі було прийняте рішення, що Олімпійські ігри-2020 відбудуться без глядачів.

П’ЯТИСТОРОННЯ ЗУСТРІЧ

На зустрічі були присутніми представники п'яти сторін – Міжнародного олімпійського комітету (МОК), Міжнародного паралімпійського комітету (МПК), Токійського столичного уряду (ТСУ), оргкомітету Токіо-2020 та уряду Японії) зустрілися практично.

СИТУАЦІЯ З COVID-19 В ЯПОНІЇ

Під час зустрічі МОК та МПК були проінформовані, як зазначено нижче, про рішення японської сторони не дозволяти в'їзд в Японію закордонним глядачам Олімпійських та Паралімпійських ігор Токіо-2020 через пануючу в світі пандемію COVID-19. Олімпійські та паралімпійські квитки, придбані закордонними мешканцями в Оргкомітеті Токіо-2020, будуть повернені.

З моменту вибору Токіо 2013 року господарем Олімпійських і Паралімпійських ігор усі п’ять сторін готувались до Ігор Токіо-2020 з метою вітати вітчизняних та закордонних глядачів, святкувати спортсменів та втілювати цінності олімпійських та Паралімпійські ігри.

Однак після перенесення Ігор через пандемію COVID-19, Японська координаційна нарада з питань протидії COVID-19 на Олімпійських та Паралімпійських іграх Токіо-2020 у грудні 2020 року опублікувала проміжне резюме, яке включало таку заяву про зарубіжних глядачів: «Рішення про прийняття закордонних глядачів буде прийнято до весни 2021 року, беручи до уваги ситуацію з COVID-19 в Японії та за кордоном, діючі на той час імміграційні правила та будь-які переважні обмеження на відвідування спортивних подій».

П'ять сторін домовились 3 березня, що остаточне рішення буде оголошено до кінця березня.

ПРИЧИНИ РІШЕННЯ

В даний час ситуація з COVID-19 в Японії та багатьох інших країнах світу все ще залишається дуже складною, і з'явився ряд різновидів, хоча міжнародні поїздки залишаються суворо обмеженими у всьому світі. Виходячи з нинішньої ситуації пандемії, малоймовірно, що в'їзд до Японії буде гарантований цього літа для закордонних людей. Для того, щоб надати зрозумілість власникам квитків, що проживають за кордоном, і дати їм можливість скорегувати свої плани подорожей на цьому етапі, сторони з японської сторони дійшли висновку, що вони не зможуть в'їхати до Японії під час Олімпійських ігор та Паралімпійські ігри. Цей висновок надалі сприятиме забезпеченню безпечних Ігор для всіх учасників та японської громадськості.

Відповідно до їхнього принципу безпеки в першу чергу для всіх учасників та з поваги до всіх сторін з японської сторони, МОК та МПК оголосили на сьогоднішній зустрічі, що повністю поважають та приймають цей висновок.

За цих обставин власники квитків з-за кордону незабаром будуть проінформовані про механізм повернення коштів.

Акредитовані учасники Ігор, які приїдуть в Японію цього літа, будуть і надалі зобов'язані дотримуватися Посібників з Tokyo 2020 для своїх зацікавлених груп. Друга версія вийде до кінця квітня.

Ми продовжуватимемо робити все можливе для забезпечення безпечних і безпечних Ігор, сподіваючись, що Олімпійські та Паралімпійські ігри Токіо 2020 стануть світлом надії для людей у ​​всьому світі.

КОМЕНТАР

Сейко ХАШИМОТО, президент Токіо-2020:

- Багато в чому Ігри Токіо-2020 будуть абсолютно відрізнятися від будь-яких попередніх Ігор. Однак суть Ігор залишатиметься незмінною, оскільки спортсмени дають максимум зусиль та надихають світ трансцендентними виступами. В даний час ми працюємо над конкретними планами щодо віддаленої спільної підтримки з усього світу та сприяння об’єднанню людей способами, що відповідають сучасним нам часам. Навіть якщо ви більше не зможете приїхати до Японії цього літа, ми дуже сподіваємось, що ви продовжуватимете підтримувати Ігри Токіо-2020.

Пресслужба ФКУ за матеріалами tokyo2020.org



Новини Україна

21 квітня 2024

В перший день Кубка України визначилися три екіпажі-учасники олімпійської кваліфікації

За підсумками ранкової сесії першого дня Кубка України визначилися перші учасники європейської олімпійської кваліфікації. Денна…
20 квітня 2024

Дмитро ЯНЧУК: «Перша ціль сезону – перемога в Кубку України»

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».
18 квітня 2024

Микола МАЦАПУРА: «Підготовка Людмили Лузан до олімпійського сезону відрізнялася від попереднього»

Старший збірної України з веслування Микола МАЦАПУРА, який відповідає за підготовку жіночого каное, відповів на…

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…