Більше 50-ти юних веслувальників взяли участь в олімпійському уроку #beactive, який відбувся на базі вилковської ДЮСШ. Почесними гостями святи стали володарі 12-ти олімпійських медалей.

ЗІРКОВІ УЧАСНИКИ

Отже, в гості до юних веслувальників приїхали: дві легенди українського веслування - 2-разовий олімпійський чемпіон Юрій ЧЕБАН (всього 3 медалі) і олімпійська чемпіонка Інна ОСИПЕНКО-РАДОМСЬКА (5), та два знаменитих веслувальники з Білорусі - олімпійський чемпіон Артур ЛИТВИНЧУК та володарка 3-х олімпійських медалей Марина ЛИТВИНЧУК. Компанію на олімпійському року їм склав вихованець ДЮСШ Вилкового, володар медалей чемпіонату світу і Європи, а зараз старший тренер збірної України Микола КРЕМЕР.

Vilkovo site 18

ЗМАГАННЯ

Цей день надовго залишиться в пам’яті юних спортсменів. Розпочався він, звісно, із занять у школі, а продовжився заняттями спортивними – на базі ДЮСШ, де перед олімпійським уроком пройшли невеличкі, але доволі азартні змагання.

Спортсмени віком від 10-ти до 16-ти років змагалися у веслуванні на байдарках і сапах (на дошці стоячи) на дистанції 100 м. Нагороджували призерів почесні гості спортивного свята – такому зірковому складу могли б позаздрити змагання набагато вищого рангу. Під час нагородження Марина ЛИТВИНЧУК передала нові експонати – олімпійські значки і весло –до унікального музею, який створив вихованець школи, відомий каноїст Олександр ГОЛУБОВ зі своєю дружиною. Саме Олександр, до речі, і запросив зіркових гостей до Вилкового для того, щоб вони передали свій переможний досвід юному поколінню. Такі зустрічі проходять у Вилковому не вперше, а цього цю зустріч підтримало відділення НОК України в Одеській області.

Vilkovo site 01

Vilkovo site 03

Vilkovo site 05

Vilkovo site 05

Vilkovo site 05

Vilkovo site 05

ОЛІМПІЙСЬКИЙ УРОК

Дуже приємно, що почесні гості серйозно поставилися до олімпійського уроку. Кожен з них в деталях розповів про свою кар’єру, акцентуючи увагу і юних спортсменів, і їхніх батьків з тренерами на тому, що шлях до вершини не є легким, для того, щоб піднятися на нею треба подолати чимало перешкод, зокрема свої лінощі, різноманітні спокуси та відволікаючи фактори. При цьому також було зазначено, що на цьому шляху дуже важлива і підтримка батьків.

Цікава бесіда юних спортсменів і зірок продовжувалася більше двох годин і могла б продовжуватися ще довго, якщо б не пізня для дітлахів година.

Vilkovo site 05

Vilkovo site 05

Vilkovo site 05

ОЛІМПІЙСЬКІ ПОДАРУНКИ

Завершився численними подарунками. Спочатку слово взяла директорка ДЮСШ Марія ГОЛУБОВА, яка подякувала почесним гостям за цікаву бесіду – кожний з них отримав сувеніри від школи. Далі наступила черга вручати подарунки олімпійського осередку Одещини. Спочатку знаменитим веслувальникам, далі – юним веслувальникам і, звісно, місцевій ДЮСШ – комплект спортивного інвентаря. Також відділення НОК України в Одеській області окремо відзначило п’ятірку кращих спортсменів ДЮСШ

Завершилося спортивне свято традиційною загальною фотографією, яка підвела рису під ще одним масштабним олімпійським уроком в Одеській області за останні два тижні.

Нагадаємо, що 29 вересня в Южному відбувся олімпійський урок #beactive, в якому взяли участь більше 320 школярів і два олімпійських чемпіона – Жан БЕЛЕНЮК і Микола МІЛЬЧЕВ. У Вилковому було більше 50-ти учасників і володарі 12-ти олімпійських медалей, 4 з яких золоті.

Відділення НОК України в Одеській області дякує місцевим спортивним активістам за такі чудові ініціативи та підтримає будь-який подібний захід в регіоні.

Vilkovo site 05

Vilkovo site 05

+МАЙСТЕР-КЛАС

Формально олімпійський урок завершився ввечері понеділка, а в реальності він продовжився зранку вівторка, коли Микола КРЕМЕР і Марина ЛИТВИНЧУК вийшли на воду з кращими байдарочниками школи та провели з ними технічну роботу.

Vilkovo site 05

Vilkovo site 05

Пресслужба ФКУ за матеріалами сайтаnoc-odessa.org.ua



Новини Україна

21 квітня 2024

В перший день Кубка України визначилися три екіпажі-учасники олімпійської кваліфікації

За підсумками ранкової сесії першого дня Кубка України визначилися перші учасники європейської олімпійської кваліфікації. Денна…
20 квітня 2024

Дмитро ЯНЧУК: «Перша ціль сезону – перемога в Кубку України»

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».
18 квітня 2024

Микола МАЦАПУРА: «Підготовка Людмили Лузан до олімпійського сезону відрізнялася від попереднього»

Старший збірної України з веслування Микола МАЦАПУРА, який відповідає за підготовку жіночого каное, відповів на…

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…