Напередодні Кубку України пам’яті Юлії Рябчинської старші тренери збірної України відповіли на три питання анкети пресслужби ФКУ.

1. Над чим працювали на останньому зборі?

2. Як оцінюєте цю роботу? Що скажете про самовіддачу спортсменів.

3. Чого очікуєте від ваших підопічних на Кубку України?

Микола МАЦАПУРА, старший тренер збірної України (в період підготовки до сезону працював з Людмилою ЛУЗАН, на останньому етапі – в Ольшанці та Горішніх Плавнях):

1. Якщо на попередньому зборі (в лютому, в Туреччині) ще були об’ємні тренування – була і аеробна, і анаеробна робота, то в Ольшанці була вже тільки анаеробна робота, зокрема працювали на стартовим відрізком, розвивали також спеціальну силу. В основному, працювали над дистанцією. Ще в жовтні ми з Людмилою вирішили, що на Кубок України маємо вийти на добрі ходи саме на дистанції 500 м. Тож над дистанцією 200 м ми практично не працювали. Виходити на високі швидкості в спринті, вважаю, зарано. До міжнародних стартів, де ми, сподіваємося, стартуватимемо, ще встигнемо вийти на високі швидкості. Дистанція 200 м у Люди розвивається швидко. Завдяки ії генетичних даним та технічній роботі ми за три тижні вийдем на гарний рівень в спринті.

Luzan training 02

2. Роботою Людмили задоволений на 200%. Задоволений і поведінкою в побуті, і роботою на тренуваннях, взагалі, відношенням до справи. Люда дуже відповідально відноситься до свого фізичного стану, до свого здоров’я, та психологічно вона на гарному рівні. На даному етапі, за контрольними проходженнями, Люда виглядає досить непогано і готова перемагати на Кубку України.

3. Звісно, на Кубку України, чекаю перемог в одиночці на дистанціях 200 і 500 м, а також в двійці з Анастасією Четверіковою.

Luzan training 02

Квітень. Горішні Плавні. Микола МАЦАПУРА, мер Горішніх Плавнів Дмитро БИКОВ і Людмила ЛУЗАН

Пресслужба ФКУ



Новини Україна

24 травня 2024

Каноїсти вперше без Олімпіади. Олександр МАКСИМЧУК: «Зрозуміло, що без помилок в підготовці не обійшлося»

Завершуємо серію матеріалів на тему «Каноїсти без Олімпіади». Ситуацію вже проаналізували досвідчений тренер-олімпієць Олександр КОЛИБЕЛЬНИКОВ,…
23 травня 2024

Каноїсти вперше без Олімпіади. Олександр КОЛИБЕЛЬНІКОВ: «Тренерам необхідно планувати роботу з урахуванням результатів світових лідерів»

Вперше за пострадянський період українські каноїсти не виступатимуть на Олімпійських іграх. Проект «Веслування України» спробував…

Міжнародні новини

03 липня 2024

Веслувальники збірної України завоювали 11 медалей на чемпіонаті Європи

Веслувальники збірної України завоювали 11 медалей на чемпіонаті Європи серед юніорів і молоді, який проходив…
18 червня 2024

Українські веслувальники завоювали 2 медалі на чемпіонаті Європи. Це не найгірший результат в історії

Українські веслувальники завоювали 2 медалі (1 золоту, 1 срібну) на чемпіонаті Європи з каноеспринту, який…
12 червня 2024

Став відомий склад збірної України з веслування на чемпіонаті Європи

22 українських веслувальники візьмуть участь в чемпіонаті Європи, який триває в Сегеді. Змагання з каноеспринту…