В Хмельницькому відбувся всеукраїнський захід НОК України #OlympicLab, в якому взяли участь топові українські веслувальники

ЗІРКИ УКРАЇНСЬКОГО ВЕСЛУВАННЯ

Головними зірковими учасниками стали три представники веслування - 2-разовий олімпійський чемпіон Юрій ЧЕБАН, вихованці хмельницького веслування – бронзовий призер Олімпійських ігор Дмитро ЯНЧУК і учасник 2-х Олімпійських ігор Павло АЛТУХОВ, а також майстриня фристайлу Ольга ПОЛЮК, яка змагалася на 4-х Олімпіадах.

Також активну участь у заході взяли такі відомі українські веслувальники як Денис ДАВИДОВ, Олена ЦИГАНКОВА і Ірина ФЕДОРІВ.

В заході, який відбувся в спортивному залі Хмельницького національного університету, взяли участь більше 100-а дітей.

Захід спільно організований відділенням НОК України в Хмельницькій області і управлінням молоді та спорту Хмельницької міської ради

Khmelnitski 24

СПОРТИВНІ ЛОКАЦІЇ

Під час церемонії відкриття учасники вшанували пам’ять захисників України, завдяки яким в країні проводяться такі масштабні спортивні свята. Далі руханка від зіркових гостей, після чого малеча приступила до знайомства з новими для себе видами спорту. Для них були організовані локації, де професіонали своєї справи наглядно розповідали про свій вид спорту, зокрема про веслування, тхеквондо, стрільбу з лука і баскетбол. За веслувальну локацію, де були встановлені спеціальні тренажери, відповідали Денис ДАВИДОВ і Олена ЦИГАНКОВА - на деякий час вони могли відчути себе тренерами.

Khmelnitski 24

Khmelnitski 24

Khmelnitski 24

ОЛІМПІЙСЬКІ ЕСТАФЕТИ

Далі юні хмельничани були розподілені на чотири команди, які очолили спортсмени-олімпійці. Емоції били через край, кожен з олімпійців неодмінно хотів перемогти, немов це був відповідальний міжнародний старт. Яскраві емоції і прагнення перемогти – все це повною мірою відчули маленькі хмельничани, коли опинилися в одній команді з олімпійцями. Номер не відбував ніхто – всі хотіли стати переможцями. Все починається з дитинства, і такі заходи з олімпійцями краще за все виховують такі якості у малечі.

Khmelnitski 24

Khmelnitski 24

Khmelnitski 24

Khmelnitski 24

ОЛІМПІЙСЬКИЙ ВОГОНЬ

А щоб дітлахи повною мірою перейнялися духом спорту організатори запалили олімпійський вогонь. Треба було тільки бачити дитячі очі в цей момент, та й самі спортсмени на якійсь час знову перенеслися на Олімпійські ігри.

Khmelnitski 24

Khmelnitski 24

ПРИЄМНИЙ СЮРПРИЗ ПІД ЗАВІСУ

Під завісу заходу учасників заходу чекав приємний сюрприз: Дмитро ЯНЧУК і Павло АЛТУХОВ передали своєму рідному Хмельницькому каное-двійку, на якій вони виступали на Олімпійських іграх-2020. Тож цей човен вже заряджений на перемоги. Автографи від почесних гостей, впевнені, додадуть спортсменам ще більше мотивації.

Khmelnitski 24

Khmelnitski 24

Khmelnitski 24

Влад Єфімов, «Веслування України»

Фото Олександра Кумпана,

управління молоді і спорту Хмельницької міськради



Новини Україна

25 квітня 2024

Визначилися всі учасники олімпійської кваліфікації з веслування

За підсумками Кубку України, який відбувся в Умані, визначилися учасники європейської олімпійської кваліфікації з веслування…
21 квітня 2024

В перший день Кубка України визначилися три екіпажі-учасники олімпійської кваліфікації

За підсумками ранкової сесії першого дня Кубка України визначилися перші учасники європейської олімпійської кваліфікації. Денна…
20 квітня 2024

Дмитро ЯНЧУК: «Перша ціль сезону – перемога в Кубку України»

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…