Луцька байдарочниця Марія ПОВХ дала інтерв’ю пресслужбі ФКУ за підсумками відбору в олімпійську збірну. Нагадаємо, що за сумою виступів на двох дистанціях вона показала перший результат і відібралася на свої другі Ігри в кар’єрі.

- По-перше, була дуже рада, що мені вдалося за короткий проміжок часу відновитися після коронавірусу та підготуватися до цих дуже важливих змагань, - розповіла Марія на початку бесіди. - У мене було лише два-три тижні перед Кубком України, коли я могла нормально тренуватися. До цього це не вдавалося робити повною мірою: була і фізична втома, і емоційно було непросто. Але з Божою допомогою гарно відновилася та гарно виступила.

Була дуже задоволена своїм виступом в спринті – стала другою, як і на чемпіонаті України, хоча спеціально до нього не готувалася. Відбір був за часом, як ви знаєте. Дуже цікавий такий, але ми налаштувалися та постаралися виконати задачу потрапляння в п’ятірку кращих за підсумком двох дистанцій.

- Після впевненої перемоги на дистанції 500 м, де ви випередили найближчого переслідувача в особі Анастасії Тодорової майже на три секунди, напевно тільки випадковість могла завадити вам потрапити на Ігри в Токіо…

- Так, після фінішу п’ятисотки було невеличке полегшення на душі, але на психологічному настрої це не позначилося, адже у плані відбору ще нічого не було вирішено. Тож я добре налаштувалася на спринт: спочатку потрапити у фінал, а там вже зробити все, що від мене залежить. Все вдалося як найкраще.

- Тепер – друга для вас Олімпіада, де ви у складі четвірки були четвертими. На що націлюєтесь?

- Так, Олімпіада в Ріо – це вже історія, і цю сторінку вже треба перегорнути. Звичайно, є осад від того, що ми посіли лише четверте місце. Зараз нова ціль – п’єдестал Токіо-2020. Головне – не повторити помилок і рухатися до цілі з гарним налаштуванням. Важливо, звісно, скласти найсильніші екіпажі. Вважаю, що ми можемо показати високий результат. Все залежить від нас, від нашого настрою, від нашої зібраності. Треба налаштуватися на позитив. Просто потрапити в фінал для нас нецікаво, треба мріяти про медалі. І працювати за для цього! Звісно, треба вірити в свої сили, вірити в те, що ми можемо. І тоді все вийде.

- Чи готові виступати в двох видах? В цьому олімпійському циклі ви успішно виступали на чемпіонаті світу в парі з Людмилою Кукліновською – тричі поспіль були у фіналі в олімпійській байдарці-двійці…

- Так, я готова виступати в двох видах. В яких екіпажах, це з’ясовуватиметься вже під час підготовки. Напевно, пробуватимуться різні варіанти. Вважаю, що з п’яти дівчат, які відібралися на Олімпійські ігри, може вийти і гарна двійка, і гарна четвірка.

Пресслужба ФКУ



Новини Україна

21 квітня 2024

В перший день Кубка України визначилися три екіпажі-учасники олімпійської кваліфікації

За підсумками ранкової сесії першого дня Кубка України визначилися перші учасники європейської олімпійської кваліфікації. Денна…
20 квітня 2024

Дмитро ЯНЧУК: «Перша ціль сезону – перемога в Кубку України»

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».
18 квітня 2024

Микола МАЦАПУРА: «Підготовка Людмили Лузан до олімпійського сезону відрізнялася від попереднього»

Старший збірної України з веслування Микола МАЦАПУРА, який відповідає за підготовку жіночого каное, відповів на…

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…