Українська веслувальниця Вікторія УС завоювала бронзову медаль в екстремальному слаломі на етапі Кубку світу в Кракові. Це перша нагорода в цьому виді спорту в історії України.

ЕКСТРЕМАЛЬНА БРОНЗА

Вікторія фінішувала у фіналі 4-ю, але через дискваліфікацію дворазової чемпіонки світу, чешки Терези ​​Фішерової, українка завоювала «бронзу» в новому олімпійському виді спорту. Втім, як відзначила сама Вікторія в інтерв'ю проєкту "Веслування України", саме вона змусила чешку пропустити ворота (найближчим часом на наших ресурсах нашого проєкту велике відеоінтерв'ю зі спортсменкою. - проєкт "ВУ")

На першому етапі змагань Вікторія посіла 5-е місце (серед 45-ти учасниць) і відібралася в основну сітку змагань, де 32 учасниць були розподілені на вісім четвірок. Далі змагання пройшли за принципом прямого вибування – з кожної четвірки в наступне коло виходили по дві кращих спортсменки, поки не визначилася топ-4, куди, крім, українки і чешки, потрапили австралійка Наомі Фокс і Мартіна Вегман із Нідерландів, яка в підсумку і перемогл

У змагання також брали участь ще дві українки - Вікторія ДОБРОТВОРСЬКА і Анна ЛИЧКО, але кваліфікацію вони не пройшли.

КАНОЕ І БАЙДАРКА

Крім того, українські спортсменки – обидві Вікторії і Анна ЛИЧКО – брали участь у змаганнях в традиційних видах – в байдарці і каное.

Найвищим результатом стало 7-е місце Вікторії УС у змаганнях на байдарці, а ось у фінал в каное вона не потрапила, хоча мала сьомий результат в кваліфікаціїю.

ЧЕТВЕРТА МЕДАЛЬ ВІКТОРІЇ

Це вже четверта медаль Вікторії УС на етапах Кубку світу: дві (срібло – в каное, бронза – в байдарці) були завойовані у французькому По (6-8 листопада 2020) і одна (бронза в байдарці – в Любляні (28-30 червня 2019). До речі, саме в Любляні відбудеться найближчий етап Кубку світу, вже 24-26 червня.

Кубок світу. Краків. Бронза Вікторії УС

Влад ЄФІМОВ, проєкт «Веслування України»



Новини Україна

24 травня 2024

Каноїсти вперше без Олімпіади. Олександр МАКСИМЧУК: «Зрозуміло, що без помилок в підготовці не обійшлося»

Завершуємо серію матеріалів на тему «Каноїсти без Олімпіади». Ситуацію вже проаналізували досвідчений тренер-олімпієць Олександр КОЛИБЕЛЬНИКОВ,…
23 травня 2024

Каноїсти вперше без Олімпіади. Олександр КОЛИБЕЛЬНІКОВ: «Тренерам необхідно планувати роботу з урахуванням результатів світових лідерів»

Вперше за пострадянський період українські каноїсти не виступатимуть на Олімпійських іграх. Проект «Веслування України» спробував…

Міжнародні новини

03 липня 2024

Веслувальники збірної України завоювали 11 медалей на чемпіонаті Європи

Веслувальники збірної України завоювали 11 медалей на чемпіонаті Європи серед юніорів і молоді, який проходив…
18 червня 2024

Українські веслувальники завоювали 2 медалі на чемпіонаті Європи. Це не найгірший результат в історії

Українські веслувальники завоювали 2 медалі (1 золоту, 1 срібну) на чемпіонаті Європи з каноеспринту, який…
12 червня 2024

Став відомий склад збірної України з веслування на чемпіонаті Європи

22 українських веслувальники візьмуть участь в чемпіонаті Європи, який триває в Сегеді. Змагання з каноеспринту…