Знамениті веслувальники взяли участь в святкуванні 30-річчя НОК України, яке відбулося в суботу в Києві. Захід пройшов в палаці «Україна» (Фото сайту НОК України: Серед зірок українського спорту 2-разовий олімпійський чемпіон Юрій ЧЕБАН).

ЛЕГЕНДИ ВЕСЛУВАННЯ СЕРЕД ЗІРОК СПОРТУ

Серед українських веслувальників, які стали свідками яскравого шоу: 3-разові олімпійські чемпіони Сергій ЧУХРАЙ і Володимир МОРОЗОВ, 2-разові олімпійські чемпіон Олександр ШАПАРЕНКО і Юрій ЧЕБАН, перший український олімпійський чемпіон у веслуванні Андрій ХІМІЧ, олімпійські чемпіони Юрій СТЕЦЕНКО, Катерина КУРИШКО і Інна ОСИПЕНКО-РАДОМСЬКА, призерки Олімпійських ігор Тетяна СЕМИКІНА і Людмила ЛУЗАН.

Організатори заходу підготували відеоролики, які розповідали почесній публіці про героїв Олімпійських ігор незалежної України. Серед тих, хто вийшов на сцену і поділився своїми спогадами були також Юрій ЧЕБАН і Людмила ЛУЗАН.

В заході також взяв участь президент ФКУ Сергій ЧЕРНИШОВ.

NOC site 009

11 вересня 2021 року. Київ. На святкуванні 30-річчя НОК України (зліва направо):3-разові олімпійські чемпіони Сергій ЧУХРАЙ (зліва) і Володимир МОРОЗОВ, олімпійська чемпіонка Катерина КУРИШКО

NOC site 009

11 вересня 2021 року. Київ. На святкуванні 30-річчя НОК України (зліва направо): олімпійський чемпіон Юрий СТЕЦЕНКО, 2-разовий олімпійський чемпіон Олександр ШАПАРЕНКО і 3-разовий олімпійський чемпіон Сергій ЧУХРАЙ

NOC site 009

11 вересня 2021 року. Київ. На святкуванні 30-річчя НОК України (зліва направо): президент ФКУ Сергій ЧЕРНИШОВ, володарка срібла і бронзи Олімпіади-2020 Людмила ЛУЗАН, перший український олімпійський чемпіон у веслуванні Андрій ХІМІЧ, 2-разовий олімпійський чемпіон, головний тренер збірної України Юрій ЧЕБАН

NOC site 009

11 вересня 2021 року. Київ. На екрані - 2-разовий олімпійський чемпіон Олександр ШАПАРЕНКО. На сцені - з піснею про українських олімпійців гурт "ТНМК"

NOC site 009

11 вересня 2021 року. Київ.На святкуванні 30-річчя НОК України (зліва направо): олімпійська чемпіонка з академічного веслування Анастасія КОЖЕНКОВА, 2-разовий олімпійський чемпіон Юрій ЧЕБАН, олімпійська чемпіонка з фехтування Яна ШЕМЯКІНА

NOC site 009

11 вересня 2021 року. Київ.На святкуванні 30-річчя НОК України (зліва направо): олімпійський чемпіон з греко-римської боротьби Жан БЕЛЕНЮК, бронзова призерка Олімпійських ігор-2020 з дзюдо Дар'я БІЛОДІД, володарка срібної і бронзової медалей Олімпійських ігор-2020 зв веслування Людмила ЛУЗАН, олімпійський чемпіон з фрістайлу Олександр АБРАМЕНКО.

ЗІРКОВЕ ОЛІМПІЙСЬКЕ ШОУ

Сайт НОК України повідомив, що національний палац мистецтв «Україна» на декілька годин перетворився на справжній олімпійський небосхил, де сяяли зірки світового масштабу на чолі з президентом Міжнародного Олімпійського Комітету Томасом Бахом.

Разом з уславленими спортсменами привітати Національний олімпійський комітет з 30-річницею створення завітав Президент України Володимир Зеленський.

«Сьогодні святкує вся Україна, бо в ній важко знайти куточок, який не виховав би чемпіона, призера чи учасника Олімпійських ігор», – сказав Президент і закликав віддати належне всім олімпійцям, які народилися в нашій країні.

За визначний особистий внесок у розвиток олімпійського руху, утвердження гуманістичних ідеалів і цінностей олімпізму, популяризацію масового спорту та спорту вищих досягнень Володимир Зеленський вручив Томасу Баху Орден Ярослава Мудрого IV ступеня.

NOC site 18

Фото сайту НОК України

Томас Бах відзначив високу роль і вагомий внесок Олімпійської родини України у розвиток світового олімпізму і вручив президенту Національного олімпійського комітету Сергію Бубці нагороду президента МОК «Вище тільки небо» на знак визнання відданості спорту та його цінностям.

NOC site 18

Фото сайту НОК України

Після офіційної частини на всіх гостей чекала яскрава концертна програма за участю зірок вітчизняного шоу-бізнесу, яка лаконічно поєднувалась з яскравими відео миттєвостями олімпійських перемог 30-річної історії та цікавими спогадами зі сцени видатних олімпійців-героїв тих подій.

NOC site 18

Фото сайту НОК України

Пресслужба ФКУ



Новини Україна

21 квітня 2024

В перший день Кубка України визначилися три екіпажі-учасники олімпійської кваліфікації

За підсумками ранкової сесії першого дня Кубка України визначилися перші учасники європейської олімпійської кваліфікації. Денна…
20 квітня 2024

Дмитро ЯНЧУК: «Перша ціль сезону – перемога в Кубку України»

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».
18 квітня 2024

Микола МАЦАПУРА: «Підготовка Людмили Лузан до олімпійського сезону відрізнялася від попереднього»

Старший збірної України з веслування Микола МАЦАПУРА, який відповідає за підготовку жіночого каное, відповів на…

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…