Президент ФКУ Сергія ЧЕРНИШОВ і головний тренер збірної України Юрій ЧЕБАН зустрілися в Запоріжжі з керівництвом області і міста і обговорили питання будівництва веслувального каналу.

ГОЛОВНЕ ПИТАННЯ

Головне питання, яке обговорювалося на цих зустрічах, в яких також брали участь президент Федерації каное Запорізької області Олексій ВЛАСОВ і директор ДЮСШ «Локомотив» Євгеній МОРОЗОВ, відведення землі під будівництво веслувального каналу, яка знаходиться на території Олександрівського лісового господарства.

zaporiz kanal 02

ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЯ

Заступниця Запорізької облдержадміністрації Злата НЕКРАСОВА розповіла, що на проєкт каналу виділено 1 мільйон гривень, справа – за відведенням землі і, за ії словами, є передумови, що це питання буде вирішене найближчим часом.

Серед проєктів майбутнього каналу розглядається «Водна арена Тернопіль», будівництво якої зараз в стадії завершення. Під час обговорення Федерація каное України також запропонувала розглянути проєкти закордонних каналів. Обраний проєкт буде адаптований під місцеві умови

На локації довжиною 2,2 кілометри, де вже тренуються юні спортсмени, планується побудувати веслувальний комплекс розвиток двох олімпійських видів спорту – веслування на байдарках і каное і академічного веслування. Також за майбутнє нового веслувального каналу ідеальна роза вітрів і обвідний канал, наявність якого є однією з вимог для проведення міжнарожних змагань.

Сергій ЧЕРНИШОВ заявив, що Федерація каное України максимально сприятиме реалізації цього проєкту, а Юрій ЧЕБАН зі свого боку відзначив, що веслувальний канал може в майбутньому розглядатися як одна з баз підготовки збірних команд України, тим більше, що в Запоріжжі є сучасний міжнародний аеропорт, що сприятиме зручній логістиці.

Злата НЕКРАСОВА зазначила, що дуже розраховує на допомогу Федерації каное України в доопрацюванні проєкту, адже майбутня споруда використовуватиметься саме веслувальниками.

zaporiz kanal 02

zaporiz kanal 02

zaporiz kanal 02 МІСЬКРАДА

Питання будівництва веслувального каналу також обговорювалося під час зустрічі з в.о. міської голови Анатолієм КУРТЄВИМ, адже локація знаходиться поблизу житлового масиву, що відкриває чудові перспективи для розвитку цього району, а, значить, і міста в цілому.

Також керівник міста взяв на контроль питання реконструкції веслувальної бази ДЮСШ «Локомотив». Найближчим часом відбудеться спільна зустріч з керівництвом школи і профільного заступника міського голови для детального обговорення.

zaporiz kanal 02

zaporiz kanal 02

ОЛІМПІЙСЬКИЙ УРОК

Після важливих зустрічей Юрій ЧЕБАН на базі ДЮСШ «Локомотив» провів олімпійський урок для вихованців школи. Під час зустрічі дворазовий олімпійський чемпіон розповів про свій шлях на вершину, а також відповів на численні питання спортсменів, тренерів та батьків юних веслувальників. Зустріч пройшла під егідою Запорізького обласного відділення НОК України.

zaporiz kanal 02

zaporiz kanal 02

Пресслужба ФКУ із Запоріжжя



Новини Україна

25 квітня 2024

Визначилися всі учасники олімпійської кваліфікації з веслування

За підсумками Кубку України, який відбувся в Умані, визначилися учасники європейської олімпійської кваліфікації з веслування…
21 квітня 2024

В перший день Кубка України визначилися три екіпажі-учасники олімпійської кваліфікації

За підсумками ранкової сесії першого дня Кубка України визначилися перші учасники європейської олімпійської кваліфікації. Денна…
20 квітня 2024

Дмитро ЯНЧУК: «Перша ціль сезону – перемога в Кубку України»

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…