Фінальні змагання командного чемпіонату України серед ДЮСШ і СДЮСШОР (2005-2006, 2007-2008рр.н.) відкрилися в Умані. У змаганнях беруть участь 467 спортсменів (306 юнаків, 161 дівчинка).

ЗНАКОВА ПОДІЯ

Фінал командного чемпіонату України серед ДЮСШ і СДЮСШОР, який розпочався в день відкриття ХХХІІ Олімпійських ігор в Токіо, став знаковим для українського веслування. Чемпіонат країни в Умані відбувся вперше з 1991 року – на дистанції, яка обладнана в цьому році на Осташківскому ставу. Також до змагань збудована сучасна фінішна вишка. Додамо, що локація знаходиться на живописній набережній Уманы, де власне і базується ДЮСШ №1. Тож українське веслування отримало чудовий канал для проведення національних змагань.

UkrShkoly site 02

UkrShkoly site 02

УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ

Змагання розпочалися о 9-й ранку, а о 12-й стартувала урочиста відкриття чемпіонату України.

На відкритті юних кращих юних спортсменів привітала міська влада в особі секретаря Уманської міської ради Катерини ТЕРЕЩЕНКО, а потім слово взяв президент ФКУ Сергій ЧЕРНИШОВ, який відзначив значимість появи нової локації для українського веслування, підкріпивши свої слова «Подяками» - народному депутату Антону ЯЦЕНКУ, міському голові Ірині ПЛЕТНЬОВІЙ, голові ПП «Укррембуд-2» Олександру КОВАЛЬЧУКУ і колективу Уманської ДЮСШ №1 – за «За вагомий внесок в розвиток веслування на байдарці і каное в Україні».

UkrShkoly site 05

UkrShkoly site 05

UkrShkoly site 05

UkrShkoly site 05

UkrShkoly site 05

UkrShkoly site 05

ОЛІМПІЙСЬКИЙ ПРИЦІЛ

Далі слово взяв дворазовий олімпійський чемпіон України, головний тренер збірної України Юрій ЧЕБАН, який на кілька годин відлучився зі збору до Ігор в Токіо-2020, який завершується в суботу в Обухові, щоб привітати юних спортсменів на такий значимій події в їхньому житті. Чи треба говорити, наскільки важливими для них були ці слова для учасників, серед яких, сподіваємося, є майбутні олімпійці. Відзначимо, що саме на Іграх в Токіо-2020 вперше в історії виступить вихованка уманського веслування, а саме байдарочниця Юлія ЮРІЙЧУК.

UkrShkoly site 05

UkrShkoly site 05

ЮВІЛЕЙ

Саме в цей знаковий для веслування України і Умані день свій 85-річний ювілей відзначив багаторічний директор Уманської ДЮСШ №1, заслужений працівник фізкультури і спорту України, почесний громадянин Умані Владислав ГРЯЗНОВ, який, до речі був суддею Олімпійських ігор-1980.

Квіти, подяки, теплі слова, приємні подарунки від почесних гостей і вихованців, а відразу після урочистої частини вітання від близьких людей. Міцного здоров’я вам та многая літа, Владиславе Геннадійовичу.

UkrShkoly site 05

UkrShkoly site 05

«РОЯЛЬ В КУЩАХ»

А завершилася церемонія таким собі роялем в кущах. Веслувальник збірної України Вадим ТКАЧУК отримав від меценатів новеньку байдарку, яка з’явилася на площі ще до початку відкриття – щоб, принаймні, повторити успіх своєї землячки Юлії ЮРІЙЧУК.

UkrShkoly site 05

Командний чемпіонат України серед ДЮСШ та СДЮШОР. День перший. Результати

Командний чемпіонат України серед ДЮСШ та СДЮШОР. День другий. Програма

Командний чемпіонат України серед ДЮСШ та СДЮШОР. День другий. Стартові протоколи

Пресслужба ФКУ із Умані



Новини Україна

25 квітня 2024

Визначилися всі учасники олімпійської кваліфікації з веслування

За підсумками Кубку України, який відбувся в Умані, визначилися учасники європейської олімпійської кваліфікації з веслування…
21 квітня 2024

В перший день Кубка України визначилися три екіпажі-учасники олімпійської кваліфікації

За підсумками ранкової сесії першого дня Кубка України визначилися перші учасники європейської олімпійської кваліфікації. Денна…
20 квітня 2024

Дмитро ЯНЧУК: «Перша ціль сезону – перемога в Кубку України»

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…