Представники веслувальної спільноти (всього 71 особа) звернулися з листом до Міністерства молоді і спорту України в підтримку Едема МУРАДАСІЛОВА на посту старшого тренера збірної України з резерву.

ДОСЯГНЕННЯ 2022-ГО

В 2022-му в активі збірної України 11 медалей (3 золоті, 2 срібні, 6 бронзових) на чемпіонатах світу і Європи серед молоді і юніорів. Безпосередньо при участі Едема МУРАДАСІЛОВА (він займався підготовкою каноїстів обох вікових груп) збірна України завоювала 6 медалей (3 золоті, 1 срібна і 2 бронзові): 5 – в чоловічих категоріях, 1 – в змішаній (золото - Ярослав ВЕРБЛЮД/ Ірина ФЕДОРІВ).

КОЛЕКТИВНИЙ ЛИСТ

До Вас звертаються, тренери, спортсмени, працівники сфери спорту, які глибоко стурбовані напругою, що наростає у веслувальній громаді та збірній команді України. Завершується нелегкий спортивний 2022 рік, вся спортивна спільнота дивиться у світле майбутнє українського спорту. Веслування України витримало всі виклики цього сезону та з вірою в загальну перемогу працює на користь авторитету держави, та в тому числі на спортивному фронті.

Попереду традиційне підбиття підсумків сезону 2022 року у нашому виді спорту. Ініціативна група тренерів та спортсменів збірної команди України з веслування на байдарках та каное висловлює беззаперечну довіру старшому тренеру з резерву збірної команди України Мурадасілову Едему Яг'яйовичу. Хочемо зазначити, що Едем Яг'яйович очолив групу каноїстів збірної команди вікової групи U18 та U23 перед початком військової агресії з боку рф у нашій країні. Разом ми пройшли нелегкі часи початку війни та подальшої адаптації життя у воєнному стані. Кожна отримана медаль на чемпіонаті Європи та світу серед юніорів та молоді - це щоденна, кропітка робота великої кількості діячів нашого спорту, але насамперед, тренера Мурадасілова Едема, який зарекомендував себе як безпристрасний професіонал своєї справи та зміг за короткий проміжок часу створити конкурентоспроможну команду!

Зважаючи на все вище вказане, просимо врахувати думку веслувальної спільноти при заслуховуванні звітів старших тренерів збірної команди та розгляду кандидатур на посади старших тренерів збірної команди України з веслування на байдарках та каное на наступний 2023 рік. Просимо продовжити контракт зі старшим тренером з резерву Мурадасіловим Едемом Яг'яйовичем на 2023 рік як тренера провідної групи каноїстів U18 та U23. Таблиця осіб з підписами, які підтримали звернення додається.

Щиро сподіваємося на вашу підтримку та розуміння.

Свої підписи під листом зокрема залишили: чемпіони Європи, срібні призери чемпіонату світу серед молоді 2022 року Павло БОРСУК, Артем ЧЕТВЕРТАК, чемпіони світу серед юніорів 2022 року Ярослав ВЕРБЛЮД, Віталій ПРИСТАЙ, Олександр РУДЕНКО, Микита ТЕССА, призерка чемпіонату Європи серед юніорів Іванна ДЯЧЕНКО, заслужений майстер спорту України Олександр МАКСИМЧУК, заслужений майстер спорту СРСР Микола БАРАНОВ, експрезидент ФКУ Сергій ЧЕРНИШОВ і багато інших

Сканкопія листа з підписами додається

КОЛЕКТИВНИЙ ЛИСТ

Влад ЄФІМОВ, проєкт «Веслування України»



Новини Україна

18 квітня 2024

Микола МАЦАПУРА: «Підготовка Людмили Лузан до олімпійського сезону відрізнялася від попереднього»

Старший збірної України з веслування Микола МАЦАПУРА, який відповідає за підготовку жіночого каное, відповів на…
18 квітня 2024

«100 днів до відкриття Олімпійських ігор у Парижі». ФОТОРЕПОРТАЖ

Як ми повідомляли, відомі українські веслувальники нарівні з іншими зірками українського спорту долучилися до активності…
18 квітня 2024

Відомі українські веслувальники взяли участь у зірковому заході, присвяченому Олімпійським іграм в Парижі

Відомі українські веслувальники нарівні з іншими зірками українського спорту долучилися до активності «100 днів до…

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…