Полтавська байдарочниця Марія КІЧАСОВА-СКОРИК відповіла на питання пресслужби ФКУ за підсумками відбору на Олімпійські ігри.

- Маріє, ваші перші відчуття, коли ви дізналися, що відібралися в олімпійську збірну, на ваші перші Ігри?

- Я сказала: «Дякую, що це відбулося». Була дуже задоволена.

- Підемо крок за кроком. Ви змусили похвилюватися своїх прихильників вже в перший день, після дистанції 500 м, коли фінішували лише сьомою…

- Звісно, розраховувала на більш високий результат. Втім, відразу зрозуміла, хоча сама себе до кінця не зізнавалася – човен не йшов. Так, я звісно, була засмучена сьомим місцем, але на дистанції, враховуючи всі супутні фактори – доріжку, напрям вітру і таке інше, зробила все, що змогла, боролася до кінця, ані на секунду не здавалася.

- Як провели час між п’ятисоткою та спринтом?

- Ну, з характером у мене все в порядку, я легко мобілізуюся на нові старти, забуваючи про невдачі в попередніх і, звісно, роблячи висновки. Тож на спринт налаштувалася дуже добре, адже це моя дистанція. Хоча, повторюся, човен не особливо йшов. Я дуже добре проїхала у фіналі – довгий час лідирувала, щоправда, на фініш мене не вистачило.

Є над чим працювати, і це найголовніше, адже, коли виграєш, здається, що все добре і це якоюсь мірою розслабляє. А так роботи ще чимало.

- З якими думками ви провели проміжок часу між фінішом спринту та оголошенням складу збірної?

- На якійсь час вже встигла попрощатися з олімпійською мрією, але все ж таки сподівалася, що мені вистачить часу, який я показала, щоб відібратися на Ігри-2020. В зневіру не впадала, вирішивши для себе, що достойно прийму і негативний підсумок відбору. Через поразку теж треба пройти.

- Хто повідомив приємну новини про те, що ви все ж таки відібралися в олімпійську збірну?

- Мій тренер – Олексій Семикін. Коли була на допінг-контролі, Олексій Іванович надіслав повідомлення: «Ти в п’ятірці». Першою, з ким я поділилася цією радістю, була Люда Кукліновська, яка також здавала допінг-тест. Я обійняла ії і сказала: «Я все ж таки тебе не кину!» Напередодні відбору ми пообіцяли одна одній, що будемо в олімпійській збірній і будемо підтримкою одна одній». Так сталося, що з Людою я першою поділилася своїм щастям.

- Отже, відбір на Олімпійські ігри завершено, які цілі тепер?

- Дуже хочеться завоювати олімпійську медаль. З таким настроєм і працюватимемо. Пробуватимемо командні човни, щоб адаптуватися одна під одну, працюватимемо над своїми номерами. Особисто я буду налаштовуватися на відбір в спринті, який відбудеться на чемпіонаті України. В цілому, звичайна системна підготовка з високою мотивацією, тільки більш наполеглива…

- Тож після успішного виступу в спринті на чемпіонаті світу-2019, де ви стали п’ятою, націлюєтесь на олімпійську медаль і в цьому виді?

- Так, я вірю в себе, вірю, що можу добитися успіху в цьому виді. Маю, на смій погляд, всі підстави для цього, адже маю гарні часові показники в спринті. Тож маю ціль показати себе в одиночці, адже спринт дуже добре розходиться за часом з четвіркою

Пресслужба ФКУ



Новини Україна

02 листопада 2023

На Полтавщині трагічно загинув веслувальник

На Полтавщині від удару блискавки загинув 16-річний каноїст Богдан Салівон. Подробиці трагедії повідомив сайт 24tv.ua
01 листопада 2023

Топові веслувальники взяли участь в масштабному заході НОК України

В Хмельницькому відбувся всеукраїнський захід НОК України #OlympicLab, в якому взяли участь топові українські веслувальники
30 серпня 2023

Збірна України з веслування завоювали 2 медалі і 2 олімпійські ліцензії. Як оцінити цей результат?

За підсумками чемпіонату світу в Дуйсбургу збірна України завоювала 2 олімпійські ліцензії і 2 бронзові…

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…