Господарський суд Миколаївської області задовільнив позов групи із 11-ти провідних тренерів з веслування на байдарках і каное щодо діяльності ГО «Миколаївська обласна федерація веслування на байдарках та каное» (МОФВБК - федерації Скляра/ Берези), по суті, визнавши цю організацію нелегітимною.

Тренери Миколаївської області довгий час боролись із свавіллям та несправедливістю кишенькової МОФВБК Скляра та Берези. І після багаторічної боротьби, листувань і звернень до управління спорту Миколаївської ОДА та Федерації каное України – буквально билися о стіну нерозуміння, байдужого ставлення та неповаги – були вимушені звернутись до суду!

Ситуація сягнула апогею влітку минулого. Терпець увірвався!

СУТЬ СПРАВИ

6 липня 2023 року на позачергових загальних зборах ГО «МОФБК», які оформлені відповідним протоколом, було обрано так званого нового президента ГО «МОФВБК» - одіозного депутата Миколаївської міськради Олександра Березу, віце-президента - Вячеслава Ніколаєва та секретаря організації - Олену Бабачек.

Втім про ці збори не просто не повідомили тренерів (позивачів), які входили у склад організації, ба більше: більшість провідних тренерів Миколаївської області було виключено із складу ГО «МОФВБК» (протокол "засідання")як раз перед саме цими «позачергових загальними виборами» (невже збіг!?)

Згідно рішення суду (цитата):

Враховуючи вищевикладене, суд розібрався у всіх доказах грубих порушень та встановив справедливість, признав недійсними всі рішення, прийнятими на позачергових загальних зборах ГО «МОФВБК», і скасував реєстрацію цією організації.

Суд визнав проведення загальних зборів в установленому законом та статутом порядку нелегітимним та таким, що порушує право позивачів на участь у загальних зборах членів ГО «МОФВБК» та, відповідно, на участь в управлінні ГО «МОФВБК», що є підставою для визнання рішень позачергових загальних зборів членів ГО «МОФВБК» від 06.07.2023, оформлених протоколом №1, - НЕДІЙСНИМИ.

sudove rishennia 2024 06 06 10 1

ДІЇ ФЕДЕРАЦІЇ КАНОЕ УКРАЇНИ

Особливо обурливим є той факт, що все це неподобство і беззаконня на позачергових загальних зборах ГО «МОФВБК», відбувалось за участі і, судячи з всього, під чітким керівництвом генсека ГС «Федерація каное України» Олександра Мостовенка, який особисто заохочував злочинні дії Скляра та Берези на позачергових загальних зборах ГО «МОФВБК», хоча напевно мало би бути навпаки. Напевно (можемо тільки здогадуватися), щоб показати законність цього заходу, представники Федерації каное України готові переступити через принципи справедливості та закон України.

ВИСНОВКИ

Справедливість восторжествувала!

Тільки спільними зусиллями можливо вичистити цю «нечисть» з нашого суспільства, що і зробили провідні тренери Миколаївської області згуртувавшись.

ГО «МОФВБК» на чолі з президентом Олександром Березою – нелегітимна.

Подальші кроки – об’єднання зусиль на розвиток веслування на Миколаївщині



Новини Україна

24 травня 2024

Каноїсти вперше без Олімпіади. Олександр МАКСИМЧУК: «Зрозуміло, що без помилок в підготовці не обійшлося»

Завершуємо серію матеріалів на тему «Каноїсти без Олімпіади». Ситуацію вже проаналізували досвідчений тренер-олімпієць Олександр КОЛИБЕЛЬНИКОВ,…
23 травня 2024

Каноїсти вперше без Олімпіади. Олександр КОЛИБЕЛЬНІКОВ: «Тренерам необхідно планувати роботу з урахуванням результатів світових лідерів»

Вперше за пострадянський період українські каноїсти не виступатимуть на Олімпійських іграх. Проект «Веслування України» спробував…

Міжнародні новини

03 липня 2024

Веслувальники збірної України завоювали 11 медалей на чемпіонаті Європи

Веслувальники збірної України завоювали 11 медалей на чемпіонаті Європи серед юніорів і молоді, який проходив…
18 червня 2024

Українські веслувальники завоювали 2 медалі на чемпіонаті Європи. Це не найгірший результат в історії

Українські веслувальники завоювали 2 медалі (1 золоту, 1 срібну) на чемпіонаті Європи з каноеспринту, який…
12 червня 2024

Став відомий склад збірної України з веслування на чемпіонаті Європи

22 українських веслувальники візьмуть участь в чемпіонаті Європи, який триває в Сегеді. Змагання з каноеспринту…