Луцька байдарочниця Марія ПОВХ, яка завоювала право взяти участь в олімпійській кваліфікації, поділилася своїми враженнями від Кубка України і розповіла про подальші плани.

Povkh 2024- Я дуже рада, що вийшла на старт, що у мене знову була спроба пройти мою улюблену 500-метрівку і, звісно, дуже рада, що виграла, - резюмувала Кубок України спортсменка, яка виступала лише на одній дистанції на цих змаганнях. – Звичайно ж, дуже рада, що крокуватиму далі – їду на ліцензійні змагання. А що буде далі – побачимо.

- Як відчуваєте себе фізично у веслувальному плані?

- Після народження донечки тренувальний процес став особливим, делікатним, можна сказати. Я не женусь за кілометрами, підхожу більш розважливо: думаю, де відпочити, а де краще себе налаштувати. Звичайно ж, всі ці моменти обговорюються з тренером (Романом Повхом. – «Веслування України»).

- Цікаво дізнатися, як відчуваєте ви себе на воді, ставши мамою?

- По-перше, я дуже рада, що змогла повернутися у великий спорт після народження донечки, якій незабаром виповниться два рочки. Дуже рада, що вона їздить з нами і, виходить, що тренувальний процес також проходить з нами. Восени вона, взагалі, їздила з нами в катері, знаходячись в колясці. Це така радість, що ми можемо ось так сім’єю трудитися і виконувати такий маленький план для України.

- Незабаром кваліфікація на Олімпіаду. Як буде побудована робота на заключному етапі підготовки?

- Вся робота, звісно, плануватиметься на дистанцію 500 метрів. Робота тільки на удосконалення: є ще над чим працювати. Проаналізуємо з тренером виступ на Кубку України і відповідно побудуємо роботу. Тільки вперед! До ліцензії!

- Що зараз вас мотивує – в спорті, в житті?

- Не можу сказати, що мене конкретно щось мотивує. Мені Бог дає терпіння, дає віру. Я на своєму місці завдяки вірі, а Бог направляє мене і мою сім’ю, і я Йому дуже вдячна, що Він мені дає такий шанс стояти тут, на цьому місці і ставити високі цілі.

- Але олімпійська мрія напевно живе всередині вас, рухає вперед?

- Сьогодні є олімпійська мрія. Здобуття ліцензії підсилить рівень жіночої байдарки в Україні, а для мене особисто буде вагомий поштовх до реалізації майбутнього!

- Бажаю, Машо, щоб всі ваші мрії здійснилися!

Pokh Obuhov 03 0

Влад ЄФІМОВ, проєкт «Веслування України»

Canoe of Ukraine support

 



Новини Україна

24 травня 2024

Каноїсти вперше без Олімпіади. Олександр МАКСИМЧУК: «Зрозуміло, що без помилок в підготовці не обійшлося»

Завершуємо серію матеріалів на тему «Каноїсти без Олімпіади». Ситуацію вже проаналізували досвідчений тренер-олімпієць Олександр КОЛИБЕЛЬНИКОВ,…
23 травня 2024

Каноїсти вперше без Олімпіади. Олександр КОЛИБЕЛЬНІКОВ: «Тренерам необхідно планувати роботу з урахуванням результатів світових лідерів»

Вперше за пострадянський період українські каноїсти не виступатимуть на Олімпійських іграх. Проект «Веслування України» спробував…

Міжнародні новини

03 липня 2024

Веслувальники збірної України завоювали 11 медалей на чемпіонаті Європи

Веслувальники збірної України завоювали 11 медалей на чемпіонаті Європи серед юніорів і молоді, який проходив…
18 червня 2024

Українські веслувальники завоювали 2 медалі на чемпіонаті Європи. Це не найгірший результат в історії

Українські веслувальники завоювали 2 медалі (1 золоту, 1 срібну) на чемпіонаті Європи з каноеспринту, який…
12 червня 2024

Став відомий склад збірної України з веслування на чемпіонаті Європи

22 українських веслувальники візьмуть участь в чемпіонаті Європи, який триває в Сегеді. Змагання з каноеспринту…