Завершуємо серію матеріалів на тему «Каноїсти без Олімпіади». Ситуацію вже проаналізували досвідчений тренер-олімпієць Олександр КОЛИБЕЛЬНИКОВ, екстренер збірної України, «міжнародник» Сергій БЕЗУГЛИЙ. Зараз слово заслуженому майстру спорту України Олександру МАКСИМЧУКУ (портретне фото:visti.rovno.ua)

ОЛІМПІЙСЬКИЙ ВІДБІР

Maksymchuk - Якщо казати, про підсумки саме європейського відбору, то більшою мірою, як на мене, була надія на Павла Алтухова. Але останній відрізок програв майже всім, хоча Паша завжди, особливо в свої ранні роки, показував потужний фініш. Зараз ми такого не бачимо. Можливо, були якісь фізичні причини, але мені про це невідомо.

Можливо, не пішло, якщо казати про змагання в Сегеді. Таке буває. А якщо казати, в цілому про причини того, що Україна пропустить Олімпіаду, маємо почути глибокий аналіз всього олімпійського циклу, адже, зрозуміло, що десь були помилки: можливо, тактичні, можливо, методичні.

ВЕСНЯНА ПІДГОТОВКА

- Судячи по Кубку України, хлопці були добре підготовлені. Вважаю, що була гарна конкуренція в цих видах, особливо в двійці – я вам скажу, що тільки заради того, щоб побачити фінал в цьому виді, хочеться їхати на всеукраїнські змагання.

Втім, тієї готовності, як ми бачимо, було недостатньо для того, щоб завоювати. Значить, не вистачило часу для підготовки.

«Сиділи» в теплих краях, мали б вже добре підготуватися. Може, треба було раніше повернутися додому. Хоча, з іншого боку, Марія Повх показала, що можна відбиратися, готуючись на холодній воді, як кажуть. Яскравий приклад для всіх. Тихенько працювали в Добротворі, і напрацьовували на ліцензію.

ПСИХОЛОГІЯ

- Вважаю, що тут все гаразд мало бути, особливо у двійки, оскільки і Андрій Рибачок, і Віталій Вергелес ще не виступали на Олімпійських іграх. А у Віталіка це був, напевно, останній шанс. Цей мав бути, як останній в житті. Сподіваюсь, що так і було.

СТРАТЕГІЯ

- Треба було завойовувати ліцензію на чемпіонаті світу-2023 – у серпні українські веслувальники завжди гарно готові, а в травні складно набрати високу швидкість, щоб вирішувати такі серйозні задачі. Хоча, знов таки, приклад Маші Повх свідчить про зворотне.

ВИСНОВКИ

- Взагалі, вважаю, що веслувальники збірної України мають готуватися разом, в одних умовах, щоб гуртом були. Як командою готуєшся, то завжди воно є жива конкуренція, а тут починають ховатися один до одного. Коли команда гуртом їде, то один одного підтримує.

Влад ЄФІМОВ, проєкт «Веслування України»

Canoe of Ukraine support



Новини Україна

01 вересня 2024

Збірна України з веслування завоювала 4 медалі чемпіонату світу

Збірна України з веслування завоювала 4 медалі (2 золоті) на чемпіонаті світу в неолімпійських видах…
15 серпня 2024

Веслувальники жорстко розкритикували роботу Федерації каное України перед Олімпіадою (ВІДЕО)

Українські байдарочники, які посіли 4-е місце на Олімпійських іграх, жорстко розкритикували національної федерації перед Олімпійськими…
10 серпня 2024

Париж-2024. Українські веслувальники завоювали на Олімпійських іграх одну медаль

Збірна України завоювала одну медаль за підсумками змагань з веслування на Олімпійських іграх, які проходили…

Міжнародні новини

23 серпня 2024

Чемпіонат світу-2024. Чи зможе Олег КУХАРИК кинути виклик олімпійському чемпіону Парижа Йозефу Досталю?

18 веслувальників збірної України візьмуть участь в чемпіонаті світу в неолімпійських видах програми, який вперше…
09 серпня 2024

Париж-2024. Марія ПОВХ: «Головне – до кінця вірити в свою перемогу»

Луцька байдарочниця Марія ПОВХ, яка в заключний день веслувальних змагань на Олімпіаді виступить у фінальній…
09 серпня 2024

Париж-2024. Українські каноїстки вдруге поспіль завоювали олімпійське срібло

Українські веслувальниці Людмила ЛУЗАН і Анастасія РИБАЧОК завоювали срібні медалі Олімпійських ігор, які проходять в…