Завершуємо серію матеріалів на тему «Каноїсти без Олімпіади». Ситуацію вже проаналізували досвідчений тренер-олімпієць Олександр КОЛИБЕЛЬНИКОВ, екстренер збірної України, «міжнародник» Сергій БЕЗУГЛИЙ. Зараз слово заслуженому майстру спорту України Олександру МАКСИМЧУКУ (портретне фото:visti.rovno.ua)

ОЛІМПІЙСЬКИЙ ВІДБІР

Maksymchuk - Якщо казати, про підсумки саме європейського відбору, то більшою мірою, як на мене, була надія на Павла Алтухова. Але останній відрізок програв майже всім, хоча Паша завжди, особливо в свої ранні роки, показував потужний фініш. Зараз ми такого не бачимо. Можливо, були якісь фізичні причини, але мені про це невідомо.

Можливо, не пішло, якщо казати про змагання в Сегеді. Таке буває. А якщо казати, в цілому про причини того, що Україна пропустить Олімпіаду, маємо почути глибокий аналіз всього олімпійського циклу, адже, зрозуміло, що десь були помилки: можливо, тактичні, можливо, методичні.

ВЕСНЯНА ПІДГОТОВКА

- Судячи по Кубку України, хлопці були добре підготовлені. Вважаю, що була гарна конкуренція в цих видах, особливо в двійці – я вам скажу, що тільки заради того, щоб побачити фінал в цьому виді, хочеться їхати на всеукраїнські змагання.

Втім, тієї готовності, як ми бачимо, було недостатньо для того, щоб завоювати. Значить, не вистачило часу для підготовки.

«Сиділи» в теплих краях, мали б вже добре підготуватися. Може, треба було раніше повернутися додому. Хоча, з іншого боку, Марія Повх показала, що можна відбиратися, готуючись на холодній воді, як кажуть. Яскравий приклад для всіх. Тихенько працювали в Добротворі, і напрацьовували на ліцензію.

ПСИХОЛОГІЯ

- Вважаю, що тут все гаразд мало бути, особливо у двійки, оскільки і Андрій Рибачок, і Віталій Вергелес ще не виступали на Олімпійських іграх. А у Віталіка це був, напевно, останній шанс. Цей мав бути, як останній в житті. Сподіваюсь, що так і було.

СТРАТЕГІЯ

- Треба було завойовувати ліцензію на чемпіонаті світу-2023 – у серпні українські веслувальники завжди гарно готові, а в травні складно набрати високу швидкість, щоб вирішувати такі серйозні задачі. Хоча, знов таки, приклад Маші Повх свідчить про зворотне.

ВИСНОВКИ

- Взагалі, вважаю, що веслувальники збірної України мають готуватися разом, в одних умовах, щоб гуртом були. Як командою готуєшся, то завжди воно є жива конкуренція, а тут починають ховатися один до одного. Коли команда гуртом їде, то один одного підтримує.

Влад ЄФІМОВ, проєкт «Веслування України»

Canoe of Ukraine support



Новини Україна

24 травня 2024

Каноїсти вперше без Олімпіади. Олександр МАКСИМЧУК: «Зрозуміло, що без помилок в підготовці не обійшлося»

Завершуємо серію матеріалів на тему «Каноїсти без Олімпіади». Ситуацію вже проаналізували досвідчений тренер-олімпієць Олександр КОЛИБЕЛЬНИКОВ,…
23 травня 2024

Каноїсти вперше без Олімпіади. Олександр КОЛИБЕЛЬНІКОВ: «Тренерам необхідно планувати роботу з урахуванням результатів світових лідерів»

Вперше за пострадянський період українські каноїсти не виступатимуть на Олімпійських іграх. Проект «Веслування України» спробував…

Міжнародні новини

03 липня 2024

Веслувальники збірної України завоювали 11 медалей на чемпіонаті Європи

Веслувальники збірної України завоювали 11 медалей на чемпіонаті Європи серед юніорів і молоді, який проходив…
18 червня 2024

Українські веслувальники завоювали 2 медалі на чемпіонаті Європи. Це не найгірший результат в історії

Українські веслувальники завоювали 2 медалі (1 золоту, 1 срібну) на чемпіонаті Європи з каноеспринту, який…
12 червня 2024

Став відомий склад збірної України з веслування на чемпіонаті Європи

22 українських веслувальники візьмуть участь в чемпіонаті Європи, який триває в Сегеді. Змагання з каноеспринту…