Сьогодні, 23 липня, у Токіо, відбулася церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор 2020. До вашої уваги матеріалsuspilne.media про цю подію, яка розпочалася о 14.00 за київським часом, і тривала понад три години.

Феєрверки, вихід України і запалення олімпійського вогню. Якою була церемонія відкриття Олімпіади

Церемонія відкриття тривала понад чотири години. Значну частину урочистостей зайняв вихід учасників Олімпіади - усього на арену мали вийти 206 збірних.

Відкриття Олімпійських Ігор супроводжувалося яскравими феєрверками та іншими заходами, які підготували організатори перед початком змагань.

феєрверк

Організатори Олімпіади в Токіо звернули увагу на особливість проведення Ігор в умовах пандемії коронавірусу. І зобразили, яким чином спортсменам доводилося готуватися до них.

Олімпіада

Паралельно з початком церемонії відкриття у Токіо продовжувалися акції протесту проти проведення Олімпіади. Саме через пандемію коронавірусу.

Олімпіада протест

Одним із перших прапорів, які з'явилися під час церемонії відкриття, став японський прапор. Крім того, що Ігри проводяться у столиці Японії, на урочистості прибув імператор Нарухіто.

Прапор Японії

Хоча церемонія відкриття Олімпіади проходила без глядачів, на ній були присутніми біля 1000 віп-глядачів. Імператор Нарухіто зайняв місце у віп-ложі.

Нарухіто

Після урочистостей на стадіон почали виходити збірні. У тому числі Україна, прапор якої несли Богдан Нікішин та Олена Костевич.

Нікішин Костевич

Українські спортсмени пройшли свій шлях, очікуючи на вихід інших збірних.

Україна

Найколоритнішими прапороносцями були представники збірної Тонга. Тхеквондист Піта Тауфатофуа обрав оригінальний вигляд для виходу на Національний стадіон у Токіо.

Тонга

Ближче до кінця церемонії відкриття організатори ввімкнули оригінальну підсвітку стадіону. Зверху арену освічували близько 1800 дронів.

Дрони

Фінальною точкою церемонії відкриття стало прибуття олімпійського вогню на Національний стадіон. Естафета у Японії розпочалася лише наприкінці березня, і лише у день відкриття він прибув у Токіо - останньою його несла одна з лідерок світового тенісу Наомі Осака.

olympic flame Фото latimes.com/


Новини Україна

25 квітня 2024

Визначилися всі учасники олімпійської кваліфікації з веслування

За підсумками Кубку України, який відбувся в Умані, визначилися учасники європейської олімпійської кваліфікації з веслування…
21 квітня 2024

В перший день Кубка України визначилися три екіпажі-учасники олімпійської кваліфікації

За підсумками ранкової сесії першого дня Кубка України визначилися перші учасники європейської олімпійської кваліфікації. Денна…
20 квітня 2024

Дмитро ЯНЧУК: «Перша ціль сезону – перемога в Кубку України»

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…