Володарка золотої і срібної медалей Кубку світу в Сегеді Людмила ЛУЗАН, яка представляє Полтавщину, за п’ять хвилин після неймовірної (+3,96 секунди переваги) перемоги на дистанції 500 м, дала флеш-інтерв’ю пресслужбі ФКУ.

- Емоції просто зашкалюють, - поділилася Людмила, яка просто світилася від щастя. - Мені здається, що я ще не розумію, що достатньо добре проганялася. Напевно з часом все проаналізую, подивлюся, як я пройшла. І до мене прийде це розуміння. Зараз я просто дуже щаслива.

В першу чергу, це перемога над собою. Враховуючи наскільки я додала у порівнянні з попереднім роком, наскільки я відчула в себе силу. Я дійсно зрозуміла, шо ніколи неможна в себе зневірюватися. Треба вірити! І працювати. І тоді все вийде. Немає нічого неможливого. В мене зараз є велике бажання працювати ще більше. І наступного року на Олімпіаді гідно представити нашу Україну.

- В спринті ви програли 0,02 секунди чемпіонці. Чи є досада від цього?

- Так, звісно. Коли такий маленькій розрив – тільки 0,02 секунди, є таке відчуття. Здавалось би ми рівно заїхали, і тому зрозуміти, що я друга, трохи образливо. Вигравати хочеться завжди. Мені точно є над чим працювати. І до наступного року я виправлю свої недоліки. І доведу це. Доведу результатом, а не словами.

- З яким настроєм виходили на фінал «500-метрівки»?

- Настрій був чудовий. Я була впевнена в собі. Знала, що просто треба зробити свою роботу. Мені тренер дав настанову, і я із великим задоволенням пройшла цю дистанцію. Хотілося максимально насолодитися цією гонкою в «одиночці», адже це перші і єдині міжнародні змагання в цьому році.

- Вже завойовано дві медалі, у вас попереду ще два фінали. Але успіх є. Кому хотілось би подякувати?

- Так, у мене є ще дві гонки, і я націлена перемагати і в них також. Хочу сказати дякую моїм тренерам – нинішньому – Миколі Мацапурі, та першому – Сергію Батуманкоєву. Взагалі, всім людям, які мене оточують. Це велика команда, яка допомогла досягти результату. Кожен з цих людей вніс свою крапельку до цього результату. Своїми словами, підтримкою, настановами, вірою. Ми всі разом йдемо до головної цілі. Все ще попереду.

Я дуже мотивована. Я знаю, що це тільки початок. Я тільки починаю рости і відчувати цю силу. Мені дуже приємно ставати на старт з чемпіонкою світу, іншими сильними спортсменами, та достойно з ними змагатися.

- Як проведете решту цього щасливого дня?

- Напевно буду відпочивати. Прогуляюся. Налаштовуватимуся на недільні гонки: олімпійська «двійка», де дуже важливо добре виступити, а також мікст. Думаю, що все вдасться.

- Дякую вам від всієї України за ті емоції, що ви нам даруєте своїми успіхами!



Новини Україна

02 листопада 2023

На Полтавщині трагічно загинув веслувальник

На Полтавщині від удару блискавки загинув 16-річний каноїст Богдан Салівон. Подробиці трагедії повідомив сайт 24tv.ua
01 листопада 2023

Топові веслувальники взяли участь в масштабному заході НОК України

В Хмельницькому відбувся всеукраїнський захід НОК України #OlympicLab, в якому взяли участь топові українські веслувальники
30 серпня 2023

Збірна України з веслування завоювали 2 медалі і 2 олімпійські ліцензії. Як оцінити цей результат?

За підсумками чемпіонату світу в Дуйсбургу збірна України завоювала 2 олімпійські ліцензії і 2 бронзові…

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…