Конгрес Міжнародної федерації каное (МФК), який відбувся в Римі, обрав новим президентом організації німця Томаса КОНЄЦКО, який отримав понад 90% голосів.

У заході взяли участь новий президент Федерації каное України Ігор СЛІВІНСЬКИЙ та віцепрезидент ФКУ Андрій МАСЛЮК, а також президент федерації України з веслування на човнах «Дракон» Валерій МОРГУН

В свій день народження Томас Конєцько переміг росіянина Євгена Архипова, отримавши підтримку 94% делегатів. Він замінить на посту президенту МФК іспанця Хосе Перурену, який залишив свою посаду після 13-ти років перебування. Конгрес переважною більшістю голосів підтримав пропозицію про призначення пана Перурени почесним президентом МФК.

У своїй промові пан Конєцько високо оцінив роботу президента, що йде на посаду, і пообіцяв розвивати спадщину пана Перурени.

«Моє бачення майбутнього нашої федерації – досягти разом найкращого для нашого спорту, об’єднавшись у нашому баченні. Для цього нам потрібні всі наші зацікавлені сторони, нам потрібні всі ви. Нам не потрібна революція, щоб зробити нашу федерацію придатною для майбутнього, але нам потрібна еволюція», - відзначив пан Конєцко.

Крім того, віцепрезиденти МФК були обрані Сесіла Фаріас (Аргентина), Айджі Лю (Китаю) та Луїс Рабанеда (Іспанія).

Також були обрані нові голови комітетів МФК.

Пресслужба ФКУ



Новини Україна

24 травня 2024

Каноїсти вперше без Олімпіади. Олександр МАКСИМЧУК: «Зрозуміло, що без помилок в підготовці не обійшлося»

Завершуємо серію матеріалів на тему «Каноїсти без Олімпіади». Ситуацію вже проаналізували досвідчений тренер-олімпієць Олександр КОЛИБЕЛЬНИКОВ,…
23 травня 2024

Каноїсти вперше без Олімпіади. Олександр КОЛИБЕЛЬНІКОВ: «Тренерам необхідно планувати роботу з урахуванням результатів світових лідерів»

Вперше за пострадянський період українські каноїсти не виступатимуть на Олімпійських іграх. Проект «Веслування України» спробував…

Міжнародні новини

03 липня 2024

Веслувальники збірної України завоювали 11 медалей на чемпіонаті Європи

Веслувальники збірної України завоювали 11 медалей на чемпіонаті Європи серед юніорів і молоді, який проходив…
18 червня 2024

Українські веслувальники завоювали 2 медалі на чемпіонаті Європи. Це не найгірший результат в історії

Українські веслувальники завоювали 2 медалі (1 золоту, 1 срібну) на чемпіонаті Європи з каноеспринту, який…
12 червня 2024

Став відомий склад збірної України з веслування на чемпіонаті Європи

22 українських веслувальники візьмуть участь в чемпіонаті Європи, який триває в Сегеді. Змагання з каноеспринту…