Веслування може втратити 12 квот на Олімпійських іграх-2024. Про це МОК повідомив міжнародну федерації каное (ICF).

ВИМОГИ МОК

«Не є секретом, що Олімпійські ігри забезпечують значну частину фінансування, яке дозволяє нам підтримувати каное по всьому світу. Без Олімпіади ми б намагалися зберегти рівень конкуренції, розвитку та підтримки, який ми надаємо зараз», - йдеться в матеріалі сайту ICF.

Також не секрет, що Олімпійські ігри розвиваються. МОК налаштований запровадити нові інноваційні види спорту, оскільки прагне залучити молодшу аудиторію. Міжнародним федераціям було дано зрозуміти, що їм потрібно прийняти зміни та запропонувати нові способи залучення фанів.

Якщо сказати прямо: «Будеш стояти на місці – помреш». Не буде майбутнього в олімпійській програмі для видів спорту, які не можуть і не будуть розвиватися. Ми (веслування) втратили квоти на 2024 рік, і ми хочемо зробити все можливе, щоб переконатися, що ми націлені на майбутні Ігри.

МОК також чітко заявив, що хоче отримати більшу користь від олімпійських майданчиків, але не хоче додавати додаткові квоти для спортсменів до олімпійської програми.

КАНОЕСПРИНТ

Рада ICF несе відповідальність за захист майбутнього всіх наших дисциплін каное. Справа в тому, що участь у Олімпійських іграх є невід’ємною частиною нашого довгострокового виживання. З огляду на це, ми маємо зробити все можливе, щоб довести свою цінність для Олімпійських ігор.

Наразі ми маємо честь мати дві дисципліни за олімпійською програмою – каноеспринт і каноеслалом. Ми докладали всіх зусиль, щоб вийти на цей етап, і це дає нам чудову можливість просувати спринт та слалом серед світової аудиторії та закріпити наше значення для олімпійської родини.

Якщо ми зможемо продовжувати демонструвати олімпійський рух, показати, що є активним та інноваційним видом спорту, про який ми всі знаємо, каное буде в майбутніх олімпійській програмі. Ми віримо, що введення екстремального слалому буде сильно підтримувати нашу справу.

Ми експериментували зі змішаними K2 та C2, з перегонами на 5000 метрів з перебіжками та із захоплюючим новим форматом Суперкубка. Це все повинно бути частиною обговорення щодо можливого майбутнього включення до Олімпіади.

Існує старе прислів'я, згідно з яким ви завжди повинні кроїти тканину відповідно до пальто. Олімпійський рух подав нам набір керівних принципів, і ми самі вирішуємо, як реагувати.

Ми прийняли рішення, яке, як ми сподіваємось, буде відповідати довготривалим інтересам каное, і ми дякуємо всім вам за розуміння.

ЕКСТРЕМАЛЬНИЙ СЛАЛОМ?

Цього тижня рада Міжнародної федерації каное розглянула низку варіантів, неймовірно важливих для майбутнього спорту у всьому світі.

Останніми роками ми просуваємо екстремальний слалом на каное, захоплюючий формат прямого слалому, який виявився популярним серед спортсменів та вболівальників і може забезпечити доступ спортсменів з інших видів спорту.

Екстремальний слалом ідеально вписується в список бажань МОК на майбутні Ігри. У нас є новий вид спорту, інноваційний, який чудово виглядає на телебаченні та може продовжити використання місця проведення олімпійського слалому щонайменше на два дні.

Нашим планом було висунути екстремальний слалом для організаторів МОК та Парижу-2024 як додаткову подію, яка не вимагає додаткових квот для спортсменів. Кожен спортсмен з каное-слалому мав право брати участь в екстремальних змаганнях.

На жаль, цього місяця цей план зазнав краху, коли нам повідомили, що додаткові медалі не будуть доступні в Парижі 2024. Це залишило нам рішення, яке стояло перед нами цього тижня - відмовитися від поштовху до екстремального слалому або перенести дві медалі зі спринту на новий вид спорту.

Пресслужба ФКУ за матеріалами сайту ICF



Новини Україна

02 листопада 2023

На Полтавщині трагічно загинув веслувальник

На Полтавщині від удару блискавки загинув 16-річний каноїст Богдан Салівон. Подробиці трагедії повідомив сайт 24tv.ua
01 листопада 2023

Топові веслувальники взяли участь в масштабному заході НОК України

В Хмельницькому відбувся всеукраїнський захід НОК України #OlympicLab, в якому взяли участь топові українські веслувальники
30 серпня 2023

Збірна України з веслування завоювали 2 медалі і 2 олімпійські ліцензії. Як оцінити цей результат?

За підсумками чемпіонату світу в Дуйсбургу збірна України завоювала 2 олімпійські ліцензії і 2 бронзові…

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…