Українські веслувальники завершили свої другі збори в цьому календарному році. Своїми думками за підсумками збору в Португалії, де тренувалися спортсмени молодіжної та юніорських збірних, ділиться тренер збірної України з резерву (каное, дівчата) Микола ПЕРІГ:

Збір пройшов добре, - відзначив на початку бесіди наставник. – По-перше, хочу подякувати головному тренеру збірної України Юрію Чебану за організацію цього збору, за можливість працювати в таких умовах. В Україні зараз холодно, є ризик простудитися та отримати травму, працюючи в таких умовах, адже спортсмени працюють на межі можливостей.

В португальському містечку Віла-Нова-де-Мілфонтеш була постійно доволі комфортна температура – 15-20 градусів. Упродовж збору жодного тренування не було зірвано. Тож весь план аеробної роботи ми виконали, заклавши, так би мовити, плацдарм, для розвитку швидкісних якостей на наступному зборі.

В нашому розпорядженні були гарні спортзали, де ми могли розвивати ту фізичну силу, яку напрацювали в січні. Збір, що теж важливо, пройшов без травм. В цілому, спортсмени впоралися з поставленою задачею. У нас щодня було по два тренування на воді, також працювали в «тренажерці». Вітру, який би заважав роботі на воді, теж не було. Взагалі, погода була чудова для якісної підготовки.

portugal jun 20

- В «тренажерці» теж було чимало роботи, так?

- Ні. В тренажерному залі ми працювали лише на підтриманні сили, роблячи акцент саме на «воді». Ми зробили великий обсяг роботи в «тренажерці» на попередньому зборі в Тисовці, в січні, коли ми розвивали максимальну силу та бігали на лижах, напрацьовуючи витривалість. Збір в лютому – це, можна сказати, перехідний період до збору в березні, де ми вже розганятимемось.

- Розкажіть, яким був звичайний режим на зборі в Португалії?

- О 7-й ранку зарядка, далі невеличкий крос – 35-40 хвилин, потім – розтяжка, гімнастика. Після сніданку – о 9.30, чи о 10-й, виходили на воду, де працювали дві години. Далі – в готель. Обід, відпочинок. З 4-ї до пів на шосту – тренування на воді, а потім ще годину, до 7-ї вечора – «тренажерка». В середу та в суботу – одне тренування на воді тривалістю дві-дві з половиною години, у неділю – вихідний.

- Як обстояли справи з харчуванням?

- Харчування було гарне: шведський стіл, багато фруктів та овочів, що якраз потрібно спортсменам. Маю відзначити, що харчування було різноманітним – крім м’яса, була і риба, і морепродукти. Взагалі, в цьому відношенні було все, ще треба для відновлення та підготовки. Харчування, як відомо, одна зі складових досягнення результату. Є правильне харчування – буде правильний результат.

Port 25 02 13

- Якщо не помиляюсь, це перший за багато років закордонний збір для юніорської збірної. Як самі спортсмени сприйняли можливість тренуватися в Португалії? Чи не розслабилися вони в таких гарних умовах підготовки?

- Ні, ніякого розслаблення не було. Спортсмени були максимально мотивовані. По-перше, вони були здивовані, що їм надали такі умови для тренувань і, звісно ж, побачили різницю з умовами, в яких працювали в Україні. Спортсмени працювали з максимальною віддачою та великим бажанням, щоб показати в сезоні високі результати, щоб таких зборів було більше.

- Напевно, ви розумієте, що при тренуванні в таких умовах і попит з боку головного тренера стосовно результатів на головних міжнародних змаганнях буде дуже серйозним…

- Так, ми це розуміємо і сподіваємося, що виправдаємо довіру збоку Юрія Чебана.

- Які подальші плани?

- З 14 березня збір в Туреччині, а між двома цими зборами ще буде збір в Добротворі, щоб не розгубити напрацьований багаж. У дівчат буде тиждень для тренувань, щоб не втратити відчуття води, щоб потім в Туреччині відразу, без розкачки, приступити до роботи. До старту сезону залишився місяць.

Port 19 02 42

Пресслужба ФКУ



Новини Україна

05 травня 2024

Юрій ЛИСЯНИЙ: «В боротьбі за олімпійську ліцензію хлопці мають відпрацювати на 110%»

Старший тренер збірної України Юрій ЛИСЯНИЙ відповів на питання «Веслування України» за підсумками Кубку України,…
04 травня 2024

Роман БУНДЗ: «Віталій Вергелес і Андрій Рибачок заряджені на завоювання олімпійської ліцензії»

Старший тренер збірної України Роман БУНДЗ в інтерв’ю «Веслування України» поділився враженнями від Кубку України,…
01 травня 2024

Марія ПОВХ: «Націлена на завоювання олімпійської ліцензії для України»

Луцька байдарочниця Марія ПОВХ, яка завоювала право взяти участь в олімпійській кваліфікації, поділилася своїми враженнями…

Міжнародні новини

06 травня 2024

Владислав ВОЛОШИН: «Задача-максимум на олімпійській кваліфікації – завоювання ліцензії»

19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН відповів на питання «Веслування України» перед стартом олімпійської кваліфікації в…
04 травня 2024

Україна вимагає відсторонення спортсменів росії і білорусії від участі в олімпійській кваліфікації

НОК України, Мінмолодьспорт України і Федерація каное України вказали керівництву Міжнародного олімпійського комітету та Міжнародної…
03 травня 2024

Став відомий склад учасників олімпійської кваліфікації. Серед них – представники країн-агресорів

Сайт міжнародної федерації каное опублікував попередні стартові протоколи олімпійської кваліфікації, який відбудеться 8-9 травня в…