За підсумками Кубку України, який відбувся в Умані, визначилися учасники європейської олімпійської кваліфікації з веслування (Сегед, 8-9 травня).

За підсумками ранкової сесії першого дня Кубка України визначилися перші учасники європейської олімпійської кваліфікації. Денна сесія були зупинена через сильний вітер. Огляд головних подій дня – в нашому матеріалі.

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».

Старший збірної України з веслування Микола МАЦАПУРА, який відповідає за підготовку жіночого каное, відповів на питання проєкту «Веслування України» перед стартом Кубку України.

Як ми повідомляли, відомі українські веслувальники нарівні з іншими зірками українського спорту долучилися до активності «100 днів до відкриття Олімпійських ігор у Парижі». До вашої уваги фоторепортаж про цей яскравий захід (фото noc-ukr.org/)

Відомі українські веслувальники нарівні з іншими зірками українського спорту долучилися до активності «100 днів до відкриття Олімпійських ігор у Парижі», яку організував НОК України у співпраці з радіостанцією «Перець FM».

22 квітня, о 18:30, у кінотеатрі «Фільмакс» в Умані відбудеться благодійний показ кінострічки «Гірська мить». Виручені кошти підуть будуть перераховані на рахунок благодійного фонду «Олімпійське коло» для забезпечення потреб ЗСУ.

Старший збірної України з веслування Станіслав БОРЕЙКО, який відповідає за підготовку чоловічої байдарки, дав інтерв'ю проєкту «Веслування України» перед стартом Кубку України.

З 21 по 25 квітня в Умані відбудеться Кубок України, який, по суті, стане головним стартом року, тому що саме на ньому визначиться коло кандидатів для участі в Олімпійських іграх, а також учасники Євро-2024. Нагадаємо, яка у нас ситуація з ліцензіями.

На Полтавщині від удару блискавки загинув 16-річний каноїст Богдан Салівон. Подробиці трагедії повідомив сайт 24tv.ua

В Хмельницькому відбувся всеукраїнський захід НОК України #OlympicLab, в якому взяли участь топові українські веслувальники

За підсумками чемпіонату світу в Дуйсбургу збірна України завоювала 2 олімпійські ліцензії і 2 бронзові медалі. Проаналізуємо результати збірної в олімпійських видах.

Збірна України виступить в 29-ти видах програми ліцензійного чемпіонату світу з веслування, який розпочався сьогодні в Дуйсбургу. До вашої уваги детальний розклад заїздів за участю наших веслувальників.

До вашої уваги цікавий матеріал про відомого українського веслувальника Олександра ГОЛУБОВА, який зараз служить в рядах Національній гвардії. Автор статті на сайті "НОВИНИ. LIVE" одеський спортивний журналіст Дмитро БОГОМОЛОВ, який служить разом з ним в одній частині (Фото: Під час служби в НГУ Олександр ГОЛУБОВ став чемпіоном України з веслування).

Рівно п’ять років тому пішов з життя заслужений тренер СРСР, Молдови і України з веслування, тренер дворазового олімпійського чемпіона Юрія ЧЕБАНА Вячеслав СОРОКІН. Сьогодні ми згадаємо вехі життя легендарного наставника і опублікуємо фото, які ще ніколи не публікувалися.

Сьогодні своє 60-річчя відзначає срібний призер Олімпійських, триразовий чемпіон світу Сергій КІРСАНОВ, який з 2008-го року працює тренером Херсонської СДЮШОР з веслування, зокрема не залишав він роботу і під час минулорічної окупації.

Каноїстка з Полтавщини Людмила ЛУЗАН увійшла в трійку кращих спортсменів країни в 2022-му році за версією Асоціації спортивних журналістів України.

109452 долари виручив знаменитий український веслувальник Юрій ЧЕБАН за свої олімпійські медалі за підсумками онлайн-аукціону «SCP Auctions», який проходив з 23 листопада по 10 грудня.

Сьогодні 85-річний день народження відзначає перший український олімпійський чемпіон з веслування на байдарках і каное Андрій ХІМІЧ!