Бронзовий призер Олімпійських ігор Тарас МІЩУК підбив підсумки 2020-го року та розповів про цілі на наступний рік, який, нагадаємо, є олімпійським.

ПІДСУМКИ-2020

- Не можу сказати, що 2020-й рік вийшов успішним, але, разом з цим, доволі плодотворним, - відзначив Тарас. – Основне досягнення – бронзова медаль на Кубку світу, де ми з Дмитром Янчуком стали третіми. Чемпіонат України, звісно, залишив гірчинку, адже перемогти нам не вдалося.

ТРЕНУВАЛЬНИЙ ПРОЦЕС

- Микола Мацапура, з яким працювали багато років, зараз переключився на роботу з дівчатами, зокрема з Людмилою Лузан. І вже перед Кубком світу ми розпочали працювати під керівництвом Сергія Безуглого в збірній України. Робота подобається, подобається сам підхід до тренувального процесу. Я продовжую працювати і зараз в групі Сергія Олександровича, а Дмитро підключиться вже у січні.

В Туреччині перший збір був більшою мірою відновлювальним – тренування були, але не було високих навантажень. Під час були вже об’ємні тренування на воді, а також робота в «тренажерці». В Южному працювали більшою мірою на суші – в тренажерному залі, а також в басейні. Після Нового року знову розпочнеться серйозна робота на воді.

Так, наступний сезон олімпійський, але не можу сказати, що готуюся до Олімпіади, я просто готуюся, щоб показати свій максимальний результат. Чи дозволить моя готовність відібратися на Олімпійські ігри, побачимо навесні.

ПРО ВІДБІР НА ОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ

- Раніше ми з Дімою працювали окремо від збірної, тож не було можливості спробувати інші варіанти екіпажів. Вже на зборі в Обухові, перед Кубком світу, така можливість була. Вважаю, що це позитивний момент, адже в українському каное є чимало сильних хлопців, які могли б створити сильні екіпажі.

Але основна підготовка буде все ж таки в одиночці (основний відбір буде через одиночці. – пресслужба ФКУ). І вже потім будуть формуватися двійки.

Повторюся, в Україні чимало сильних каноїстів: Паша Алтухов, Діма Янчук, Вітя Свиридюк, Андрій Рибачок, Юра Вандюк. Націлююся, звісно, показати свій максимум в одиночці. Вважаю, що у того, хто виграє Кубок України, у того буде відмінний шанс завоювати олімпійську ліцензію. Будемо до цього прагнути. Які мої шанси? Складно відповісти. Побачимо навесні. На Кубку України.

Неважливо, хто поїде на олімпійський відбір, важливо, щоб у нашої країни була ліцензія. Якщо вона буде, впевнений, наш найсильніший каноїст достойно представить Україну на Олімпіаді.

Пресслужба ФКУ



Новини Україна

05 травня 2024

Юрій ЛИСЯНИЙ: «В боротьбі за олімпійську ліцензію хлопці мають відпрацювати на 110%»

Старший тренер збірної України Юрій ЛИСЯНИЙ відповів на питання «Веслування України» за підсумками Кубку України,…
04 травня 2024

Роман БУНДЗ: «Віталій Вергелес і Андрій Рибачок заряджені на завоювання олімпійської ліцензії»

Старший тренер збірної України Роман БУНДЗ в інтерв’ю «Веслування України» поділився враженнями від Кубку України,…
01 травня 2024

Марія ПОВХ: «Націлена на завоювання олімпійської ліцензії для України»

Луцька байдарочниця Марія ПОВХ, яка завоювала право взяти участь в олімпійській кваліфікації, поділилася своїми враженнями…

Міжнародні новини

06 травня 2024

Владислав ВОЛОШИН: «Задача-максимум на олімпійській кваліфікації – завоювання ліцензії»

19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН відповів на питання «Веслування України» перед стартом олімпійської кваліфікації в…
04 травня 2024

Україна вимагає відсторонення спортсменів росії і білорусії від участі в олімпійській кваліфікації

НОК України, Мінмолодьспорт України і Федерація каное України вказали керівництву Міжнародного олімпійського комітету та Міжнародної…
03 травня 2024

Став відомий склад учасників олімпійської кваліфікації. Серед них – представники країн-агресорів

Сайт міжнародної федерації каное опублікував попередні стартові протоколи олімпійської кваліфікації, який відбудеться 8-9 травня в…