Сьогодні, 23 липня, у Токіо, відбулася церемонія відкриття літніх Олімпійських ігор 2020. До вашої уваги матеріалsuspilne.media про цю подію, яка розпочалася о 14.00 за київським часом, і тривала понад три години.

Феєрверки, вихід України і запалення олімпійського вогню. Якою була церемонія відкриття Олімпіади

Церемонія відкриття тривала понад чотири години. Значну частину урочистостей зайняв вихід учасників Олімпіади - усього на арену мали вийти 206 збірних.

Відкриття Олімпійських Ігор супроводжувалося яскравими феєрверками та іншими заходами, які підготували організатори перед початком змагань.

феєрверк

Організатори Олімпіади в Токіо звернули увагу на особливість проведення Ігор в умовах пандемії коронавірусу. І зобразили, яким чином спортсменам доводилося готуватися до них.

Олімпіада

Паралельно з початком церемонії відкриття у Токіо продовжувалися акції протесту проти проведення Олімпіади. Саме через пандемію коронавірусу.

Олімпіада протест

Одним із перших прапорів, які з'явилися під час церемонії відкриття, став японський прапор. Крім того, що Ігри проводяться у столиці Японії, на урочистості прибув імператор Нарухіто.

Прапор Японії

Хоча церемонія відкриття Олімпіади проходила без глядачів, на ній були присутніми біля 1000 віп-глядачів. Імператор Нарухіто зайняв місце у віп-ложі.

Нарухіто

Після урочистостей на стадіон почали виходити збірні. У тому числі Україна, прапор якої несли Богдан Нікішин та Олена Костевич.

Нікішин Костевич

Українські спортсмени пройшли свій шлях, очікуючи на вихід інших збірних.

Україна

Найколоритнішими прапороносцями були представники збірної Тонга. Тхеквондист Піта Тауфатофуа обрав оригінальний вигляд для виходу на Національний стадіон у Токіо.

Тонга

Ближче до кінця церемонії відкриття організатори ввімкнули оригінальну підсвітку стадіону. Зверху арену освічували близько 1800 дронів.

Дрони

Фінальною точкою церемонії відкриття стало прибуття олімпійського вогню на Національний стадіон. Естафета у Японії розпочалася лише наприкінці березня, і лише у день відкриття він прибув у Токіо - останньою його несла одна з лідерок світового тенісу Наомі Осака.

olympic flame Фото latimes.com/


Новини Україна

05 травня 2024

Юрій ЛИСЯНИЙ: «В боротьбі за олімпійську ліцензію хлопці мають відпрацювати на 110%»

Старший тренер збірної України Юрій ЛИСЯНИЙ відповів на питання «Веслування України» за підсумками Кубку України,…
04 травня 2024

Роман БУНДЗ: «Віталій Вергелес і Андрій Рибачок заряджені на завоювання олімпійської ліцензії»

Старший тренер збірної України Роман БУНДЗ в інтерв’ю «Веслування України» поділився враженнями від Кубку України,…
01 травня 2024

Марія ПОВХ: «Націлена на завоювання олімпійської ліцензії для України»

Луцька байдарочниця Марія ПОВХ, яка завоювала право взяти участь в олімпійській кваліфікації, поділилася своїми враженнями…

Міжнародні новини

07 травня 2024

В середу українські веслувальники розпочнуть боротьбу за останні олімпійські ліцензії

Сайт міжнародної федерації каное опублікував остаточні стартові протоколи олімпійської кваліфікації, який відбудеться 8-9 травня в…
06 травня 2024

Владислав ВОЛОШИН: «Задача-максимум на олімпійській кваліфікації – завоювання ліцензії»

19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН відповів на питання «Веслування України» перед стартом олімпійської кваліфікації в…
04 травня 2024

Україна вимагає відсторонення спортсменів росії і білорусії від участі в олімпійській кваліфікації

НОК України, Мінмолодьспорт України і Федерація каное України вказали керівництву Міжнародного олімпійського комітету та Міжнародної…