Цей матеріал з Людмилою ЛУЗАН склався з трьох інтерв’ю, які відбулися після трьох знакових гонок на чемпіонаті Європи в Познані. Нагадаємо, що Людмила завоювала 4 медалі на Євро – це рекордний показник для українських веслувальників (на фото: 6 червня. Познань. Людмила ЛУЗАН і ії тренер Микола МАЦАПУРА).

Euro day2 site 01

Euro day2 site 01

4 червня. Каное-одиночка. Перша перемога на чемпіонатах Європи

(Зі сльозами на очах) – Я дуже щаслива. Так, я була готова, що буду боротися за перше місце. Але тільки тепер можна видохнути, і усвідомити, що я чемпіонка Європи.

Взагалі, хочу подякувати своїм тренерам за підготовку. Вони в мене вкладають душу, вірять в мене. Я не можу їх підвести. Я бачу прогрес з кожною гонкою, і я щаслива від цього. Дякую всім людям, які в мене вірять, підтримують.

Взагалі, це для мене велика мотивація: я хочу бути прикладом для інших. Мій девіз: «Немає нічого неможливого». Робота над собою, віра в себе – і все вийде.

- Чи можна сказати, що ця перемога – ще один крок до олімпійської мети, до олімпійської медалі?

- Так. І я це з впевненістю говорю про це. Тому що Олімпіада вже близько – залишилося менше двох місяців. І ця перемога, дійсно, ще одна сходинка до золотої олімпійської медалі. Думаю, що я на правильному шляху. Ми зробимо підготовку найвищим класом і покажемо найвищий рівень на Олімпійських іграх.

Euro day3 site 18

Euro day3 site 18

5 червня. Каное-двійка, 500 м. Перемога в олімпійському виді (з Анастасією ЧЕТВЕРІКОВОЮ)

- Перемога не може радувати, але ми зовсім не збираємося розслаблятися, тому шо основний старт – це Олімпіада. Працюватимемо й надалі. Все має вийти.

Анастасія ЧЕТВЕРІКОВА: - По дистанції все було гарно. Ми її розклали. Взяли старт і пішли своїм щільним, потужним гребком проти вітра, а вітер був наш – правий. А потім пішли фініш. Все стабільно. Все працює, як годинник.

- Що треба покращити, щоб перемогти на Олімпійських іграх?

Людмила ЛУЗАН: - Все потроху. Треба скачувати двійку, треба відпрацьовувати більше компонентів – більше стартів, довгих відрізків – щоб більше відчути один одного. Хоч у нас і відразу все виходить, коли ми сідаємо в човен, але задля перемоги на Олімпіади все треба відпрацювати до маленьких деталей, щоб ідеально пройти дистанцію.

А.Ч, Л.Л.: - Дякуємо всім за підтримку. Всім, хто в нас вірить, нас любить. Ми вас теж любимо.

Euro day4 site 14

6 червня. Каное-одиночка. 200 м. Срібло. Четверта медаль на Євро.

- Друга? Нічого. Значить, так мене готують до Олімпіади.

- Ви завоювали чотири медалі на одному Євро, що до цього нікому не вдавалося зробити в історії українського веслування…

- Це, немов сон. Складно в це повірити. Раніше мені могло це тільки снитися, що я буду лідером, не тільки в Україні, а й на міжнародній арені. Я щаслива, але не збираюся зупинятися. Щоб золото було у всіх гонках. Так що мені є над чи працювати. Я точно це знаю.

У нас в травні-червні було три старти - один за одним. І дуже важко втримати на всі гонки ту форму, з якою виходиш на перші змагання. Але я задоволена собою на 100%. На даний момент це гарний результат.

- Потенціал ще є, так?

- Так, звісно. І я його відчуваю. І мій тренер Микола Мацапура це бачить. І не спішить. Бо головний старт – це Олімпійські ігри. І ми все покажемо. Я покажу все, на шо здатна.

Пресслужба ФКУ



Новини Україна

05 травня 2024

Юрій ЛИСЯНИЙ: «В боротьбі за олімпійську ліцензію хлопці мають відпрацювати на 110%»

Старший тренер збірної України Юрій ЛИСЯНИЙ відповів на питання «Веслування України» за підсумками Кубку України,…
04 травня 2024

Роман БУНДЗ: «Віталій Вергелес і Андрій Рибачок заряджені на завоювання олімпійської ліцензії»

Старший тренер збірної України Роман БУНДЗ в інтерв’ю «Веслування України» поділився враженнями від Кубку України,…
01 травня 2024

Марія ПОВХ: «Націлена на завоювання олімпійської ліцензії для України»

Луцька байдарочниця Марія ПОВХ, яка завоювала право взяти участь в олімпійській кваліфікації, поділилася своїми враженнями…

Міжнародні новини

07 травня 2024

В середу українські веслувальники розпочнуть боротьбу за останні олімпійські ліцензії

Сайт міжнародної федерації каное опублікував остаточні стартові протоколи олімпійської кваліфікації, який відбудеться 8-9 травня в…
06 травня 2024

Владислав ВОЛОШИН: «Задача-максимум на олімпійській кваліфікації – завоювання ліцензії»

19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН відповів на питання «Веслування України» перед стартом олімпійської кваліфікації в…
04 травня 2024

Україна вимагає відсторонення спортсменів росії і білорусії від участі в олімпійській кваліфікації

НОК України, Мінмолодьспорт України і Федерація каное України вказали керівництву Міжнародного олімпійського комітету та Міжнародної…