Тренер з резерву збірної України Микола ПЕРІГ розповів проєкту «Веслування України» про підготовку каноїсток до чемпіонату Європи серед молоді і юніорів, який відбудеться в Белграді з 23 по 26 червня:

- З 1 травня ми працюємо на веслувальній базі в болгарському Асеновграді, - розповів спеціаліст. – Ця база була побудована ще до Олімпійських ігор 1980 року, але тут є все необхідно, щоб готуватися до Євро. Відмінна акваторія, яка знаходиться в 10-ти хвилинах їзди. В нашому розпорядження є катер, спортивний зал, є також спеціальні тренажери. Також ми домовилися з місцевим масажистом – це відмінна допомога дівчатам після важких тренувань. З харчуванням теж все добре – краща і більш корисна їжа, ніж була в Русе, де ми були на зборі після повернення з Туреччини.

Щодо спортивної сторони питання, то у відборі на чемпіонат Європи серед молоді і юніорів брали участь п’ять юніорок і шість представниць категорії «молодь». В результаті у склад молодіжної команди потрапили Юліана Путніна, Валерія Терета і Олена Циганкова – ті ж самі спортсменки, що виступали на минулорічному Євро, серед юніорок, крім призерок юнірського чемпіонату світу Ксенії Романчук і Ірини Федорів, нове обличчя – Вікторія Ярчевська із Хмельницького. Перспективна, працьовита спортсменка, але їй потрібна довга методична робота у всіх напрямках. Вона стартує на дистанції 500 м, а в спринті виступить Ірина Федорів, яка на відборі значно випередила своїх конкурентів, показавши час із 50-ти секунд.

- Що скажете про екіпажі?

- Питань щодо молодіжного екіпажу не виникало – виступатимуть Терета/ Циганкова, які були дуже близькими до п’єдесталу на чемпіонатах Європи і світу в минулому році – три четвертих місця. У дівчат є відмінна мотивація завоювати медалі в цьому році, тим більше, що у Олени це останній рік виступів по «молоді». А ось серед юніорок, у відсутності Тетяни Смиловенко, яка зараз працює з основною збірною, прийшлося «погратися» - пробували різні варіанти. У підсумку маємо екіпаж Федорів/ Романчук. І знов, традиційно для останніх років, «правий» екіпаж.

Що стосується молодіжної одиночки, то на обох дистанціях у змаганнях виступить Юліана Путніна. Відзначу, коли почалася війна Юліана знаходилася у Херсоні, але завдяки своєму характеру та сміливості, їй вдалося вибратися із окупації. Як ви розумієте, вона приєдналася до нас вже по ходу зборів і зуміла все ж таки відібратися у команду, незважаючи на свій психологічний і фізичний стан. Юліана молодець, добре попрацювала, набрала гарні кондиції, і тепер все залежить безпосередньо від неї. Характеру їй не займати.

Втім, всі дівчатка добре попрацювали і налаштовані достойно представити Україну на чемпіонаті Європи. Вже у суботу ми відправляємося в Белград і, таким чином, у нас буде кілька днів, щоб адаптуватися до каналу.

Asenovgrad June

15 червня 2022 року. Асеновград. Збірна України (каное, молодь і юніорки; зліва направо): молодіжна збірна - Валерія ТЕРЕТА, Юліана ПУТНІНА, Олена ЦИГАНКОВА, тренер Микола ПЕРІГ, юніорська збірна - Вікторія ЯРЧЕВСЬКА, Ксенія РОМАНЧУК і Ірина ФЕДОРІВ.

Влад ЄФІМОВ, проєкт «Веслування України»



Новини Україна

05 травня 2024

Юрій ЛИСЯНИЙ: «В боротьбі за олімпійську ліцензію хлопці мають відпрацювати на 110%»

Старший тренер збірної України Юрій ЛИСЯНИЙ відповів на питання «Веслування України» за підсумками Кубку України,…
04 травня 2024

Роман БУНДЗ: «Віталій Вергелес і Андрій Рибачок заряджені на завоювання олімпійської ліцензії»

Старший тренер збірної України Роман БУНДЗ в інтерв’ю «Веслування України» поділився враженнями від Кубку України,…
01 травня 2024

Марія ПОВХ: «Націлена на завоювання олімпійської ліцензії для України»

Луцька байдарочниця Марія ПОВХ, яка завоювала право взяти участь в олімпійській кваліфікації, поділилася своїми враженнями…

Міжнародні новини

07 травня 2024

В середу українські веслувальники розпочнуть боротьбу за останні олімпійські ліцензії

Сайт міжнародної федерації каное опублікував остаточні стартові протоколи олімпійської кваліфікації, який відбудеться 8-9 травня в…
06 травня 2024

Владислав ВОЛОШИН: «Задача-максимум на олімпійській кваліфікації – завоювання ліцензії»

19-річний южненський байдарочник Владислав ВОЛОШИН відповів на питання «Веслування України» перед стартом олімпійської кваліфікації в…
04 травня 2024

Україна вимагає відсторонення спортсменів росії і білорусії від участі в олімпійській кваліфікації

НОК України, Мінмолодьспорт України і Федерація каное України вказали керівництву Міжнародного олімпійського комітету та Міжнародної…