Виконком ФКУ затвердив календар всеукраїнських змагань з веслування на байдарках та каное на 2020-й рік.

У вівторок, 26 травня, в онлайнрежимі відбулося засідання виконкому Федерації каное України, головним питання якого було затвердження календаря всеукраїнських змагань на 2020-й рік. Захід пройшов під головуванням президента ФКУ Сергія ЧЕРНИШОВА за участі провідного тренера штатної команди збірної України з веслування на байдарках і каное (Міністерство молоді та спорту України) Павла МАЗУРЕНКА.

ЧЕМПІОНАТИ УКРАЇНИ

З особистим чемпіонатом України пам’яті В’ячеслава СОРОКІНА та чемпіонатом України серед молоді та юніорів, який відбудеться в Дніпрі слідом за ним, питань не виникло. Отже, сезон стартує 30 липня, коли відкриється особистий чемпіонат України. Триватимуть ці змагання чотири дні, а 4 серпня розпочнуть боротьбу за нагороди представники вікових груп «молодь» та «юніори».

А ось проведення змагань серед юнаків викликало жваву дискусію серед членів виконкому. У підсумку було вирішено об’єднати чемпіонат України серед юнаків та дівчат 2004-2005 та 2006-2007 рр.н. та командний чемпіонат України серед ДЮСШ та СДЮШОР «Стрімкі човни», де частково задіяні спортсмені цієї ж вікової категорії. Ці змагання відбудуться 18-21 серпня, також в Дніпрі. Зональні змагання заплановані на 21-24 липня.

Особистий чемпіонат України стане відбором на чемпіонат світу в неолімпійських видах програми (Сегед, 23-27 вересня) та на чемпіонат Європи, терміни якого ще не визначені.

ВЕТЕРАНИ ТА МАРАФОН

Чемпіонат України серед ветеранів запланований в Тернополі 21-23 серпня. Він стане своєрідною перевіркою для нового центру веслування та водних видів спорту «Водна арена Тернопіль» перед чемпіонатом світу серед ветеранів, який відбудеться 23-27 вересня.

Терміни чемпіонату України будуть визначені після того, як стануть відомі терміни проведення чемпіонату Європи з марафону. Як повідомив сайт Європейської асоціації каное, країна-господар Євро висловила зацікавленість в проведенні змагань на початку жовтня.

Календар змагань з веслування на байдарці та каное на 2020-й рік у розділі «Календар»

Пресслужба ФКУ



Новини Україна

25 квітня 2024

Визначилися всі учасники олімпійської кваліфікації з веслування

За підсумками Кубку України, який відбувся в Умані, визначилися учасники європейської олімпійської кваліфікації з веслування…
21 квітня 2024

В перший день Кубка України визначилися три екіпажі-учасники олімпійської кваліфікації

За підсумками ранкової сесії першого дня Кубка України визначилися перші учасники європейської олімпійської кваліфікації. Денна…
20 квітня 2024

Дмитро ЯНЧУК: «Перша ціль сезону – перемога в Кубку України»

Бронзовий призер Олімпійських ігор-2016 Дмитро ЯНЧУК перед стартом Кубку України дав інтерв’ю проєкту «Веслування України».

Міжнародні новини

04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…
04 вересня 2023

Українські байдарочники провели в Німеччині масштабну акцію проти участі спортсменів росії і білорусії в міжнародних…

Бронзові призери нещодавнього чемпіонату світу Олег КУХАРИК, Дмитро ДАНИЛЕНКО, Ігор ТРУНОВ і Іван СЕМИКІН провели…
25 серпня 2023

Вперше з 2000-го року українські байдарочники виступатимуть на Олімпійських іграх

Збірна України завоювала олімпійську ліцензію на чемпіонаті світу в Дуйсбургу і тепер, вперше з 2000-го…