За підсумками першого дня чемпіонату України з марафону пам'яті воїна-спортсмена Ігоря ПРИСЯЖНЮКА, який стартував у Вінниці, стали відомі переможці і призери у восьми видах програми. Змагання проходять на водно-веслувальній базі СДЮШОР імені Юлії РЯБЧИНСЬКОЇ

ЗА СВІТОВИМИ СТАНДАРТАМИ

Відкрили чемпіонат перегони в так званому короткому марафоні (3,4 км), які давно присутні на чемпіонах світу і Європи, але в програму національних змаганнях раніше не включалися. Тож у спортсменів був шанс увійти в історію як перші чемпіони. Сенсацій не відбулося: в трьох з чотирьох видах перемогли визнані фаворити: в каное – спортсмени із Енергодару, вихованці Сергія Снежка Денис Давидов і Людмила Бабак, в байдарці – також неодноразовий чемпіон України з марафону Валерій Рябов з Кропивницького.

marathon UkrChamp day1 005

marathon UkrChamp day1 005

marathon UkrChamp day1 005

marathon UkrChamp day1 005

marathon UkrChamp day1 005

marathon UkrChamp day1 005

marathon UkrChamp day1 005

marathon UkrChamp day1 005

marathon UkrChamp day1 005

 

Серед байдарочниць перемогла вихованка херсонської школи, а саме Владислава Терещенка, Анастасія Малиновська. Вона вперше брала участь в змаганнях з марафону, але раніше була успішною на довгих дистанціях чемпіонату України. В дебютному марафоні Анастасія перемогла достатньо впевнено.

marathon UkrChamp day1 005

marathon UkrChamp day1 005

ДОВГИЙ МАРАФОН

В другому блоці першого дня – змагання серед юніорів на довгій дистанції: від 11,8 км у каноїсток до 22,6 км у байдарочників. Відкривали блок гонки серед представників сильної статі, які стали наймасовішими на цьому чемпіонаті, і тон тут задавали миколаївські веслувальники. Вони завоювали відразу три медалі, дві з яких золоті: Артем Хижняк і Володимир Коврига перемогли у змаганнях в «байдарці, 22,6 км» (19 учасників) і «каное, 19 км» (21) відповідно, а Олексій Петросянц став срібним призером серед байдарочників.

Відзначимо, що таким чином вони зробили відмінний подарунок на день народження своєму тренеру Ользі Цомпель, яка відзначала його саме 13 липня.

marathon UkrChamp day1 018

marathon UkrChamp day1 018

marathon UkrChamp day1 018

marathon UkrChamp day1 018

marathon UkrChamp day1 018

Серед байдарочниць свою першу медаль на чемпіонаті України з марафону завоювала киянка Анастасія Мостовенко – вихованка Сергія Трепетьона. В минулому році вона була четвертою, і ось зараз золота медаль, з відчутною перевагою від Сніжани Сталінової.

Серед каноїсток, також вперше в кар’єрі, чемпіонкою в марафоні стала представниця Рівненської області Катерина Безнюк (тренер – Олександр Максимчук), яка привезла майже півтори секунди харків’янці Єві Шумаровій.

Відзначимо, що змагання проходили в неабияку спеку, тож на перебіжках, які є головною відмінною рисою марафону від гладких змагань на довгі дистанцій, ставала в нагоді допомога друзів, чи тренерів – часто-густо учасників обливали водою з голови до п’ят.

marathon UkrChamp day1 001

marathon UkrChamp day1 001

Пресслужба ФКУ із Вінниці



Новини Україна

04 травня 2024

Роман БУНДЗ: «Віталій Вергелес і Андрій Рибачок заряджені на завоювання олімпійської ліцензії»

Старший тренер збірної України Роман БУНДЗ в інтерв’ю «Веслування України» поділився враженнями від Кубку України,…
01 травня 2024

Марія ПОВХ: «Націлена на завоювання олімпійської ліцензії для України»

Луцька байдарочниця Марія ПОВХ, яка завоювала право взяти участь в олімпійській кваліфікації, поділилася своїми враженнями…
28 квітня 2024

Ігор НАГАЄВ: «У нас є непогані шанси завоювати декілька ліцензій для України на олімпійському відборі»

Головний тренер збірної України Ігор НАГАЄВ в інтерв’ю «Веслуванню України» підбив підсумки Кубку України і…

Міжнародні новини

04 травня 2024

Україна вимагає відсторонення спортсменів росії і білорусії від участі в олімпійській кваліфікації

НОК України, Мінмолодьспорт України і Федерація каное України вказали керівництву Міжнародного олімпійського комітету та Міжнародної…
03 травня 2024

Став відомий склад учасників олімпійської кваліфікації. Серед них – представники країн-агресорів

Сайт міжнародної федерації каное опублікував попередні стартові протоколи олімпійської кваліфікації, який відбудеться 8-9 травня в…
04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…