118 спортсменів збірної України (основний склад, молодь, юніори) з веслування на байдарках і каное візьмуть участь в тренувальних зборах, які відбудуться у лютому.

Крім тренувального збору в Туреччині і Конча-Заспі, де працюють 39 провідних спортсменів збірної України, відбудеться ще три збори – в період 7-27 лютого, в Португалії і в України (всього 79 спортсменів).

portugal 02

ПОРТУГАЛІЯ

В португальському містечку Віла-Нова-де-Мілфонтеш, де в січні працювали провідні веслувальники збірної України, тренуватимуться 24 спортсмени збірної України - основний склад, а також молодь і юніори. Керують зборами тренери з резерву Микола ПЕРІГ (каное) і Андрій ФЕДИНА (байдарка).

Серед учасників зборів: бронзовий призер чемпіонату світу серед юніорів Олександр ЗАРУБІН, а також ряд спортсменів-медалістів міжнародних юнацьких змагань «Олімпійські надії», які відбулися у вересні 2020-го в Сегеді: Даніїл ЖИРОВ, Микита БРУХАНСЬКИЙ, Василина КАЛИТЮК, Христина ОСІПЧУК, Тетяна СМИЛОВЕНКО, Даніїл ПЛАТАШ, Ксенія РОМАНЧУК, Ірина ФЕДОРІВ і Даніл КУЦЕНКО.

portugal 02

ДОБРОТВОР

­Найбільш численний збір відбувається в Добротворі, де працюють 36 спортсменів. В тренерському штабі – тренери збірної України Ганна БАЛАБАНОВА, Борис ДАНИЛОВ, Юрій ЧИЧКАНА, Василь ЦЕХОВЛІС, а також місцевий спеціаліст Ігор МАКАР.

БУРШТИН

В Бурштині тренуються 19 веслувальників, серед яких призери молодіжного чемпіонату світу Андрій ШКАРНЕГА і Сергій НАГОРНИЙ, чемпіон Європи серед юніорів Павло БОРСУК, а також медалісти «Олімпійських надій-2020»: Тарас КУЗИК, Артем ЧЕТВЕРТАК, Михайло НАЗАРЕНКО, Тарас СЕМЕНЮК, Володимир КУРІННИЙ і Юрій ШУТЯК.

Спортсмени працюють перед керівництвом Дмитра САБЛІНА і Юлії МЕЛЬНИК.

ЗА РАХУНОК МІНМОЛОДЬСПОРТУ

Всі ці збори, як і збори провідних веслувальників збірної України (в Туреччині і Конча-Заспі), відбуваються за рахунок Мінмолодьспорту

Пресслужба ФКУ



Новини Україна

05 травня 2024

Юрій ЛИСЯНИЙ: «В боротьбі за олімпійську ліцензію хлопці мають відпрацювати на 110%»

Старший тренер збірної України Юрій ЛИСЯНИЙ відповів на питання «Веслування України» за підсумками Кубку України,…
04 травня 2024

Роман БУНДЗ: «Віталій Вергелес і Андрій Рибачок заряджені на завоювання олімпійської ліцензії»

Старший тренер збірної України Роман БУНДЗ в інтерв’ю «Веслування України» поділився враженнями від Кубку України,…
01 травня 2024

Марія ПОВХ: «Націлена на завоювання олімпійської ліцензії для України»

Луцька байдарочниця Марія ПОВХ, яка завоювала право взяти участь в олімпійській кваліфікації, поділилася своїми враженнями…

Міжнародні новини

04 травня 2024

Україна вимагає відсторонення спортсменів росії і білорусії від участі в олімпійській кваліфікації

НОК України, Мінмолодьспорт України і Федерація каное України вказали керівництву Міжнародного олімпійського комітету та Міжнародної…
03 травня 2024

Став відомий склад учасників олімпійської кваліфікації. Серед них – представники країн-агресорів

Сайт міжнародної федерації каное опублікував попередні стартові протоколи олімпійської кваліфікації, який відбудеться 8-9 травня в…
04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…