Міжнародний олімпійський комітет схвалив фінальний шлях кваліфікації з веслувального слалому на Ігри в Парижі-2024, де дебютує новий вид – екстрім-слалом (на фото: Найсильніша українська слаломістка, учасниця 2-х Олімпіад Вікторія УС).

КІЛЬКІСТЬ СПОРТСМЕНІВ

На Іграх-2024 буде доступно 82 місця (41 чоловік і 41 жінка), як і на олімпійських змагань в Токіо-2020. Від кожної країни максимально може кваліфікуватися 6 спортсменів (по 1-му в кожному виді серед чоловіків і жінок: байдарці, каное і екстрім-слаломі).

У той час як лише одному спортсмену з кожної країни буде дозволено брати участь у змаганнях з веслування на байдарках і каное, у екстрім-слаломі – буде дозволений виступ двом спортсменам.

ЕТАПИ КВАЛІФІКАЦІЇ

Для спортсменів збірної України перший олімпійський відбір відбудеться на ІІІ Європейських іграх (Краков, 29 червня – 2 липня).

Глобальним відбірковим турніром стане чемпіонат світу-2023 - в передмісті Лондона Лі-Веллі, з 19 по 24 вересня. Там буде запропоновано по 15 і 12 квот серед чоловіків і жінок у слаломі на байдарці і каное відповідно.

В 2024-му відбудеться глобальні кваліфікаційні змагання з екстрім-слалому Празі, де буде розподілено по три олімпійські квоти. У цих змаганнях матимуть право на участь лише спортсмени, які ще не завоювали квоту у змаганнях з веслування на каное, чи байдарках.

Кожній країні буде дозволено заявляти по три спортсмени кожної статі на глобальну кваліфікацію з екстрім-слалому, а країни, що мають найвищий рейтинг, отримають олімпійський квиток.

Крім того, відбудуться континентальні відбори, де буде запропоновано одне місце за квотою на Олімпійські ігри в каное і байдарці. Спортсмен може отримати для своєї країни квоту лише на один вид. Франції буде виділено одне місце за квотою для спортсменів кожної статі, попередньо у змаганнях в байдарці.

ОЛІМПІЙСЬКІ ІГРИ. ВЕСЛУВАЛЬНИЙ СЛАЛОМ

ДАТИ КВАЛІФІКАЦІЇ (ДЛЯ ЗБІРНОЇ УКРАЇНИ)

Дата

Місце проведення

Змагання

Ранг

1

29 червня – 2 липня 2023

Краков (Польща)

ІІІ Європейські ігри

Європейська кваліфікація

2

19-24 вересня 2023

Лі-Веллі (Велика Британія)

Чемпіонат світу

Глобальна кваліфікація

3

7-9 червня 2024

Прага (Чехія)

Глобальна кваліфікація

Глобальна кваліфікація (екстрім)

УКРАЇНА НА ОЛІМПІЙСЬКИХ ІГРАХ

Україна була представлена у змаганнях з веслувального слалому лише двічі – в Ріо-2016 і Токіо-2020. Обидва раз єдиним представником/ представницею була Вікторія УС, яка показала такі результати: 2016 – 12-е місце (байдарка), 2020 – 7-е (каное), 8-е (байдарка).

ОЛІМПІЙСЬКА КВАЛІФІКАЦІЯ. ДОКУМЕНТ 

Влад ЄФІМОВ, проєкт «Веслування України»

за інформацією сайту canoeicf.com



Новини Україна

05 травня 2024

Юрій ЛИСЯНИЙ: «В боротьбі за олімпійську ліцензію хлопці мають відпрацювати на 110%»

Старший тренер збірної України Юрій ЛИСЯНИЙ відповів на питання «Веслування України» за підсумками Кубку України,…
04 травня 2024

Роман БУНДЗ: «Віталій Вергелес і Андрій Рибачок заряджені на завоювання олімпійської ліцензії»

Старший тренер збірної України Роман БУНДЗ в інтерв’ю «Веслування України» поділився враженнями від Кубку України,…
01 травня 2024

Марія ПОВХ: «Націлена на завоювання олімпійської ліцензії для України»

Луцька байдарочниця Марія ПОВХ, яка завоювала право взяти участь в олімпійській кваліфікації, поділилася своїми враженнями…

Міжнародні новини

04 травня 2024

Україна вимагає відсторонення спортсменів росії і білорусії від участі в олімпійській кваліфікації

НОК України, Мінмолодьспорт України і Федерація каное України вказали керівництву Міжнародного олімпійського комітету та Міжнародної…
03 травня 2024

Став відомий склад учасників олімпійської кваліфікації. Серед них – представники країн-агресорів

Сайт міжнародної федерації каное опублікував попередні стартові протоколи олімпійської кваліфікації, який відбудеться 8-9 травня в…
04 вересня 2023

Ukrainian Athletes Unite for Peace Amidst Ongoing Conflict

The bronze medalists of the recent world championship Oleg KUKHARIK, Dmytro DANYLENKO, Ihor TRUNOV and…